Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 15. 1. 2016 - 21. 1. 2016

TV tipy: Velký Gatsby paří v Bangkoku a šanci na přežití má 50/50

Vydáno: 15.01.2016 10:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po nabitých týdnech se tentokrát televize vrací ke starému pořádku, což znamená, že v programu převažují reprízy tradičních hitů. Mezi premiérami a méně známými filmy vynikají adaptace Velkého Gatsbyho a komediální drama 50/50.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pařba v Bangkoku (The Hangover Part II) (pátek 15. 1., Nova, 22.10 - 00.05 / sobota 16. 1., Nova Cinema, 01.55 - 03.35)

Plakát filmu Pařba v Bangkoku / The Hangover Part IIPokračování úspěšné "pařící" komedie doplácí na fakt, že jde vlastně o kopii téhož a ničeho nového se nedočkáme. Režisér a spoluscenárista Todd Phillips v něm opravdu vsadil na ten samý koncept a takřka totožný příběh, vše pouze přenesl do atraktivního prostředí thajské metropole. Někomu se to zdá pořád vtipné, jinému vykonstruované, většina ohlasů se ale shoduje na tom, že snímek jako celek poměrně funguje, ačkoli postrádá moment překvapení. Za to samozřejmě může i obsazení, v němž znovu nechybí Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms nebo Ken Jeong. Více se dočtete v naší ne úplně spokojené recenzi.

Synopse: Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) a Doug (Justin Bartha) odjíždějí do exotického Thajska na Stuovu svatbu. Pánové po divoké rozlučce v Las Vegas nechtějí, aby se něco podobného opakovalo v pro ně neznámém prostředí, takže naplánují zcela bezpečnou a poklidnou pozdní snídani. Jenže člověk míní a alkohol mění.

Zajímavost: Helms se při natáčení otrávil jídlem.

Oficiální český trailer filmu Pařba v Bangkoku / The Hangover Part II
Dobrodružství Hucka Finna (The Adventures of Huck Finn) (sobota 16. 1., ČT :D, 09.20 - 11.05)

Plakát filmu Dobrodružství Hucka Finna / The Adventures of Huck FinnU nás prakticky neznámá adaptace slavného románu Marka Twaina je z dnešního pohledu zajímavá tím, kolik velkých jmen se na ní podílelo. Režii a scénář obstaral Stephen Sommers, kameru vedl Janusz Kamiński, hudbu složil Bill Conti a v hlavní roli se objevil malý Elijah Wood, kterého doplnili třeba Robbie Coltrane, Ron Perlman, Anne Heche nebo Jason Robards. Přesto výsledek není tak precizní, jak bychom si představovali a vzhledem k tomu, že předloha je dost prokrácena a tím pádem vynikne její naivita, je potřeba trochu větší dávku tolerance. Tvůrčí sestava ale svými zkušenostmi zajistí, že snímek odsýpá, nenudí a nikdy neklesne pod hranici lehkého nadprůměru. Slušná rodinná podívaná.

Synopse: Huck Finn (Elijah Wood) je pologramotný chlapec, který jde po smrti matky z jedné nepříjemnosti do druhé. Jeho otec (Ron Perlman), notorický alkoholik a hrubián, se rozhodne ho unést a zabít, aby získal peníze po jeho matce. Jeho plán se ale nezdaří, neboť chlapec předstírá smrt a vydává se na útěk po řece Mississippi, kde zažívá plno vážných i humorných dobrodružství.

Zajímavost: Ve filmu nejsou použity žádné digitální efekty.

Originální trailer filmu Dobrodružství Hucka Finna / The Adventures of Huck Finn
Poslední mohykán (sobota 16. 1., ČT1, 14.15 - 15.45 / neděle 17. 1., 08.15 - 09.45)

Plakát filmu  / Poslední mohykánJeden z posledních předúnorových československých filmů je příjemnou komedií, z níž čiší pohodová atmosféra a naopak chybí jakýkoli kalkul. Režírující Vladimír Slavínský v něm spoléhal především na tehdy populární divadelní hru F. X. Svobody, kterou adaptoval, jakési kouzlo prvorepublikové kinematografie, množství humorných situací a fantastického Jaroslava Marvana v titulní úloze. Z dnešního pohledu film samozřejmě dost zastaral, jako jeden z mála ale zkoušku časem relativně zvládnul a dá se něj dívat i v jedenadvacátém století. Něco nejen pro pamětníky.

Synopse: Starožitník Kohout (Jaroslav Marvan) není zlý člověk, trpí ale tím, že chce být doma neomezeným pánem. Nevidí proto přání své ženy, ani to, že dcera Helena (Soňa Červená) si našla ženicha, že i druhá dcera se zamilovala, a že jeho syn je vášnivý plavec. Členům rodiny se to samozřejmě nelíbí, jenže vše se ještě zkomplikuje, když na návštěvu přijede Kohoutův bratr. To se teprve začnou dít věci.

Zajímavost: Snímek je remakem filmu Poslední muž z roku 1934.

Ukázka z filmu Poslední mohykán
Velký Gatsby (The Great Gatsby) (sobota 16. 1., Nova, 20.20 - 22.55 / neděle 17. 1., Nova Cinema, 15.40 - 18.15)

Český plakát filmu Velký Gatsby / The Great GatsbyVelkolepá moderní adaptace klasického románu F. Scotta Fitzgeralda jako by byla rozdělena na dvě poloviny. V té první režisér a spoluscenárista Baz Luhrmann zaujme a chvílemi strhne opulentní vizuální stránkou, v níž vyniknou Oscarem oceněné výprava a kostýmy a nejrůznější barvy, přesnou atmosférou večírků vyšší společnosti, nadhledem, bezstarostností a trefně použitým písničkovým soundtrackem, v druhé naopak selhává v narativní rovině a utápí se v přílišné doslovnosti a celkové povrchnosti, která je ale trochu záměrná. V titulních rolích se objeví velmi dobří Carey Mulligan, Tobey Maguire a Leonardo DiCaprio, kteří ve slabších chvílích drží snímek nad vodou. Podobně vlastně mluví i naše recenze.

Synopse: Nick Carraway (Tobey Maguire) opustí středozápad USA a vydává se do New Yorku, který na počátku dvacátých let ztělesňuje uvolňující se morálku a populární jazz. Mladík zde hledá bájný americký sen a usadí se nedaleko domu záhadného Jaye Gatsbyho (Leonardo DiCaprio) a také kousek od své sestřenice Daisy (Carey Mulligan) a jejího záletného manžela Toma (Joel Edgerton). Nick se postupně stane součástí světa mimořádně bohatých lidí, jejich iluzí, lásek a zklamání. Proniká tak do společnosti, kterou nezná a pokouší se v ní zorientovat, což není jednoduché.

Zajímavost: Většina filmu byla natočena před modrým a zeleným plátnem, pozadí a kulisy byly "dokresleny" pomocí vizuálních efektů.

Český trailer filmu Velký Gatsby / The Great Gatsby
Borgman (Borgman) (sobota 16. 1., ČT art, 21.55 - 23.45)

Plakát filmu Borgman / BorgmanNizozemsko-belgicko-dánské drama je náročnější záležitostí a zdaleka ne každému tzv. sedne. Režisér a scenárista Alex van Warmerdam totiž natočil hodně hypnotickou a osobitou podívanou, v níž nemá smysl přemýšlet nad příběhem, ale spíše je potřeba se nechat unášet obrazovou stránkou, pokusit se rozluštit metafory a všechny alegorie a nechat se vést zvláštním a trošku podvratně černohumorným režijním stylem. Vzhledem k tomu, že v hlavních rolích se objevují vesměs neznámí herci, našince nic nerozptyluje a může si užít i jakýsi pocit autenticity. Tip pro milovníky divných filmů.

Synopse: U jedné luxusní vily zazvoní bezdomovec, který se představí jako Borgman (Jan Bijvoet) a chtěl by se vykoupat. Majiteli (Jeroen Perceval), jenž se ho chystá vyhodit, navíc prozradí, že zná jeho ženu Marinu (Hadewych Minis). Té je celá situace krajně trapná a žebráka pustí dovnitř. Tím se rozjíždí sled zajímavých a nepředvídatelných událostí.

Zajímavost: Snímek reprezentoval Nizozemsko v boji o cizojazyčného Oscara za rok 2014.

Český trailer filmu Borgman / Borgman
50/50 (50/50) (sobota 16. 1., ČT2, 23.30 - 01.05)

Plakát filmu 50/50 / 50/50Před pěti lety vzývané komediální drama se sice zabývá extrémně vážným a neveselým tématem, je ale podáno tak, že mu není prakticky co vytknout. Režírující Jonathan Levine v něm dokázal velmi citlivě a umně pracovat s emocemi tak, že v jedné chvíli se divák směje, aby se vzápětí o hrdiny bál, přitom není citově prakticky vydírán. Tvůrce se nebojí ani humoru, který celý snímek odlehčuje a posouvá do trochu jiné roviny. V hlavních rolích excelují Joseph Gordon-Levitt a Seth Rogen, které doplňují třeba Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard nebo Anjelica Huston. Podrobnosti hledejte v rubirce Za horizontem.

Synopse: Sedmadvacetiletý Adam (Joseph Gordon-Levitt) je úplně obyčejný muž, který žije svou prací a přítelkyní. To se ale radikálně změní v momentě, kdy se dozví, že ač mladý, trpí rakovinou. Jiného by tahle zpráva odrovnala, Adam se ale rozhodne bojovat všemi prostředky. 

Zajímavost: Název filmu vymyslela Dallas Howard.

Oficiální trailer filmu 50/50 / 50/50
Bunraku (Bunraku) (neděle 17. 1., Kino Barrandov, 00.05 - 02.35 / sobota 23. 1., 02.35 - 04.35)

Plakát filmu Bunraku / BunrakuAkční fantasy drama je přijímáno dost rozporuplně, což je dáno především tím, že režisér a scenárista Guy Moshe v něm vsadil na zvláštní komiksovou stylizaci, přímočarost a velké množství šílené akce. Naopak selhal ve snaze vyprávět komplexní příběh a vytvořit zajímavé a atraktivní univerzum, což se mu nedaří i kvůli nižšímu rozpočtu. Dojem kazí také nevyrovnané tempo, které je při akci svěží, jindy ale zbytečně pomalé a nechybí tu ani spousta tzv. vaty. Částečně to ale kompenzuje obsazení, v němž uvidíte mimo jiné Demi Moore, Rona Perlmana, Joshe Hartnetta nebo Woodyho Harrelsona. Solidní žánrovka.

Synopse: Do města pod nadvládou zločinců přijíždějí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Ačkoli má každý trochu jiné poslání, nakonec se spojí, aby bojovali proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore).

Zajímavost: Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla.

Originální trailer filmu Bunraku / Bunraku
Nehynoucí sláva (The True Glory) (úterý 19. 1., ČT2, 23.45 - 01.10)

Plakát filmu Nehynoucí sláva / The True GloryV našich končinách takřka neznámý britsko-americký dokument, který získal i Oscara, byl natočen prakticky hned po skončení druhé světové války, což je na něm dost znát. Režírující duo Carol Reed a Garson Kanin se mohlo opřít zejména o unikátní autentické záběry natočené přímo na frontě, které doprovodilo výpověďmi přímých účastníků a reakcemi obyčejných vojáků. Vzhledem k roku vzniku je ale nutné mít na paměti, že dílo je dost propagandistické a některé věci mohly být upraveny k lepšímu, to by ale nemělo až zas tak vadit, navíc když se tvůrcům podařilo mírně předvídat budoucnost a diváka tehdy připravili už na blížící se válku studenou. Hodně raritní záležitost.

Synopse: Snímek mapuje průběh druhé světové války od Dne D 6. června 1944 až do kapitulace německých vojsk a vrcholí setkáním vítězných mocností na labské linii s Rudou armádou. Úvodní slovo a některé poznámky pronese sám generál Dwight D. Eisenhower.

Zajímavost: Oscara za film měl doma údajně sám Eisenhower.

Ukázka z filmu Nehynoucí sláva / The True Glory
Carmen (Carmen) (čtvrtek 21. 1., ČT art, 20.20 - 22.50)

Plakát filmu Carmen / CarmenFrancouzsko-italské hudební drama je filmovou adaptací slavné opery Georgese Bizeta. Režírující Francesco Rosi tak měl možnost známý, ničím překvapivý a poněkud řidší děj obohatit velkolepými kostýmy a výpravou, čehož využil takřka na maximum. Uchvacující jsou i pěvecké a herecké výkony, z nichž ty hlavní obstarali prvotřídní Julia Migenes a Plácido Domingo, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Jediným "problémem" tak zůstává právě operní pojetí a zpěv, které samozřejmě někomu vysloveně vadí a jen těžko je překonává. Díky stylizaci a poctivé filmařině by ale i tito diváci měli vydržet až do konce. Trocha umění.

Synopse: Na náměstí v Seville hledá Micaëla (Faith Esham) desátníka dona Josého (Plácido Domingo). O přestávce vycházejí z továrny dělnice a největší pozornost vzbuzuje Carmen (Julia Migenes), která přítomným mužům tvrdí, že bude milovat jen toho, kdo její lásku neopětuje. Od té chvíle se o dívku strhává lítý boj.

Zajímavost: Migenes si během natáčení scén s koňmi zlomila dva prsty.

Originální trailer filmu Carmen / Carmen
Dívka z budoucnosti (Sound of My Voice) (čtvrtek 21. 1., Nova Cinema, 21.40 - 23.20 / pátek 22. 1., 01.45 - 03.05)

Plakát filmu Dívka z budoucnosti / Sound of My VoiceMysteriózní drama s prvky sci-fi je typickým zástupcem tzv. indie filmů. Režisér a spoluscenárista Zal Batmanglij se tedy nemusel držet mantinelů a mohl diváka zahltit hutnou a temnější atmosférou, výborně použitou hudbou, nádechem tajemna a zajímavým příběhem s atraktivním sektářským tématem. Hlavní roli svěřil vynikající Brit Marling, která se podílela i na scénáři. Škoda jen, že tempo je zbytečně pomalé i na tak krátkou stopáž a pointa není úplně uspokojivá. Více se dočtete v rubrice Za horizontem.

Synopse: Peter (Christopher Denham) a Lorna (Nicole Vicius) se snaží nastartovat kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit snímek o tajné sektě, kterou vede tajemná Maggie (Brit Marling). Když se s ní konečně setkají, žena jim tvrdí, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad a ona se vrátila, aby vybrala skupinu lidí, kterou na vše připraví. Mluví pravdu, nebo je všechno jen dobře vymyšlený trik?

Zajímavost: Film je první částí zamýšlené trilogie o Maggie a jejím kultu, oba autoři ale nevědí, zda ji vůbec někdy dokončí.

Oficiální trailer filmu Dívka z budoucnosti / Sound of My Voice

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Policajt v Beverly Hills: Axel F (14.12.2023 14:53 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu