TOP 20 ČR: neměnnému žebříčku stále vévodí Bartoška

Vydáno: 12.04.2016 09:28 - | foto: facebook tvůrce

Očekávaných novinek bylo tenhle týden více než dost, žádné se však nepodařilo vyškrábat příliš vysoko, a tak skvadra okolo zlaté pozice zůstala prakticky beze změn a nadále ji vede Teorie tygra.
Jesse Eisenberg, Amy Adams ve filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti / Batman v Superman: Dawn of JusticeMinule vedoucí české road movie Teorie tygra o vyrovnávání se stářím tak nějak po svém v podání Jiřího Bartošky neklesla ani v tržbách ani v pozici. S odstupem tří milionů porazila podruhé Batmana v Supermana: Úsvit spravedlnosti a jejich souboj, který rozhýbal celým komiksovým univerzem DC. Tento Snyderův superhrdinský kousek však u kritiků zrovna nezabodoval, což si vynahradil alespoň slušnými tržbami. To samé se rozhodně nedá říci o letošní první animované tvrobě Disneyho - Zootropolis: Město zvířat, která tento víkend nalákala opět obrovské množství převážně dětských diváků a dostala se na bronzovou příčku zpět z pátého místa. Do spodní čtveřice se pak vtiskli ještě kutilové Pat a Mat ve filmu.

O něco méně dobře, nicméně stále dostatečně si vydělalo další pokračování animované série Kung Fu Panda 3 a pak již přišly na řadu některé novinky. Těm momentálně vévodil akční sequel Pád Londýna s Gerardem Butlerem a hraná adaptace Knihy džunglí, která na pouhých předpremiérách trhla milion. Stabilní pozici si zachoval životopis poslední popravené Češky, Já, Olga Hepnarová a do top destíky se zvládl probojovat i "bratříček" původního sci-fi z roku 2008, Ulice Cloverfield 10. V závěru se tu pak umístila i tuzemská komedie Dvojníci.

Nia Vardalos, John Corbett, Louis Mandylor, Gia Carides ve filmu Moje tlustá řecká svatba 2 / My Big Fat Greek Wedding 2Oscarové novinářské drama Spotlight se nakonec zmohlo na pouhou jedenáctku, kdy těsně vystrnadilo dlouho očekávané pokračování Mojí tlusté řecké svatby 2 a historickou hororovou Čarodějnici. Propadly se i místní projekty jako dokument Trabantem do posledního dechu a pohádková Řachanda v těsném závěsu s americkou konkurentkou Barbie: Tajnou agentkou. Přepremiérový týden sem vynesl i český sequel Jak básníci čekají na zázrak a novinku loni na udílení cen úspěšného Petra Václava Nikdy nejsme sami, o tu diváci velký zájem neprojevili. O poslední dvě příčky se pak podělili Deadpool a Táta je doma.

1. Teorie tygra - 5,2 mil.
2. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - 2,4 mil.
3. Zootropolis: Město zvířat - 2,4 mil.
4. Pat a Mat ve filmu - 2 mil.
5. Kung Fu Panda 3 - 2 mil.
6. Pád Londýna - 1,2 mil. (novinka)
7. Kniha džunglí - 1,1 mil. (předpremiéra)
8. Já, Olga Hepnarová - 868 tis.
9. Ulice Cloverfield 10 - 837 tis. (novinka)
10. Dvojníci - 824 tis.

11. Spotlight - 762 tis. (novinka)
12. Moje tlustá řecká svatba 2 - 557 tis. (novinka)
13. Čarodějnice - 490 tis.
14. Trabantem do posledního dechu - 420 tis.
15. Řachanda - 301 tis.
16. Barbie: Tajná agentka - 269 tis.
17. Jak básníci čekají na zázrak - 211 tis. (předpremiéra)
18. Nikdy nejsme sami - 209 tis. (novinka)
19. Deadpool - 173 tis.
20. Táta je doma - 158 tis.





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY