Box Office: Melissa McCarthy těsně trumfla Batmana se Supermanem

Vydáno: 11.04.2016 10:19 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nová komedie The Boss s Melissou McCarthy těsně předstihla komiksový crossover Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, zatímco akční Hardcore Henry nedostál očekáváním.
Melissa McCarthy ve filmu  / The BossAmerická herečka Melissa McCarthy znovu dokazuje svoji star power, když její nová komedie The Boss otevřela na prvním místě za 23 milionů, což je zhruba podobný výsledek jako její předchozí spolupráce s režisérem Benem Falconem Tammy (otvírák za 21,5 mil.). Nejde o to, že o pouhých 45 tisíc předstihla komiksový crossover Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, který po dvou týdnech na špici odsunula na druhé místo. Jde o to, že jméno McCarthy prostě do kina táhne. Jde už o její šestý film, který otvíral nad hranicí dvaceti milionů. Tato její úspěšná šňůra se táhne až k pět let staré komedii Ženy sobě. A nic na úspěchu jejich komedií nezmění ani většinou špatné kritiky, jako je tomu v případě The Boss.

Na druhou příčku tedy po třech týdnech klesnul Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Od minulého týdne šlo zase o znatelný 54% propad. I tak se jeho domácí tržby brzy přehoupnou přes hranici 300 milionů, což z něj dělá po Deadpoolovi druhý nejvýdělečnější film roku na domácím trhu, když předstihl i Zootropolis: Město zvířat, které patří tento týden třetí místo. Celosvětově je pak komiksový crossover s tržbami 783,5 mil. zatím ještě druhým nejvýdělečnějším filmem roku za zmíněnou Zootropolis. Na čtyřku poklesla od minula o jedno místo Moje tlustá řecká svatba 2

Fotografie z filmu Hardcore Henry / Hardcore HenryPátá je druhá novinka týdne, akční Hardcore Henry. Ten je unikátní tím, že je natočený celý z pohledu první osoby. Slabých 5 milionů ale dokazuje, že tento snímek není tradičním komerčním lákadlem, na který se stojí fronty. Hardcore Henry přilákal hlavně mužské publikum mezi 17-34 lety hrající videohry z pohledu první osoby. Zbytek žebříčku pak nepřináší nic nového a můžete si ho prohlédnout níže. 

Příští víkend pak bude otvírat Kniha džunglí, která bude zcela jistě tržbám dominovat. Spolu s ní otevře ještě další díl ze série BarbershopIce Cubem Barbershop: The Next Cut a akční snímek Criminal s Kevinem Costnerem.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 8.dubna 2016

 1. The Boss 23,48 mil. (novinka)
 2. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti 23,43 mil.
 3. Zootropolis: Město zvířat 14,3 mil.
 4. Moje tlustá řecká svatba 2 6,4 mil.
 5. Hardcore Henry 5 mil. (novinka)
 6. Miracles from Heaven 4,8 mil.
 7. God´s Not Dead 2 4,3 mil.
 8. Série Divergence: Aliance 3,6 mil.
 9. Ulice Cloverfield 10 3 mil.
10.  Eye in the Sky 2,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY