Box office: Super Bowl víkend ovládla znovu Kung Fu Panda

Vydáno: 08.02.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Amerika prožívala každoroční "národní svátek", který je zasvěcen americkému fotbalu. Takzvaný Super Bowl víkend znovu ovládla Kung Fu Panda 3. Z novinek si nejlépe vedla komedie bratří Coenů Ave, Caesar!
Josh Brolin ve filmu Ave, Caesar! / Kung Fu Panda 3 ovládla Super Bowl víkend, když skončila podruhé na prvním místě žebříčku Box Office s 21 miliony. Druhé místo už patří novince bratří Coenů, černé komedii ze zákulisí hollywoodské továrny na sny Ave, Caesar! s necelými jedenácti a půl miliony z 2232 kin. Jedná se o nejnižší otvírák ve více jak 1500 kinech pro Coeny (pro srovnání, například jejich starší krimi komedie Lupiči paní domácí otvírala před dvanácti lety jen v necelých 1600 kinech za 12,6 mil.).

Třetí a čtvrté místo patří stálicím topky. Konkrétně na trojce se drží REVENANT Zmrtvýchvstání, který pomalu dotírá stopadesátimilionovou hranici a na čtyřce jsou megaúspěšné Star Wars: Síla se probouzí, které pokořily další rekord, když jako první film historie překročily hranici 900 milionů v USA. Celosvětově pak jako třetí snímek historie překonaly hranici dvou miliard. 

Bella Heathcote ve filmu  / Pride and Prejudice and ZombiesPětka patří druhé novince, romanci podle Nicholase Sparkse The Choice, která ale přinesla jen šest milionů. Jde tak vůbec o nejnižší otvírák pro adaptaci podle tohoto autora. Žádná z předchozích Sparksových adaptací neotvírala za méně než deset milionů. Až šestá pak skončila hororová komedie Pride and Prejudice and Zombies s pouhými 5,2 miliony, což je jednoznačně za očekáváními pro film, jehož rozpočet činil 28 milionů. 

Příští týden by mohl být opět zajímavý, neboť jde do kin přisprostlý Deadpool, který se bude snažit dosáhnout někam k hranici 70 milionů. Spolu s ním budou otvírat dvě komedie, Zoolander 2 a Jak přežít single

BOX OFFICE: VÍKEND OD 5. února 2016

 1. Kung Fu Panda 3 21 mi.
 2. Ave, Caesar! 11,4 mil. (novinka)
 3. REVENANT Zmrtvýchvstání 7,1 mil.
 4. Star Wars: Síla se probouzí 6,9 mil.
 5. The Choice 6 mil. (novinka)
 6. Pride and Prejudice and Zombies 5,2 mil. (novinka)
 7. Do posledního dechu 4,7 mil.
 8. Poldův švagr 4,5 mil.
 9. The Boy 4,1 mil.
10. Dirty Grandpa 4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY