Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy - třetí březnové (23. 3. 2016)

BD a DVD tipy: Hombre Hráč a Snoopy ztraceni v Mnichově

Vydáno: 24.03.2016 09:24 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: Impawards

Koncem března si na své přijdou jak rodiče hledající vhodné tituly pro své ratolesti (Hodný dinosaurus, Snoopy a Charlie Brown ve filmu), tak cinefilové preferující filmy vyprávějící o sobě (Hráč, Ztraceni v Mnichově).

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
 Číslo 5 žije (Bontonfilm)
DVD obal filmu Číslo 5 žije / Short CircuitČíslo 5 žije je kultovní rodinná komedie z 80. let, u které je vzhledem k její tuzemské oblíbenosti s podivem, že až teď vychází na nosiči pro domácí kino, a to ještě pouze na DVD, nikoliv na BD. Znovuzhlédnutí snímku po letech může být pro jedny buď příjemně nostalgické, nebo naopak představovat nepříjemné vystřízlivění po letech, které odhalí významovou naivitu a zastaralost schematického počinu. Ozvláštňující na tomto osmdesátkovém (1986) počinu, držícím na rozdíl od pokračování (1988) pohromadě, je přítomnost robota spojujícího jak koncept parťácké podívané (dva zaměstnanci pátrající po "stroji"), tak i romance (žena, u níž se "stroj" schovává) a protizbrojního vyznění v podobě střetu s pravými antagonisty.

Bonusy (DVD): Rozhovory s herci a režisérem; Výroba robota (7 min.); Záběry z natáčení (3 min.); Trailer (1:50 min.). 
Obraz (DVD): 16:9 /  2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky; Dolby Digital 2.0 česky. 
Titulky (DVD): české. 

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 199 Kč (DVD). V obchodech od 23. března 2016.

Upoutávka na film Číslo 5 žije (1986)

Hombre (Magic Box)
BD obal filmu Hombre / HombreRevizionistický western Hombre u nás vychází na nosičích pro domácí kino poprvé. Načasování přitom nemohlo být lepší, protože pojednává o xenofobii a rasismu, a tak zapadne do současného (před)volebního klimatu. Martin Ritt a Paul Newman po Hud a Zneuctění znovu spojili síly, jak praví jedna žurnalistická floskule, aby dekonstruovali další z atributů klasických westernů. Není jím zproblematizování ústřední postavy a některých žánrových prvků (hon dobytka apod.), jako tomu bylo v Hudovi a rašomónském remaku Zneuctění, i když i v Hombre něco z toho nalezneme. Je jím odlišné vyobrazení vztahu bělochů a Indiánů, potažmo bělocha vychovávaného jako Indiána a "civlizovanými" bílými. Fanoušci a fanynky Quentina Tarantina si, pokud snímek neviděli, budou chtít nepochybně doplnit i z těch důvodů, že je adaptací románu Elmora Leonarda, podle jehož knihy Tarantino napsal a natočil Jackie Brownovou.

Bonusy (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 1.0 anglicky; DTS-HD MA 2.0 česky.
Titulky (BD): české. 

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (DVD): 16:9 /  2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 2.0 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 199 Kč (DVD), 399 Kč (BD). V obchodech od 23. března 2016.

Upoutávka na film Hombre (1967)

Koupit na Bontonland.cz


Hráč (Magic Box)
DVD obal filmu Hráč / The Player
Distributoři koncem března mysleli nejenom na fanoušky a fanynky animovaných snímků, kteří budou volit mezi Snoopym a Charlie Brownem ve filmu a Hodným dinosaurem, ale i na příznivce a příznivkyně sebereflexivních děl odkrývajících zákulisí filmové tvorby. Vedle Ztraceni v Mnichově, ve kterém je reflektován problém vzniku filmů u nás v návaznosti na historické komplexy národa, konečně vychází legendární snímek Hráč Roberta Altmana. Jak je pro Altmanovu tvorbu zvykem, i v Hráči je místy sžíravě a místy s pochopením pozorována určitá profesní komunita, která sestává z velkého množství postav, z nichž se vyjímá jedna-dvě, kolem nichž se utváří zápletka (zde výhružky). A protože onou profesní komunitou jsou lidé z Hollywoodu, nechybí velká spousta cameo rolí a řady narážek pro zasvěcené (včetně odůvodnění, proč má úvodní záběr bez střihu dobře osm minut). 

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (DVD):  16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české. 

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 199 Kč (DVD). V obchodech od 23. března 2016.

Upoutávka na film Hráč (1992)

Koupit na Bontonland.cz
 
Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu (Bontonfilm)
BD obal filmu Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu / Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmuV druhé polovině března na "modrých" discích vychází dva animované filmy (Snoopy a Charlie Brown, Hodný dinosaurus), které primárně cílí na nejmenší, ale příklonem k poetice starších děl a žánrů (dobrodružný, western) dovedou oslovit i nostalgické starší publikum. U Snoopyho a Charlieho Browna ve filmu je vůbec otázkou, nakolik dovede zaujmout svým pomalým temporytmem a absencí popkulturních narážek současnou generaci mající zkušenost s dreamworksáckými/pixarovskými celovečerními animovanými snímky, když je v prvé řadě poctou autorovi původních charliebrownovských stripů Charlesi M. Schultzovi. Je ale třeba ocenit, že jde s ohledem na současnou animovanou produkci o výlučný počin, který v celovečerní stopáži umožní projít ústřední postavě Charliemu Brownovi nikoliv vývojem, ale poznáním, a že pes Snoopy je funkčně zapojen do celku jako rytmizující prvek, jehož dobrodružné představy jsou paralelní k hlavnímu Brownově dění.
 
Bonusy (2D BD): Krátký film: Ice Age: Cosmic Scrat-tastrophe.
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (2D BD): 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, slovensky, arabsky, řecky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, portugalsky, rumunsky, turecky; Dolby 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (2D BD): české, slovenské, anglické, arabské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, rumunské, turecké.

Bonusy (BD - sběratelská 3D kolekce): FeaturettySnoopyho kousky; Charlie Browne; Seznamte se s rodinou; Naučte se kreslit Snoopyho, Woodstocka a Charlieho Browna. Videoklipy: Meghan Trainor Ty nikdy nedospěješ; Get Down with Snoopy and Woodstock; Better When I’m Dancin +  Pohled do zákulisí natáčení Better When I’m Dancin’; Snoopyho playlist. Krátký film Ice Age: Cosmic Scrattastrophe
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1 (3D).
Zvuk (3D BD): 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, slovensky, japonsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, portugalsky, turecky; Dolby 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (3D BD): české, slovenské, anglické, japonské, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, turecké.

Bonusy (DVD): Snoopyho kousky, Naučte se kreslit postavy z filmu. Videoklipy, hudba: „Get Down With Snoopy and Woodstock“,  Meghan Trainor Better When I’m Dancin’, Snoopyho playlist.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, anglicky, arabsky, řecky, rumunsky.
Titulky (DVD): české, anglické, slovenské, arabské, řecké, rumunské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (BD), 699 Kč (BD - 2D + 3D). V obchodech od 9./23. března 2016.

Česky dabovaná upoutávka na Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Ztraceni v Mnichově (Magic Box)
BD obal filmu  / Ztraceni v MnichověZtraceni v Mnichově získalo tři ceny České filmové kritiky v hlavních kategoriích (za film, režii a scénář) a z šestnácti nominací na České lvy si sošku odnesli pouze Petr Zelenka za scénář a Vladimír Barák za střih. Je pochopitelné, že film o tom, jak je u nás těžké natočit film, si své příznivce našel spíše mezi recenzenty a recenzentkami se slabostí pro metafikce. Lidé z branže
mohli snímek vnímat jako nepříjemné popíchnutí do vlastních řad, ale přesto ocenili komplexní scénář, ve které prostupuje několik úrovní reprezentace, a důmyslný střih, jehož počáteční neobratnost je záměrem a posléze se přizpůsobuje zvoleným formám/žánrům. Ztraceni v Mnichově odlišuje od předchozích Zelenkových mystifikací (Visací zámek, Mňága - Happy End, Rok ďábla) to, že v popředí není samotná hra s formou a žánrem, ale téma, protože do díla je organicky začleněn náhled historika Jana Tesaře na Mnichovskou dohodu. 

Bonusy (BD): -.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): české pro neslyšící.

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): české pro neslyšící.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 23. března 2016.

Upoutávka na film Ztraceni v Mnichově (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Hodný dinosaurus (Magic Box)
BD obal filmu Hodný dinosaurus / The Good DinosaurPixarovka Hodný dinosaurus zpracovává podobné téma jako V hlavě, tj. přijmutí určitých emocí jako součásti života, ale cílí více na dětské publikum. Oslovování školou povinných může být jedním z důvodů, proč byl druhý zmíněný titul přijmut lépe než první, přestože v obou případech jde o pro pixarovky příznačnou road-movie, na které se sbližují dvě zprvu protikladné postavy, zatímco poznávají členitý fikční svět a ocitají se v různě variovaných žánrových vzorcích. Problém Hodného dinosaura je však ten, že fikční svět nemá tak bohatý jako ostatní pixarovky, hra se žánrovými konvencemi (zde westernu) vyzní pouze v několika scénách. A přidává se, že silně stylizovaná animace postav, odvislá od představené alternativní historie, je v rozporu s až hyperrealisticky působící animací prostředí.

Bonusy (2D BD): Audiokomentář: režiséra Petra Sohna, hlavního scenáristy Kelseyho Manna, vedoucího animátora Mika Venturiniho, hlavní kameramanky Sharon Calahanové a technického ředitele Sanjaye Bakshiho. Krátkometrážní animovaný film nominovaný na Oscara: Sanjayův Super team (7:07 min.). Featuretty: Pravdivé lži o dinosaurech (1:56 min.); Recyclosaurus (6:19 min.); Cesta filmařů (7:54 min.); Z čeho se skládá dinosaurus (6:08 min.); Po stopách Tyrannosaura Rexe (6:57 min.); Schovávaná 0:59 min.). Vystřižené scény (4x, cca 10 min. - každá s úvodem). Jednohubky (4:15 min.). Upoutávky. Informace. 
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1 (2D).
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; DTS-HD High Resolution 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky; Dolby Digital 2.0 anglicky.
Titulky (2D BD): české, anglické pro neslyšící.

Bonusy (3D BD): Krátkometrážní film nominovaný na Oscara: Sanjayův super tým.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; DTS-HD High Resolution 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky; Dolby Digital 2.0 anglicky..
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící.

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české...

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (1x BD), 699 Kč (2x BD - 3D + 2D). V obchodech od 30. března 2016.

Vystřižená scéna z filmu Hodný dinosaurus (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (Magic Box)
BD obal filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / Hunger Games: Síla vzdoru 2. cástPoslední díl Hunger Games s podtitulem Síla vzdoru byl po vzoru předchozích úspěšných adaptací knih určených pro mládež (série Harry Potter a Stmívání) rozdělen na dvě části. Zatímco první část se zabývala mediální válkou a odkrýváním manipulací propagandy na obou stranách názorového spektra, druhá pojednává o ve výsledku pouze iluzorním systémovém převratu a nesmyslnosti vzdoru vůči režimu. Poslední dvě části Hunger Games jsou dokladem toho, že filmové verze románů pro dospívající (Young Adult) jsou tématicky ambiciózní - a svému významovému přesahu podřizují i ostatní formální strategie (převážné omezení vyprávění na ústřední postavu, ladění do temných barev odpovídající náladám postav a referenčním bodům z minulosti, atrakce začleněné funkčně do vyprávění, klimax v elipse ad.). Jenom škoda potřebě dostát věrnosti předloze navzdory vzhledem k předchozím dílům nepatřičném - protože konzervativním, stereotypním - epilogu.

Bonusy (2DBD): Cinnův skicák - Tajemství výzbroje Reprodrozda; Expozice Panemu - Výstava Hunger Games; Hunger Games - Fotografická cesta; Jiný svět – Reflexe; Nepřímé škody - Kaskadéři, speciální efekty a zbraně; Od hlavy až k patě - Kostýmy, make-up, účesy; Vysoce ceněné cíle - Herecký soubor; Navigace minovým polem - Produkce v Atlantě, Paříži a v Berlíně; Utahování smyčky - Proces postprodukce; Procházení ohněm - Zakončení ságy.  
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1 (2D).
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Titulky (2D BD): české, slovenské.

Bonusy (3DBD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky..
Titulky (3D BD): české, slovenské.

Bonusy (DVD): Vysoce ceněné cíle - Herecký soubor; Navigace minovým polem - Produkce v Atlantě, Paříži a v Berlíně; Procházení ohněm - Zakončení ságy.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1 (2D).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české, slovenské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD), 599 Kč (2x BD - 2D + 3D). V obchodech od 30. března 2016.

Výňatek z featurettu k filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015)
 
 
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tarantino ruší svůj poslední film (18.04.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřela Piper Laurie (15.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Jeff Burr (12.10.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Pixar porazil DC (20.06.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 10: deset nejlepších filmů Harveyho Keitela (13.05.2023 11:25 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu