Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 8. 4. 2016 - 14. 4. 2016

TV tipy: Iron Man zachraňuje kapitána Phillipse

Vydáno: 08.04.2016 08:16 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Aktuální televizní nabídka oslní tím, jak je různorodá. Premiérového uvedení se dočkají třetí Iron Man a sugestivní Kapitán Phillips, mimo těchto hitů ale můžete vidět třeba bizarní norský horor nebo vynikající komorní sci-fi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Iron Man 3 (Iron Man 3) (pátek 8. 4., Nova, 20.20 - 22.45 / sobota 9. 4., Nova Cinema, 00.30 - 02.35 / 16.00 - 18.35)

Český plakát filmu Iron Man 3 / Iron Man 3Třetí pokračování osudů multimilionáře v kovovém obleku je suverénně také tím nejlepším z celé dosavadní trilogie. Dáno je to nejspíš tím, že režie a scénáře se chopil Shane Black, který ze snímku udělal v podstatě buddy movie a zaplnil ho všemi svými trademarky. To tedy znamená, že je tu prostor pro mnoho hlášek, vypointovaný humor, ale také hodně slušnou akci a v rámci možností zajímavý příběh. V hlavní roli samozřejmě nesmí chybět Robert Downey Jr., jehož doplňují třeba Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Paul Bettany nebo Ben Kingsley. Malinko škoda jen přehnaného množství dialogů a zbytečného vysvětlování. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Tony Stark (Robert Downey Jr.) tentokráte čelí nepříteli, který ho připraví úplně o vše, co má v jeho životě cenu. Bonvivánský průmyslník se tak vydává na pouť, jejímž cílem je nalézt toho, kdo je za vše zodpovědný. Když je zahnán do kouta, musí se řídit jen svými instinkty a pomáhat si svými vynálezy. Dozví se tak pravdu o tom, zda je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek součástí jeho samého.

Zajímavost: Jde o vůbec první sólovou marvelovku, kde hlavní záporák nemá stejné ani podobné schopnosti jako hlavní hrdina.

Český trailer filmu Iron Man 3 / Iron Man 3
Velký bazar (Le grand bazar) (sobota 9. 4., ČT2, 14.50 - 16.15)

Český plakát filmu Velký bazar / Le grand bazarFrancouzská komedie se u nás těší velké popularitě a i dnes má divákům co nabídnout. Režisér a spoluscenárista Claude Zidi do hlavních rolí obsadil slavnou kapelu Les Charlots, takže se mohl opřít o jejich schopnost improvizace, vtipných dialogů a komediálního herectví. V tomto případě navíc přišel i s nadčasovým tématem velkých nákupních center, které nezestárlo, ba naopak nabralo na aktuálnosti. Děj, který by držel pohromadě, by asi očekával málokdo, takže značná epizodičnost nikoho nepřekvapí. Samozřejmostmi pak jsou i chytlavá hudba, několik originálních gagů a pohodová atmosféra. Osvědčená klasika.

Synopse: Čtyři kamarádi (Les Charlots), na které se lepí smůla, se snaží uchránit Émilův (Michel Galabru) obchod s potravinami před velkoobchodníky, kteří konkurenci doslova válcují. Oddaní přátelé jim nechtějí nechat nic zadarmo a vymýšlí různé lsti.

Zajímavost: Jako supermarket posloužila velkoprodejna firmy Euromarché ve městě Athis-Mons, která byla tehdy zcela nová.

Originální trailer filmu Velký bazar / Le grand bazar
Kapitán Phillips (Captain Phillips) (sobota 9. 4., Nova Cinema, 20.00 - 22.45)

Český plakát filmu Kapitán Phillips / Captain PhillipsZe skutečnosti vycházející thriller je naprosto strhující záležitostí, která prakticky nedá vydechnout. Režírující Paul Greengrass v něm zůstal věrný své tradici natáčet ruční kamerou, která mu v tomto případě slouží k dokonalému přenesení klaustrofobické atmosféry a jakési skoro dokumentárnosti, kdy se hlavní postavě divák dostává až pod kůži a může s ní soucítit. Pozitivem je také to, že tvůrce nikoho nesoudí, ale klade velký důraz na lidskou stránku všech zúčastněných, čímž zážitek ještě prohlubuje. V hlavních rolích excelují spolehlivý a civilní Tom Hanks a vynikající, naprosto neznámý a na Oscara nominovaný Barkhad Abdi. Být stopáž o trošku kratší, možná by to celé bylo sevřenější a intenzivnější. Podrobnosti hledejte v naší recenzi.

Synopse: V roce 2009 byla americká nákladní loď Maersk Alabama pod vedením kapitána Richarda Phillipse (Tom Hanks) unesena somálskými piráty. Těm velí mladičký Muse (Barkhad Abdi), který nakonec vezme Phillipse jako rukojmí. Ti dva proti sobě stojí v okamžiku, kdy není vzájemnému vyhnutí a posléze jsou navíc vydáni na milost osudu, který je absolutně mimo jejich kontrolu.

Zajímavost: Abdi pracoval před natáčením jako řidič a herecké ambice nikdy neměl.

Český trailer filmu Kapitán Phillips / Captain Phillips
Kamarád taky rád (Friends with Benefits) (sobota 9. 4., Nova, 22.20 - 00.20 / úterý 12. 4., Nova Cinema, 01.05 - 02.45)

Plakát filmu Kamarád taky rád / Friends with BenefitsPříjemná romantická komedie zaujme hlavně v úvodu, kdy je hodně inteligentní a částečně se vysmívá podobným konvenčním žánrovkám. Režírující Will Gluck uchvátí pohodovou atmosférou, nadhledem jak nad příběhem, herci, tak i nad ústředním New Yorkem a spoustou cameo rolí, svižným tempem a vypointovanými dialogy. Titulní duo brilantně ztvárnili Justin Timberlake a Mila Kunis, vedle nichž se objeví třeba Emma Stone nebo Woody Harrelson. Radost tak zkazí druhá polovina, kdy snímek upadne v klišovitou podívanou a do značné míry přijímá to, z čeho si předtím dělal legraci. O této oddechové žánrovce se více dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Jamie (Mila Kunis) a Dylan (Justin Timberlake) za sebou mají několik zkrachovalých vztahů, takže jsou přesvědčeni, že lásku pustí z hlavy a budou si jen užívat. Když se on přestěhuje do New Yorku, začnou se vídat častěji, užívají si společně legraci a notují si v tom, že láska je pouhý mýtus. A právě v tu chvíli se rozhodnou pro odvážný experiment.

Zajímavost: Snímek získal dvě nominace na Teen Choice Award, v kategorii letní filmová hvězda byli nominováni oba hlavní představitelé.

Český trailer filmu Kamarád taky rád / Friends with Benefits
Mrtvý sníh (Død snø) (sobota 9. 4., ČT2, 23.05 - 00.35)

Plakát filmu Mrtvý sníh / Død snøU nás jen průměrně hodnocený norský komediální horor je v zahraničí přijímán o dost smířlivěji a hodně solidně. Svérázný režisér a spoluscenárista Tommy Wirkola se totiž na nikoho neohlížel a natočil hodně zvláštní žánrovku, která rozhodně nesedne každému. Dost dlouho se nedokáže rozhodnout, zda má být výsledek mrazivým hororem, klasickým slasherem nebo zombie komedií, což je pro většinu diváků problém. V závěru se ovšem utrhne ze řetězu a servíruje brutální, krvavou a násilnou podívanou, která si udržuje slušný nadhled a nadsázku. V hlavních rolích se neobjeví žádná známá tvář, takže pozornost se bude soustředit na to potřebné. Hodně zajímavý tip.

Synopse: Skupinka studentů medicíny si chce užít odpočinku a radovánek v odlehlé horské chatě. Někteří z nich se dokonce vysmějí i nezvanému hostovi, který jim vypráví, že opodál za druhé světové války zmrzlo nacistické vojsko. Tohle je ale věc, kterou by neměli ignorovat, což bohužel pochopí až příliš pozdě.

Zajímavost: Filmový poklad sestává z čokoládových mincí.

Oficiální trailer filmu Mrtvý sníh / Død snø
Noční vlak do Lisabonu (Night Train to Lisbon) (pondělí 11. 4., ČT2, 22.00 - 23.50)

Český plakát filmu Noční vlak do Lisabonu / Night Train to LisbonEvropský koprodukční mysteriózní thriller potěší spíše ty, kteří neznají knižní předlohu Pascala Merciera. Režírující Bille August totiž dostal k dispozici scénář, který se od ní dost odlišuje, košatý děj výrazně prokracuje a prakticky zamlčuje motivace postav. Výsledek tak zachraňují řemeslná jistota tvůrce, odpovídající atmosféra, i přes všechny výtky zajímavý příběh a výborné obsazení, v němž nechybí Jeremy Irons, Bruno Ganz, Christopher Lee nebo Charlotte Rampling. Příjemná, i když nijak výrazná jednohubka.

Synopse: Raimund Gregorius (Jeremy Irons) je profesorem starých jazyků na gymnáziu ve Švýcarsku. Jednou náhodou potká záhadnou ženu a díky ní objeví portugalského básníka a doktora Amedea de Prada. Od té chvíle pociťuje podivnou touhu a nastupuje na vlak do Lisabonu, aby se toho o něm dozvěděl víc.

Zajímavost: Románová předloha vyšla v roce 2004.

Originální trailer filmu Noční vlak do Lisabonu / Night Train to Lisbon
Volanie démonov (pondělí 11. 4., ČT art, 23.05 - 00.40)

Plakát filmu  / Volanie démonovZávěrečný díl volné československé detektivní trilogie víceméně udržuje stejnou úroveň, jakou nasadily předchozí části. Režírující Andrej Lettrich se tedy znovu pouští do poměrně ostré kritiky tehdejších poměrů a může se spolehnout na spletitý, místy až překombinovaný příběh, v němž až do konce není jasné, kdo je pachatel. K tomu přidává svižné tempo, několik humorných odlehčení a především potemnělou noirovou atmosféru a podobně stylizovanou kameru. V hlavních rolích se opět objeví Ladislav ChudíkViliam Polónyi, které tentokráte doplňují mimo jiné Elo RomančíkKvěta Fialová nebo Elena Zvaríková-Pappová. Další zapomenutá žánrovka.

Synopse: Kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a jeho kolega Michalko (Viliam Polónyi) vyšetřují požár v továrně na nábytek a úmrtí dvou zaměstnanců. Vše je zamotané a podezřelých stále přibývá.

Zajímavost: Na určitou dobu se snímek stal tzv. trezorovým.

Ukázka z filmu Volanie démonov
Lovci divoké zvěře (Animal Crackers) (úterý 12. 4., ČT art, 21.10 - 22.45)

Plakát filmu Lovci divoké zvěře / Animal CrackersV našich končinách totálně neznámá komedie je další ukázkou talentu bratrů Marxových. V režii Victora Heermana je z nich nejvýraznější Groucho, nejpřirozeněji ale působí Chico, ani ostatní ovšem o moc nezaostávají. Děj je opět nedůležitý, protože jde hlavně o přehlídku šílených gagů, které někdy působí samoúčelně, po většinu času nicméně poměrně fungují. Vše ještě doplňují zajímavá hudební čísla a pohodová atmosféra. Absolutní klasika.

Synopse: Zámožná paní Rittenhouse (Lillian Roth) pořádá ve svém domě honosný večírek. Mezi hosty je i svérázný dobrodruh a cestovatel Jeffrey Spaulding (Groucho Marx), který právě přijel z cest po Africe. K dalším hostům patří třeba i Profesor (Harpo Marx) a Emanuel Ravelli (Chico Marx). Hlavní atrakcí večera je vzácný obraz s loveckým výjevem, na který si všichni dělají zálusk.

Zajímavost: Úspěch filmu znamenal pro bratry prodloužení smlouvy v Hollywoodu.

Oficiální trailer filmu Lovci divoké zvěře / Animal Crackers
Kazatel Kalašnikov (Machine Gun Preacher) (úterý 12. 4., Nova Cinema, 22.15 - 00.45 / středa 13. 4., 02.55 - 05.30)

Plakát filmu Kazatel Kalašnikov / Machine Gun PreacherAkční krimi je i v našich končinách přijímaná docela slušně, což je s podivem vzhledem k tomu, že velkou část stopáže tvoří akcent na náboženství a dialogy o něm. Režírující Marc Forster potěší několika krásnými obrazy africké krajiny, svým způsobem zajímavým příběhem založeným na skutečnosti a několika solidními akčními scénámi. Selhává naopak v používání ruční kamery, která tu moc nefunguje, prazvláštním působení na emoce i v celkové atraktivitě, která měla být o něco vyšší. V hlavní roli se objeví ucházející, i když v citově vypjatých scénách toporný Gerard Butler, jemuž dělají společnost mimo jiné Michelle Monaghan a Michael Shannon. O snímku, jenž doplatil na své vysoké ambice, se detaily dočtete v naší recenzi.

Synopse: Drogový dealer a bývalý motorkář Sam Childers (Gerard Butler) se rozhodne pro životní změnu a odjede do Afriky. Zde je otřesen hrůzou občanských válek a i přes varování všech začne na vlastní pěst stavět sirotčinec přímo v místě, kde sídlí gang rekrutující malé chlapce. Brzy ale Sam zjistí, že slova a projevy dobré vůle někdy přece jen nestačí a je třeba sáhnout k radikálnějšímu řešení.

Zajímavost: Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr.

Český trailer filmu Kazatel Kalašnikov / Machine Gun Preacher
Gattaca (Gattaca) (středa 13. 4., Prima Max, 20.15 - 22.30 / čtvrtek 14. 4., 15.35 - 17.45)

Plakát filmu Gattaca / GattacaČasem osvědčené sci-fi překvapí hlavně tím, že je spíše komorní a rezignuje na opulentní scény. Tehdy debutující režisér a scenárista Andrew Niccol si napsal uvěřitelný příběh, který zasadil do poměrně hutné a trošku posmutnělé atmosféry a důraz kladl na vztahy mezi postavami a snahu vylíčit blíže nespecifikovanou budoucnost co nejdetailněji a zároveň nejnenápadněji. Pomohl si i skvělou kamerou, na Oscara nominovanou výpravou a hudbou Michaela Nymana. V ústředních rolích podávají výborné výkony Ethan Hawke, Jude Law a Uma Thurman, mimo nich uvidíte třeba ještě Eliase Kotease, Alana Arkina nebo Ernesta Borgninea. Výtečná žánrovka, v níž se chyby hledají jen těžko.

Synopse: Vincent (Ethan Hawke) je jedním z posledních lidí, kteří se narodili z lásky svých rodičů, tudíž se ocitají mimo vliv genetických inženýrů. I proto je odsouzen k práci uklízeče ve velkém centru pro pěstování dokonalých lidí. Jelikož by byl raději někde jinde, uchýlí se k malému podvodu.

Zajímavost: Ve filmu je přítomna spousta odkazů a narážek na lidskou DNA. Už samotný název je složen ze jmen jejích složek. 

Oficiální trailer filmu Gattaca / Gattaca

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu