Preview: bude X-Men:Apokalypsa koncem, nebo novým začátkem X-Menů?

Vydáno: 17.04.2016 09:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Duchovní otec X-Men Bryan Singer se pokusí završit svou X-menovskou sérii s "finálním řešením" v X-Men: Apokalypsa. X-Meny čeká jejich dosud nejsilnější protivník. Jak to celé dopadne?
Bryan Singer se pokusí završit novou X-men trilogii započatou X-Men: První třídou svým "finálním řešením" v podobě X-Men: Apokalypsa, kterým naváže na dva roky starou Budoucí minulost. Budoucí minulostí Singer "vymazal" X-menovské univerzum, které tak může znovu začít jinak a od začátku. Singer může být považován za duchovního otce X-Menů. Byl to právě on, kdo před šestnácti lety tyto mutanty z Marvelu přivedl poprvé k životu v hrané podobě v prvních X-Men. Série X-Men od té doby prošla mnoha vrcholy a pády, než se Singer rozhodl tuto sérii "resetovat" v předposlední Budoucí minulosti.

Fotografie z filmu X-Men: Apokalypsa / X-Men: ApocalypseS čím tedy přichází v Apokalypse? Z minulosti zpět do budoucnosti, i když děj poskočí ze sedmdesátých let o jednu dekádu, což Singerovi dovolí omladit některé z původních X-menů. Zároveň však jeho vize osmdesátých let bude připomínat svým futuristickým laděním spíše post-apokalyptické scény z předchozí Budoucí minulosti. X-Meny tentokrát čeká souboj se samotným bohem, nejmocnějším obyvatelem X-menovského univerza, Apokalypsem (Oscar Isaac), který se po tisícileté hibernaci vrací na svět, aby ho zotročil. Kdo budou jeho "čtyři jezdci"?

Sejde se tu stará parta X-Menů v čele s Raven aka Mystique (Jennifer Lawrence) a Charlesem Xavierem aka Profesorem-X (James McAvoy), aby se nesmrtelnému a nezničitelnému Apokalypsovi postavili. Nebude chybět ani jejich protivník z minulého dílu Magneto (Michael Fassbender). Bude stát na straně Apokaypsa, nebo X-menů? Soudě podle Budoucí minulosti, která měla za cíl oba nepřátelské tábory usmířit, by měly obě frakce mít jediného nepřítele v podobě Apokalypsa. Ten ale jistě nebude proti X-menům bojovat sám a právě Magneto by mohl (měl) být jedním z jeho "jezdců". Z minulého dílu se vrátí ještě supersilný Beast (Nicholas Hoult), Alex Summers aka Havok (Lucas Till) a superrychlý Quicksilver (Evan Peters). 

Fotografie z filmu X-Men: Apokalypsa / X-Men: ApocalypseV omlazených verzích "starých" mutantů se poprvé v X-menovské sérii představí nové podoby Jean Grey (Sophie Turner), Scotta Summerse aka Cyclopse (Tye Sheridan) a mladší verze Nightcrawlera (Kodi Smit-McPhee). V nové podobě se vrátí také Storm (Alexandra Shipp). Přibydou i noví mutanti. Pojďme si je představit: Elizabeth Braddock aka Psylocke (Olivia Munn) s telepatickými a telekinetickými schopnostmi. V nové podobě se tu vrátí také postava Anděla (Ben Hardy), kterého v X-Men: Poslední vzdor hrál Ben Foster. Tam se objevila i mutantka Jubilee v podání Key Wong, kterou v Apokalypse hraje Lana Condor. Novým mutantem zde bude Caliban (Tómas Lemarquis).

Svět mutantů se prolíná se světem lidí. Mutanti se v tomto světě pohybují k nerozeznání od nich. Proto nesmíme opomenout ani těch pár lidských postav, které k X-Menům neodmyslitelně patří. Znovu tu uvidíme doktorku Moiru MacTaggert (Rose Byrne), která si zopakuje roli z X-Men: První třída a nepřítele X-Menů, plukovníka Strykera (Josh Helman), který se tu objeví znovu z Budoucí minulosti. V cameu nebude chybět i spolutvůrce X-Men Stan Lee. Je jasné, že s X-Meny se určitě nevidíme naposled. O tom, zda Apokalypsa bude završením této série, nebo novým začátkem, se přesvědčíme už za měsíc.

X-Men: Apokalypsa v kinech vypukne 19. května 2016.

Originální trailer filmu X-Men:Apokalypsa 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Beast je cokoli, jen se rozhodně neoznačuje za s... (Anonym, 17.04.2016 09:49) Reagovat

    Beast je cokoli, jen se rozhodně neoznačuje za superrychlého ;-)

    • Re: Beast je cokoli, jen se rozhodně neoznačuje za s... (V.L., 17.04.2016 14:31) Reagovat

      Jasně, díky, už je to opraveno, snad správně ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY