TOP 20 ČR: Disney letos poprvé zabodoval se Zootropolis

Vydáno: 08.03.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Tento týden největší úspěch zaznamenalo disneyovské animované Zootropolis: Město zvířat, které svrhlo vládnoucí českou pohádku Řachanda. Na trojce se stále udržel Deadpool.
Daniela Kolářová ve filmu  / PolednicePoměrně nečekaným hitem se stal letos první animovaný kousek z dílny Disney, šlo o Zootropolis: Město zvířat ukazující život ve velkoměstě s plně zvířecím obyvatelstvem, namluveným známými hereckými hvězdami. Tržby zvířecích hrdinů překonaly šest milionů a druhé místo tak zůstalo pohádkové Řachandě o rozmazlené princezně s polovičními tržbami. Marvelovský superhrdina Deadpool v podání Ryana Reynoldse se udržel bez pádu na bronzové příčce, ale velmi těsně unikl konkurenci české hororové Polednice podle klasického příběhu Karla Jaromíra Erbena.

Velký pád potkal minule stříbrné fantasy Bohové Egypta zakládající se na egyptské mytologii a těsně za nimi se umístila komedie bratrů Coenů Ave, Caesar! z prostředí hollywoodského zákulisí s hvězdným obsazením, kterému vévodí George ClooneyREVENANT Zmrtvýchvstání, který v neděli vynesl vítězství Oscara režiséru Alejandru Gonzálezovi Iñárrituovi a díky kterému proměnil po mnoha nominacích tu svou i Leonardo DiCaprio, zůstal sedmý. A o životopisnou Lídu Baarovou zaobírající se vzestupem a pádem prvorepublikové herečky již opadl zájem. Stále se jí však dařilo lépe než animovaným snímkům Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda a Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek.

Giulia Gorietti, Adamo Dionisi ve filmu Suburra / SuburraRomantická komedie Decibely lásky doprovázená disco písněmi Michala Davida už taktéž nepřitáhla přiliš tuzemských diváků, ale porazila ještě Dánskou dívku, za kterou získala minulý týden Oscara švédská herečka Alicia Vikander. Třináctku a čtrnáctku si také vybojovaly české tituly - horská komedie Padesátka a drama Rodinný film. Hororová hračka z The Boy si polepšila o jedno místo na úkor německého Chůváka. A jednou z mála novinek žebříčku se stala ještě italsko-francouzská kriminálka Suburra, té se dařilo porazit alespoň sequel Zoolander No. 2, na Oscara nominovaný Brooklyn a Hodného dinosaura.

1. Zootropolis: Město zvířat - 6,2 mil. (novinka)
2. Řachanda - 3,6 mil.
3. Deadpool - 3 mil.
4. Polednice - 2,8 mil. (novinka)
5. Bohové Egypta - 2,5 mil.
6. Ave, Caesar! - 1,1 mil. (novinka)
7. REVENANT Zmrtvýchvstání - 1,1 mil.
8. Lída Baarová - 986 tis.
9. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 788 tis.
10. Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek - 730 tis.

11. Decibely lásky - 607 tis.
12. Dánská dívka - 365 tis.
13. Padesátka - 269 tis.
14. Rodinný film - 219 tis.
15. The Boy - 197 tis.
16. Chůvák - 159 tis.
17. Suburra - 135 tis. (novinka)
18. Zoolander No. 2 - 129 tis.
19. Brooklyn - 124 tis.
20. Hodný dinosaurus - 121 tis.








NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY