Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 1. 4. 2016 - 7. 4. 2016

TV tipy: John Wick a Liga spravedlivých unášejí pana Heinekena

Vydáno: 01.04.2016 09:44 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První dubnová televizní nabídka sestává z několika klasik, solidních, i když ničím výrazných žánrovek a tuzemské kriminálky. Poměrně brzy se na obrazovky navíc premiérově dostává chválená akční podívaná John Wick.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Odtud až na věčnost (From Here to Eternity) (pátek 1. 4., Prima Max, 20.15 - 22.25 / sobota 2. 4., 15.50 - 18.05)

Plakát filmu Odtud až na věčnost / From Here to EternityU nás dost málo známá hollywoodská klasika, která je adaptací románu Jamese Jonese, si vysloužila osm Oscarů. Jedním z nich oceněný režisér Fred Zinnemann v ní naprosto bez příkras a na svou dobu odvážně a realisticky vylíčil neutěšené poměry v armádě a některé vojáky se nebál vykreslit jako zbabělce. Zároveň tu ale nechybí ani humor a výrazná romantická linie, navíc tvůrce klade důraz na hlubokou psychologii a překvapivě vše dohromady skvěle funguje. Výtečné je též obsazení, jemuž dominují oscaroví Frank Sinatra a Donna Reed, jimž dělají společnost alespoň nominovaní Montgomery Clift, Burt Lancaster a Deborah Kerr. Z dnešního pohledu je to celé možná lehce herecky afektované, pomalé a trochu zastaralé, pořád ale je nač se dívat. Parádní záležitost.

Synopse: Na havajské vojenské základně se nezávisle na sobě pohybuje mnoho jedinců, kteří tu chtějí překonat válečné šílenství, případně sloužit své vlasti. Jejich životy se ale osudově protnou v předvečer japonského útoku na Pearl Harbor, který změní úplně všechno.

Zajímavost: Film byl natočen za čtyřicet jedna dnů.

Oficiální trailer filmu Odtud až na věčnost / From Here to Eternity
Muž na hraně (Man on a Ledge) (pátek 1. 4., Prima, 21.35 - 23.45 / sobota 2. 4., Prima Max, 21.55 - 23.50)

Plakát filmu Muž na hraně / Man on a LedgeAkční thriller nejvíce doplácí na to, že by chtěl být chytrý, ve výsledku je ale tuctový. Režírující Asger Leth zpočátku vtáhne do děje a navnadí na další sledování, postupem času se ale vrství další a další logické lapsy a vše je trochu překombinované. Konec pak rezignuje a mění se v jednu zběsilou, ale solidně natočenou akční jízdu. Na lehkém nadprůměru tak snímek udržují povedená kamera, zajímavý námět a slušné obsazení, v němž hrají prim charismatický Sam Worthington a pohledná Elizabeth Banks, které doplňují kupříkladu Jamie Bell, Ed Harris nebo Edward Burns. Více se o této oddechové jednohubce dočtete v naší recenzi.

Synopse: Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) vylezl na římsu honosného hotelu a chce spáchat sebevraždu. Na místo přijíždí psycholožka Lydia Mercer (Elizabeth Banks), které postupně začíná docházet, že muž má v plánu úplně něco jiného a mnozí lidé se pomalu začínají bát toho, co vlastně ví.

Zajímavost: Originální název je v policejním žargonu označením osoby, která chce skočit z vysoké budovy.

Český trailer filmu Muž na hraně / Man on a Ledge
Liga spravedlivých: Válka (Justice League: War) (sobota 2. 4., Nova Cinema, 12.50 - 14.25 / neděle 3. 4., 05.45 - 07.05)

Plakát filmu Liga spravedlivých: Válka / Justice League: WarDalší animované dobrodružství skupiny superhrdinů není tak dobré jako ta předchozí, pořád si ale udržuje slušnou úroveň. Režírující Jay Oliva tentokrát dostal k ruce řidší a ne úplně promyšlený příběh, který se snaží kamuflovat zdařilou, v závěru ale zoufale montónní a zbytečně velkolepou akcí. Začátek je ale téměř bezchybný a opět potvrzuje, že animované týmovky jsou lepší než ty hrané a množství charakterů dokáží lépe prodat. Ke škodě věci je ale krom již zmíněného také zaměnitelná a ve všech podobných filmech v podstatě stejná animace, která postrádá nápad. Když se smíříte s tím, že snímek je přece jen trochu víc pro děti, při odpoledním víkendovém relaxu si ho určitě užijete.

Synopse: Na Zemi útočí mimozemšťané a hrozí likvidací celého světa. Do zbraně tak musí vyrazit Liga spravedlivých ve složení Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Shazam a Cyborg, která je jedinou nadějí.

Zajímavost: Snímek je inspirovaný komiksem Justice League Volume One: Origin (The New 5.

Originální trailer filmu Liga spravedlivých: Válka / Justice League: War
Únos Freddy Heinekena (Kidnapping Mr. Heineken) (sobota 2. 4., Kino Barrandov, 20.15 - 22.25 / neděle 3. 4., 18.05 - 20.15)

Plakát filmu Únos Freddy Heinekena / Kidnapping Mr. HeinekenLoňské (!) akční kriminální drama sice není ničím výrazné, jde ale o slušnou žánrovku. Režírující Daniel Alfredson nabízí spíše poctivou rutinu, láká ovšem na příběh se skutečnými základy a atraktivní téma. Akce ani scénář tolik nezaujmou a chvílemi naopak působí nechtěně komicky, co ale z filmu dělá lehce nadprůměrnou podívanou, jsou herci. Těm jednoznačně kraluje famózní Anthony Hopkins, který vše bere s příjemným nadhledem a zastiňuje mimo jiné i Sama Worthingtona a Jima Sturgesse. Typická večerní jednohubka.

Synopse: Alfred Heineken (Anthony Hopkins), jeden z nejbohatších pivních magnátů a nejspíš i nejvlivnější muž celého Nizozemí, byl unesen a pouze výkupné mu může zachránit život. Jenže stařík není tak bezmocný, jak vypadá a rád by se svým únoscům pomstil.

Zajímavost: Ačkoli se ve filmu pivo objeví v typicky zelené láhvi, ve své domovině bylo v době, kdy se snímek odehrává, prodáváno pouze v hnědých lahvích.

Oficiální trailer filmu Únos Freddy Heinekena / Kidnapping Mr. Heineken
Angele a Tony (Angéle et Tony) (sobota 2. 4., ČT art, 22.25 - 23.45)

Plakát filmu Angele a Tony / Angèle et TonyU nás prakticky neznámé francouzské drama se spoléhá především na uvěřitelnost a přirozenost. Režisér a scenárista Alix Delaporte od počátku hraje na hluboce lidskou strunu a buduje zajímavou a příjemně nostalgickou atmosféru na pozadí citlivého a taktéž vysoce pravděpodobného příběhu. K tomu přispívá krásná kamera a skvělá práce s emocemi, které nejsou prvoplánové a laciné. V hlavních rolích se objeví výborní Clotilde Hesme a Grégory Gadebois. Škoda jen, že určité motivace postav neodhalí tvůrce dřív a tím pádem oddaluje divákovo porozumění jim. Náročnější, ale ve své podstatě silný film. 

Synopse: Angele (Clotilde Hesme) přijíždí do malého rybářského městečka, kde se setkává s profesionálním rybářem Tonym (Grégory Gadebois). Začne se od něj učit jeho řemeslu a ti dva si k sobě postupně hledají i osobní cestu. Ačkoli ona se snaží najít zázemí pro sebe a své dítě a on je neustále uzavřen ve své samotě, přece jen mezi nimi vzkvétá hodně křehký vztah.

Zajímavost: Oba hlavní představitelé byli oceněni prestižním Césarem.

Oficiální trailer filmu Angele a Tony / Angéle et Tony
John Wick (John Wick) (sobota 2. 4., Nova, 22.30 - 00.20 / neděle 3. 4., Nova Cinema, 02.10 - 03.50)

Český plakát filmu John Wick / John WickDva roky starý akční thriller patřil k největším překvapením sezóny. Debutující režijní duo Chad Stahelski a David Leitch si od začátku na nic nehraje a nabízí poměrně průhledný a předvídatelný příběh, který opravdu ničím neohromí. Jeho devízami jsou ovšem atmosféra, příjemně pomalé tempo, hlavně ale přiměřeně brutální a syrová akce, na kterou je radost pohledět. Navíc je krásně přehledně natočená a doprovázená řízným soundtrackem. V titulní úloze se objeví výtečný Keanu Reeves, vedle něhož se ze známějších tváří objeví ještě Michael Nyqvist a Willem Dafoe. I přes roztahaný úvod a nevýrazný závěrečný souboj se jedná o jednu z nejlepších žánrovek posledních let, což potvrdí i naše recenze.

Synopse: John Wick (Keanu Reeves) je zabiják na odpočinku, který už žije jen pro svou ženu. Ta bohužel zemře na vážnou chorobu a to poslední, co mu daruje, je pes. Když mu bezvýznamní zlodějíčkové ukradnou auto a zabijí právě milované zvíře, nastane čas vrátit se zpět do hry. Tahle pomsta bude všechny bolet.

Zajímavost: Reeves všechny kaskadérské kousky točil sám.

Český trailer filmu John Wick / John Wick
Není zač (Please Give) (neděle 3. 4., Nova Cinema, 00.35 - 02.10)

Plakát filmu Není zač / Please GiveU nás jen málo známé a pouze průměrně hodnocené, za mořem však mnohem slavnější a mnohem lépe přijímané komediální drama je hodně rozporuplné. Může za to především fakt, že režisérka a scenáristka Nicole Holofcener se v něm soustředí na normální život se vší jeho krásou, ale i nudností. V pomalém tempu vypráví vztahový a uvěřitelný příběh, v němž se toho moc neděje, ale spíše se odhalují otřepané životní pravdy. Příjemné jsou i melancholická atmosféra a spolehlivé výkony, které obstarávají mimo jiné Rebecca Hall, Amanda Peet nebo Catherine Keener. Hodně nejednozačný tip.

Synopse: Kate (Catherine Keener) a Alex (Oliver Platt) vlastní na Manhattanu úspěšný obchod s nábytkem. Jelikož si chtějí zvětšit byt, kde žijí společně s dospívající dcerou, koupili si byt sousedící s jejich. Problémem je ovšem to, že rekonstruovat ho budou moci, až zemře jeho současná obyvatelka, jedenadevadesátiletá Andra (Ann Morgan Guilbert). Seznámení s jejími vnučkami pak oběma přinese nové zážitky i jiný pohled na život.

Zajímavost: Na Independent Spirit Awards 2011 získalo kompletní herecké obsazení cenu Roberta Altmana.

Oficiální trailer filmu Není zač / Please Give
Sestra v akci (Sister Act) (neděle 3. 4., Nova, 17.30 - 19.30 / pondělí 4. 4., Nova Cinema, 11.10 - 13.10 / čtvrtek 7. 4., 06.00 - 07.55)

Plakát filmu Sestra v akci / Sister ActV našich končinách svého času dost oblíbená komedie je příjemnou, i když nijak vyčnívající žánrovkou. Režírující Emile Ardolino celou dobu působí na tzv. první signální a příliš neřeší logiku scénáře, ale stará se spíše o svěží tempo, neutuchající kadenci tu více, tu méně podařených vtípků, jejich správné načasování a pohodovou atmosféru. Jeho hlavními trumfy nicméně jsou skvělá a nestárnoucí muzika a živelná Whoopi Goldberg v ústřední roli, kterou doplňují třeba Maggie Smith, Kathy Najimy nebo Harvey Keitel. Pro mnohé podívaná s nádechem nostalgie.

Synopse: Temperamentní barová zpěvačka Deloris (Whoopi Goldberg) je milenkou ženatého mafiána Vince (Harvey Keitel). Když ho jednoho dne vidí, jak se zbavuje nepohodlných lidí, rozhodne se vše skoncovat a udat ho na policii. Ta je ráda, že má korunního svědka a ženu ukryje do kláštera. To se Deloris ovšem vůbec nelíbí, jakmile ale pochopí, že nemá jinou šanci, rozhodne se zaběhnuté řády zdejších jeptišek trochu změnit.

Zajímavost: Režie byla v jednu chvíli nabídnuta i Pedru Almodóvarovi.

Originální trailer filmu Sestra v akci / Sister Act
Vrah zo záhrobia (pondělí 4. 4., ČT art, 23.25 - 01.00)

Plakát filmu  / Vrah zo záhrobiaSkoro neznámá československá krimi je druhou částí volné trilogie a kvalitativně srovnatelná s tou první. To tedy znamená, že režírující Andrej Lettrich se znovu pustil do odvážné kritiky tehdejších společenských poměrů, vytvořil zajímavou a trošku temnější atmosféru a spolehnout se mohl na atraktivní, i když trochu překombinovaný příběh, v němž až do poslední chvíle není jasné, kdo je pachatel. Hlavní role opět ztvárnili Ladislav ChudíkViliam Polónyi, za nimiž nezaostávají mimo jiné ani Dušan Blaškovič, Július Pántik nebo Dana Smutná. Zapomenutá tuzemská žánrovka.

Synopse: Revizor Burian po vypití zdravotního sirupu umírá. K případu jsou přivoláni kapitán Jakubec (Ladislav Chudík) a poručík Michalko (Viliam Polónyi), kteří původně počítají s infarktem, po exhumaci se však potvrdí, že muž byl otráven. Podezřelých se objevuje hned několik a jejich řada se stále rozšiřuje.

Zajímavost: Snímek byl natočen v Banské Štiavnici.

Televizní spot filmu Vrah zo záhrobia
Kokosové ořechy (The Cocoanuts) (úterý 5. 4., ČT art, 21.35 - 23.05)

Plakát filmu Kokosové ořechy / The CocoanutsZ dnešního pohledu prastarý komediální muzikál sahá až někam k počátkům zvukového filmu a je debutem slavných bratrů Zeppa, Groucha, Harpa a Chica Marxových. Ti v režii dvojice Roberta Floreyho a Josepha Santleyho předvedli to, co pro ně bylo později typické, tj. inteligentní a chytrý slovní i situační humor, který ještě výrazně čerpal z grotesek, takže nikdo nešetří silnou mimikou. Ačkoli není snímek tak úderný a svým způsobem anarchistický jako ty další a výrazně ho narušují a zdržují muzikálová čísla a romantická zápletka, pořád je dost nadčasový, že i současný divák ho při troše tolerance v klidu zvládne, k čemuž přispívá i střídmá stopáž. Trocha kinematografické historie.

Synopse: Majitel hotelu (Groucho Marx) se snaží obrat o peníze úplně každého. Proto se mu moc nelíbí, když se setká s konkurencí v podobě známých hotelových švindlířů (Chico Marx a Harpo Marx).

Zajímavost: Film se točil osmadvacet dní a natáčen byl pouze ve dne, neboť v noci hráli bratři na divadle.

Trailer filmu Kokosové ořechy / The Cocoanuts
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu