Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 11. týden

Kinopremiéry: Dvojníci Kung Fu Pandy jedou do La Scaly trabantem až do posledního dechu

Vydáno: 16.03.2016 08:13 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Premiérově perný březen pokračuje v rychlém tempu a další týden přináší osm novinek, z nichž pouze dvě jsou z hollywoodské produkce. K nejzajímavějším snímkům tak budou patřit třetí Kung Fu Panda nebo česká komedie Dvojníci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Kung Fu Panda 3 / Kung Fu Panda 3Potřetí se na plátna kin vrací roztomilý a populární Panda Po, který nám znovu předvede něco ze svého umění. Vzhledem k tomu, že jde o zavedenou sérii, se nedá čekat příliš změn, ale spíše se pojede na jistotu. O tom ostatně svědčí i to, že režie se chopila autorka předchozího dílu Jennifer Yuh, které tentokráte vypomohl debutant Alessandro Carloni. Dostupné ohlasy zatím vesměs potvrzují, že nic zásadně nového nedostanete, pořád by ovšem mělo jít o slušnou zábavu. Doplnit musím i to, že hvězdně obsazené hlasové obsazení bohužel v našich kinech kvůli nutnému dabingu neuslyšíte. Premiéra týdne.

Synopse: Do šířky urostlý panda Po znenadání objevuje svého biologického otce. S ním se okamžitě vydává do pandího ráje, kde potkávají další členy pandí černobílé rodiny. Idylu ale zkazí Kai, padouch s nadpřirozenými schopnostmi, který proletí Čínou jako vítr a začne porážet všechny mistry kung-fu. Po tak musí celou svou rodnou vesnici toto umění naučit, aby se z nich stalo neohrožené společenství.

Zajímavost: Jde o vůbec první velký hollywoodský animák, který byl vytvořen v koprodukci s Čínou.

Oficiální český trailer filmu Kung Fu Panda 3 / Kung Fu Panda 3
Anomalisa (Anomalisa) (CinemArt CZ)

Plakát filmu Anomalisa / AnomalisaPo sedmileté odmlce o sobě znovu dává vědět uznávaný a oceňovaný Charlie Kaufman, který se tentokráte vydal do světa animovaných filmů. S režií mu vypomohl celovečerně debutující Duke Johnson, scénář je pak čistě jeho práce. Je nicméně jasné, že ačkoli jde v zásadě o animák, určen bude zejména dospělým a přemýšlivějším divákům. Ohlasy jsou jako už tradičně nejednoznačné, kdy některé hovoří o inteligentním a nekonvenčním příběhu, ty druhé zase o nabubřelé egoistické nudě. Zatím jich ale není tolik, abychom si mohli udělat objektivnější obrázek. Pravdou ale je, že návrat takové persony je určitě událostí týdne.

Synopse: Michael Stone je velmi úspěšným motivátorem, tedy člověkem, který i těm největším smolařům vysvětlí, jak žít život tak, aby byli spokojeni, úspěšní a šťastní. Umí poradit ostatním, sám sobě ale ne. Jeho život je jedna velká rutina a ani následující kongres v Cincinnati, kde má pozitivně motivovat pracovníky zákaznických linek, nevypadá jinak. Jenže tu potká plachou obchodní manažerku Lisu, která je jeho velkou fanynkou. Žena mu vrátí chuť do života proto, že je jiná a vymyká se z uniformity ostatních lidí. Právě tohle ji ale nejvíc trápí a chtěla by to změnit. To by ale pak přestala být sama sebou a ztratila by Michaela.

Zajímavost: Film byl kompletně financován prostřednictvím serveru Kickstarter.com a vybralo se na něj přes čtyři sta tisíc dolarů.

Originální trailer filmu Anomalisa / Anomalisa
Hledání (The Search) (Film Europe)

Český plakát filmu Hledání / The SearchPo oscarovém úspěchu se na tři roky odmlčel režisér a scenárista Michel Hazanavicius, aby přišel s úplně jiným žánrem a závažným tématem. O dva roky později pak můžeme jeho náhled na čečenský konflikt vidět i v našich kinech a těžko říct, co od něj vlastně očekávat. Hodnocení se pohybují ve vyšších číslech a nemnoho ohlasů dodává, že se jedná o typicky festivalový film, který nese nějaké poselství a možná by mohl získat nějaké to ocenění. V hlavních rolích se ze známých tváří objeví jen autorova manželka Bérénice BejoAnnette Bening. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Mezi lety 1999 a 2000 během války v Čečensku se zdravotní sestra a členka nevládní organizace Carole (Bérénice Bejo) ujme malého černošského chlapce, jehož starší sestra Raisa po něm zoufale pátrá v průběhu exodu civilního obyvatelstva. Objevuje se tu i dvacetiletý rekrut Kolja (Maksim Emelyanov), jehož ubíjí každodenní válečný režim.

Český trailer filmu Hledání / The Search
Totem vlka (Le dernier loup) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Totem vlka / Le dernier loupČínsko-francouzský thriller vypadá podle synopse předvídatelně a zcela standardně, nicméně stále atraktivně. Informací, která by mohla zvýšit divácký zájem, je ovšem ta, že režie se chopil a na scénáři se podílel "chameleon" Jean-Jacques Annaud, který už má s příběhy o přátelství lidí a zvířat poměrně bohaté zkušenosti. Dle dostupných ohlasů nejde o jeho nejlepší počin, stále ale umí vytvořit potřebnou atmosféru a především vizuálně opojnou obrazovou stránku. V ústředních lidských rolích se objeví samí čínští herci, takže na našince může dýchnout určitá autenticita. Uvidíme, jaký nakonec výsledek bude.

Synopse: Mladý Číňan Chen Zhen (Shaofeng Feng) se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde poznává nomádský způsob života. Mongolské stepi vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, rovněž ale dobrodincem. Chen Zhen je místním smýšlením natolik okouzlen, že se rozhodne chytit a vychovat vlčí mládě.

Zajímavost: Film byl natočen se skutečnými vlky.

Oficiální český trailer filmu Totem vlka / Le dernier loup
Můj král (Mon roi) (Film Europe)

Český plakát filmu Můj král / Mon roiFrancouzské romantické drama se zdá být tuctové a ničím výjimečné, neboť jde o další vztahovou záležitost na pozadí tragických událostí. Režisérkou a spoluscenáristkou je ovšem nekonvenční a svérázná Maïwenn, která je stále spíše herečkou, když se ale pustí do režie, většinou to stojí za pozornost. Ani tento počin by neměl být výjimkou, neboť hodnocení jsou zatím velmi slušná a nemnoho komentářů je vesměs spokojených. Potrpíte-li si na povědomé tváře v obsazení, tak vězte, že tady hlavní mužskou roli vytvořil dle všeho výborný a charismatický Vincent Cassel.

Synopse: Tony (Emmanuelle Bercot) je po vážné lyžařské nehodě přijata do rehabilitačního centra. Jelikož je závislá na plné péči zdravotního personálu a lécích proti bolesti, volný čas využívá ke zpětnému hodnocení románku s mužem jménem Georgio (Vincent Cassel). Kdo vlastně je onen charismatický muž, kterého milovala? Proč sama sobě dovolila propadnout tak destruktivní a dusivé lásce? Vnitřní i vnější hojení bude ještě dlouhým procesem, při němž může překvapivě pomoci fyzická práce.

Český trailer filmu Můj král / Mon roi
La Scala - Chrám zázraků (Teatro alla scala il tempio delle meraviglie) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu La Scala - Chrám zázraků / Teatro alla scala il tempio delle meraviglieUž z názvu je jasné, o čem italský dokument bude. Režijní duo Silvia Corbetta a Luca Lucini láká na procházku zákulisím nejznámějšího operního domu, kde se konala ta nejslavnější vystoupení, scházeli se tu ale také ti nejmocnější politici a nejpopulárnější literáti. Ohlasy ani hodnocení zatím prakticky neexistují, takže se omezme jen na konstatování, že pro milovníky umění jako takového by to mohl být přínosný snímek, který jim umožní nahlédnout do míst, kam by se asi nikdy nedostali.

Synopse: La Scala je jedním z nejslavnějších operních domů světa. Snoubí minulost, přítomnost i budoucnost v dokonalou souhru místa zaslíbeného umění, kde ti nejlepší z nejlepších zdokonalují svůj um. Každý pokoj dýchá dějinami a nese si zvláštní atmosféru, neboť se tu mimo hudebních slavností odehrávaly i hovory o politice a literatuře, kde se setkávali umělci všech oborů.

Český trailer filmu La Scala - Chrám zázraků / Teatro alla scala il tempio delle meraviglie
Dvojníci (Bioscop)

Český plakát filmu  / DvojníciČeská komedie pravděpodobně pojede na první signální, neboť už ze synopse a traileru je jasné, že nepůjde o nic náročného, ale spíše o klasickou komedii o výměně identit. O tom svědčí i jméno režírujícího Jiřího Chlumského, který je v posledních letech spjat hlavně se seriály pochybných kvalit a patří k nezajímavým rutinérům. Jasné je, že snímek bude one man show Ondřeje Sokola, který zde ztvárnil hlavní dvojroli a jemuž společnost dělají mimo jiné Jakub Kohák, Petr Nárožný nebo Jitka Schneiderová. Potenciální divácký hit.

Synopse: Honza Rambousek (Ondřej Sokol) je sympatický podvodník, který je odborníkem na zámky, elektroniku, počítače a auta. Právě mu ale teče do bot, protože ho má kvůli velkým dluhům v hrsti mafián Vytloukal (Petr Nárožný). Zachránit ho může jen krádež vzácného obrazu Dívka v modrém. Spásou je ale setkání se středoškolským profesorem Prospalem (Ondřej Sokol), který je jeho dokonalým fyzickým dvojníkem, povahově je ovšem úplně opačný. Honza tak dostane nápad si životy prohodit a tím pádem se vyhnout postihu od nebezpečných mafiánů. Nedostane se ale náhodou do ještě větších potíží?

Originální trailer filmu Dvojníci
Trabantem do posledního dechu (Aerofilms)

Plakát filmu  / Trabantem do posledního dechuVelmi populární cestovatelská skupina okolo režiséra, scenáristy a iniciátora celé výpravy Dana Přibáně po dvou letech přichází s dalším dílkem do své bohaté skládačky nevšedních zážitků a světových lokací. Tentokrát se vydala třeba až na Východní Timor a do Thajska, takže je jasné, že netradičních situací bude dost a dost. Mimo ústředního automobilu samozřejmě nechybí ani motocykly a nově i invalidní vozíky. Početná skupinka fandů této skupiny se má pravděpodobně nač těšit.

Synopse: Známý cestovatel Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu, čezety, jawy a dokonce i invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu a během půl roku projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko.

Zajímavost: Film natočili výhradně členové skupiny, nepomáhal jim žádný pomocný štáb.

Originální trailer filmu Trabantem do posledního dechu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Box office: Kung Fu Panda vrací úder (11.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nyad (08.09.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem! (22.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tři mušketýři: D'Artagnan (01.03.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Muž jménem Otto klepe na dveře a žádá spravedlnost pro Emetta Tilla (01.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tři mušketýři: D'Artagnan (06.12.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Temné síly hledají cestu zpátky a mají srdce na dlani (25.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu