Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 18. 3. 2016 - 24.3. 2016

TV tipy: Rivalové a Liga spravedlivých kladou past a hledají cenu svobody

Vydáno: 18.03.2016 08:48 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poměrně dost zajímavých žánrovek a atraktivních snímků nachystaly na tento týden české televizní stanice. V rozmanité nabídce určitě nejvíc zaujmou premiéra závodnických Rivalů, animovaná komiksovka nebo debut slavných sourozenců.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Past (Bound) (pátek 18. 3., ČT2, 21.45 - 23.30)

Plakát filmu Past / BoundRežijní debut (tehdy ještě bratrů) Andyho a Lany Wachowských vyniká hutnou atmosférou, poměrně chytrým příběhem s uvěřitelnými postavami, nečekanými zvraty, výborným hudebním doprovodem a především řemeslnou invencí, kde se tvůrci nebojí používat a volit netradiční záběry a perspektivy snímání a obrazu. Vysloveně potěší i nenucené a žhavé erotické jiskření mezi ústředními hrdinkami, které výtečně ztvárnily Jennifer Tilly a Gina Gershon, kterým dělá společnost i famózní Joe Pantoliano. Škoda jen slabší druhé poloviny, která už nemá takové tempo a nápady. Ve své době nadějná prvotina.

Synopse: Caesar (Joe Pantoliano) pere špinavé peníze gangu. Jeho dívka Violet (Jennifer Tilly) se ale setkává s z vězení čerstvě propuštěnou Corky (Gina Gershon). Právě tyto dvě dívky mohou Caesara o peníze připravit, protože jsou nevypočitatelné a navíc mezi nimi přeskočila vzájemná jiskra. Komu tak může muž vlastně věřit?

Zajímavost: Film byl vyroben za čtyři miliony dolarů.

Oficiální trailer filmu Past / Bound
Liga spravedlivých: Záchrana světa (Justice League: The Flashpoint Paradox) (sobota 19. 3., Nova Cinema, 10.55 - 12.30 / neděle 20. 3., 05.40 - 07.05)

Plakát filmu Liga spravedlivých: Záchrana světa / Justice League: The Flashpoint ParadoxNěkteří fanoušci považují tři roky starý animák za vůbec to nejlepší, co bylo v tomto žánru pro stáj DC natočeno. Dáno je to nepochybně tím, že režírující Jay Oliva dostal k dispozici atraktivnější (čili trochu osobní) příběh a hlavně se tu objeví snad všechny postavy z celého universa. Vzhledem ke krátké stopáži je vše svěží, střídá se tu akce s klidnějšími momenty a na nudu zkrátka není prostor. Slabšími momenty tak jsou snad jen již zmíněné množství různých charakterů, které nemají šanci se představit nějak blíže a dějem se spíše jen mihnou a trošku horší úroveň animace. Sobotní zábava pro komiksové fandy.

Synopse: Flash cestuje v čase, aby napravil některé události ve své rodině. Bohužel tím ale způsobí řetězovou reakci, při níž se vytvoří roztříštěná alternativní realita, ve které Liga spravedlivých neexistuje a Superman není k nalezení.

Zajímavost: Film je založen na sáze Flahspoint od DC Comics z roku 2011.

Originální trailer filmu Liga spravedlivých: Záchrana světa / Justice League: The Flashpoint Paradox
Cena svobody (The Good Lie) (sobota 19. 3., Kino Barrandov, 20.15 - 22.40 / neděle 20. 3., 17.55 - 20.15)

Plakát filmu Cena svobody / The Good LieKoprodukční drama se zabývá aktuálním tématem uprchlíků, naštěstí to ale dělá citlivě a nevykalkulovaně. Režírující Philippe Falardeau z diváků netahá laciné emoce, soustředí se hlavně na vytváření exotické atmosféry a budování vztahů mezi postavami, které si postupně získávají srdce diváků, z čehož pak plyne příjemně, ale neprvoplánově dojemný závěr. Na hranici kýče se tvůrce dostane jen málokdy, což samozřejmě potěší. V hlavní roli se ze známějších jmen objeví jen Reese Witherspoon, která ale nemá tolik prostoru. Vytýkat bychom mohli snad jen přílišné množství sentimentu. Trošku přemýšlivější záležitost na sobotní večer.

Synopse: Po vražedném vojenském útoku na vesnici v Jižním Súdánu se zachránilo jen šest dětí. Ty se po dlouhých peripetiích dostaly do uprchlického tábora v Keni, tam ale příliš veselé vyhlídky neměly. Až po třinácti letech se dostanou do USA, kde najdou nový domov u Carrie Davis (Reese Witherspoon).

Zajímavost: Film se inspiroval tzv. Ztracenými chlapci Súdánu, což je označení pro skupinu více než dvaceti tisíc dětí, které osiřely během Druhé súdanské občanské války.

Oficiální trailer filmu Cena svobody / The Good Lie
Rivalové (Rush) (sobota 19. 3., Nova, 20.20 - 22.45 / neděle 20. 3., Nova Cinema, 02.30 - 05.15)

Český plakát filmu Rivalové / RushBritsko-německé drama sice úplně neodpovídá skutečnosti, je ovšem natolik strhující, že mu to rádi odpustíte. Režírující Ron Howard i s nižším rozpočtem předvádí věci, z nichž přechází zrak. Atmosféra i nastříhání a nasnímání jednotlivých závodů F1 jsou naprosto famózní a skutečně připomíná reálné záběry. Neopomněl ale ani příběh, v němž staví na konfrontaci dvou odlišných charakterů, které ztvárnili vynikající a potřebně chladný Daniel Brühl a velmi dobrý Chris Hemsworth. Nebýt překotného začátku a občasných hollywoodských manýrů slavného tvůrce, byl by zážitek snad dokonalý. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Na okruzích F1 spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt (Chris Hemsworth) je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Oproti němu Niki Lauda (Daniel Brühl) je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Oba byli soupeři na tratích i v životě, zároveň k sobě chovali respekt a byli si vzájemně inspirací. Jenže titul může získat jen jeden.

Zajímavost: Aby se vešel do formule, musel Hemsworth zhubnout čtrnáct kilo.

Český trailer filmu Rivalové / Rush
Příběh mého syna (Venuto al mondo) (sobota 19. 3., ČT art, 21.40 - 23.45)

Český plakát filmu Příběh mého syna / Venuto al mondoEvropské koprodukční romantické drama osciluje mezi hollywoodskou podobou žánru a jakousi snahou o art. Režírující Sergio Castellitto na jednu stranu zaujme silným a zajímavým příběhem, výtvarně krásně řešenými záběry válečného Sarajeva a perfektními hereckými výkony, které obstarávají především Penélope Cruz a Emile Hirsch. Na té druhé ale trochu zklame dialogy jak z červené knihovny, některými neuvěřitelnými zvraty a zbytečně pomalým tempem, s nímž souvisí i přetažená stopáž. Radost neudělá ani několik kýčovitých momentů a v závěru prvoplánové působení na emoce. Solidní záležitost s lehce promarněným potenciálem.

Synopse: Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem (Pietro Castellitto) do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před lety se tu totiž Gemma zamilovala do Diega (Emile Hirsch). Tehdy zoufale toužili po dítěti, ženě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se náhle rozhodl zůstat.

Zajímavost: Natáčelo se v Bosně a Hercegovině, Itálii a Řecku.

Český trailer filmu Příběh mého syna / Venuto al mondo
Centurion (Centurion) (sobota 19. 3., Prima, 22.00 - 00.10 / neděle 20. 3., Prima Max, 22.05 - 00.05)

Plakát filmu Centurion / CenturionSvérázné historické drama působí jako kompilát slavnějších hollywoodských kolegů a podle toho vypadá i výsledek. Režisér a scenárista Neil Marshall toho mnoho neřešil a spolehl se na řídký a přímočarý příběh, který zabalil do velmi brutálních, zároveň ale viditelně digitálních akčních scén a trošku laciněji působící výpravy. Ve slabších chvílích tak drží snímek nad vodou charismatický a tehdy ne tak známý Michael Fassbender, vedle kterého se objeví třeba ještě místy nechtěně směšná Olga Kurylenko. Nenáročná a naprosto ideální žánrová jednohubka na víkendovou noc.

Synopse: V roce 117 našeho letopočtu se Římské impérium rozpíná snad po celé Evropě. Pouze v severní Británii zůstává území ovládané divokým kmenem Piktů, které se nedaří dobýt. Výpravu, která to má změnit, vede schopný Quintus (Michael Fassbender), který kdysi jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost.

Zajímavost: Tvůrce se inspiroval legendou o římské Deváté legii.

Originální trailer filmu Centurion / Centurion
Hodina pušek (Hour of the Gun) (neděle 20. 3., ČT2, 20.00 - 21.45 / pondělí 21. 3., 23.45 - 00.25)

Plakát filmu Hodina pušek / Hour of the GunU nás méně známý western zůstává i v zahraničí trošku ve stínu mnohem slavnějších děl. Režírující John Sturges se v něm vrací k osobě Wyatta Earpa a snaží se co nejvíce držet skutečnosti, z čehož pramení občasná unylost, pomalé tempo a příliš politikaření, které je chvílemi úmorné. Na druhou stranu tu ale nechybí solidní a svižná akce, plno přestřelek a zdařilý soundtrack z dílny Jerryho Goldsmithe. Hlavní roli si vychutnal charismatický James Garner, jehož parťáka ztvárnil možná lehce unylý Jason Robards, v dalších rolích pak můžete vidět Roberta Ryana nebo Alberta Salmiho. Zajímavá, i když ne úplně dokonalá žánrovka.

Synopse: Starý rančer Ike Clanton (Robert Ryan) chce ovládnout městečko Tombstone a jeho okolí a nijak se s tím netají. Proti němu ovšem stojí uznávaný šerif Wyatt Earp (James Garner), který se nemůže spolehnout takřka na nikoho. Proti přesile mu svou pomoc nabízí pouze známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday (Jason Robards).

Zajímavost: Ve skutečnosti byl Earp o tři roky starší než Holliday, v tomto filmu je však Garner o šest let mladší než Robards.

Oficiální trailer filmu Hodina pušek / Hour of the Gun
Stigmata (Stigmata) (pondělí 21. 3., Prima Max, 22.25 - 00.25 / středa 23. 3., 01.40 - 07.45)

Plakát filmu Stigmata / StigmataSolidní horor těží z na přelomu milénia velmi populárního náboženského tématu, které je stále atraktivní. Režisér Rupert Wainwright se v něm opíral především o hutnou atmosféru, již zmíněný neotřelý příběh, řízný soundtrack, klipovitý střih a několik výborných lekaček, které ale opravdu vyděsí jen méně zkušeného diváka. Hlavní role pak svěřil záměrně obyčejné a tuctové Patricii Arquette a charismatickému Gabrielu Byrneovi. Škoda, že v závěru z hororové atmosféry polevil a volně přešel v hutný psychothriller, který se už dost táhne. Slušná, ale ničím výjimečná žánrovka.

Synopse: Dvacetiletá kadeřnice Frankie (Patricia Arquette) nepatří k úplným svatouškům, ráda se baví a cítí se nezávislá a svobodná. Když jí ale matka pošle z Mexika růženec koupený na trhu, její život se změní. Najednou začíná vnímat to, co jiní nevidí, mění své chování, především se jí ale otevírají nezhojitelné krvavé rány na hlavě, rukou a nohou. O případu je okamžitě informován Vatikán, který vysílá celou věc vyšetřit Otce Kiernana (Gabriel Byrne), který je spíše vědcem než zaslepeným věřícím.

Zajímavost: Původně se měl film jmenovat Svatá Františka z Pittsburghu.

Oficiální trailer filmu Stigmata / Stigmata
Moderato cantabile (Moderato cantabile) (úterý 22. 3., ČT art, 21.10 - 22.45)

Plakát filmu Moderato cantabile / Moderato cantabileNejen u nás prakticky neznámé francouzsko-italské romantické drama není pro každého a je k němu potřeba dost divácké tolerance. Režírující Peter Brook ho totiž pojal jako jakousi svou exhibici, což znamená, že se vyžívá v extrémně dlouhých záběrech, pomalém tempu a v podstatě neexistujícím příběhu, který je nutné vnímat hlavně vizuálně a emocionálně. Je tedy jasné, že někteří se mohou zoufale nudit a dojem jim moc nespraví ani výborní Jeanne Moreau a Jean-Paul Belmondo v titulních rolích. Umělecký a poměrně dost náročný snímek.

Synopse: Anne (Jeanne Moreau) je žena znuděná životem. Jednoho dne je v baru svědkyní vraždy, kterou spáchal její přítel. Krátce poté potká nezaměstnaného mladého dělníka Chauvina (Jean-Paul Belmondo), jemuž se svěří. Přes propastně rozdílné sociální prostředí, z něhož oba pochází, se mezi nimi začíná rozvíjet zajímavý citový vztah.

Zajímavost: Snímek je adaptací románové předlohy Marguerite Duras.

Ukázka z filmu Moderato cantabile / Moderato cantabile
Ninja 2: Pomsta (Ninja: Shadow of a Tear) (úterý 22. 3., Nova Cinema, 22.15 - 00.00 / středa 23. 3., 02.30 - 04.05)

Plakát filmu Ninja 2: Pomsta / Ninja: Shadow of a TearThajsko-americký akční thriller je v tuzemsku hodnocen o něco lépe než ve své domovině, což je dáno především evropskou popularitou žánru. Režírující Isaac Florentine v něm prokázal, že ve svém oboru patří k nejlepším a soustředil se hlavně na parádně promyšlenou, přehlednou, propracovanou a mnohdy jednozáběrovou akci s vynikající choreografií, která má oprávněně nejvíce prostoru. Příběh je logicky podružný, nedává moc smysl a někdy paradoxně působí překombinovaně. Nikoho asi nepřekvapí, že i herecké výkony jsou značně toporné. To ale pochopitelně kompenzují bojové scény a charisma ústředního Scotta Adkinse. Neškodná oddechovka pro milovníky žánru.

Synopse: Casey (Scott Adkins) musí znovu předvést své nindžovské schopnosti, neboť proti němu stojí zákeřný drogový dealer Goro (Shun Sugata), který mu zabil těhotnou manželku. Je jasné, že touha po pomstě je nezměrná.

Zajímavost: Adkins si během natáčení poranil záda, takže musel několikrát zaskočit jeho dublér.

Oficiální trailer filmu Ninja 2: Pomsta / Ninja: Shadow of a Tear

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Thanksgiving (04.10.2023 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Thanksgiving (07.09.2023 22:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu