Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: střihoruký U.N.C.L.E vs. nesmrtelný Hunt

BD a DVD tipy: střihoruký U.N.C.L.E vs. nesmrtelný Hunt

Vydáno: 17.12.2015 13:11 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: CinemArt

V prosinci vychází dva z letošních nejhorších kinofilmů (Fantastická čtyřka, Pixely). Staré disky dostávají popartová balení (Lesní duch, Lawrence z Arábie ad.). Ani jedno doporučovat nebudeme. Co stojí za pozornost?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ant-Man (Magic Box)
BD obal filmu Ant-Man / Ant-ManAnt-Man neměl jednoduchou startovní pozici. Film podle komiksu o muži, který se po navléknutí obleku dokáže zmenšit do velikosti mravence? Marvelovka, která je součástí druhé fáze, přestože by zapadala spíše do odlehčenější první? Původní režisér se silnou geekovskou komunitou, kterého z důvodu kreativní neshody nahradil tvůrce, jenž má ve filmografii jenom jednu zdařilou žánrovku (screwballovou poctu Kašlu na lásku) a jinak samé rozpadlé a nepovedené počiny? A, světe div se, Ant-Man je nadprůměrným filmem, který je mezi současnými superhrdinskými počiny ozvláštňující jednak svou nadsázkou, jednak svým návratem k ozkoušeným vypravěčským vzorcům superhrdinského originu a jednak svým příklonem k (sub)žánru lupičské podívané. Ve výsledku škodí pouze zasazení mikroroviny (jeden protagonista odstřizený od zbytku týmu) do marvelovského makroversa, které způsobuje rytmickou nevyváženost a vypravěčskou neobratnost danou nuceností propojení.

Bonusy (BD): Audio komentář Peytona Reeda a Paula Rudda. Featuretty: Making of an Ant-sized Heist (14:34 min.), Let´s Go to the Macroverse (8:06 min.). Krátké filmy: WHIH Promo (1:21 min.), Vista Corp Heist (1:49 min.), Darren Cross - rozhovor (2:36 min.), Scott Lang - živě (3:25 min.). Vystřižené a prodloužené scény s volitelným audiokomentářem (cca 7 min.); Nepovedené scény (3:25 min.); Upoutávka: Avengers: Age of Ultron (1:30 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 1,85:1 (2D).
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky; DTS 5.1 italsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, italské, polské.

Bonusy (3D BD): -.
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD/ 1,85:1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky. 
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící.

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9/ 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglické, české.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD - 2D), 699 Kč (2x BD - 3D a 2D), 799 Kč (2x BD, steelbook - 3D a 2D). V obchodech od 2. prosince 2015.


Koupit na Bontonland.cz


Střihoruký Edward (Bontonfilm)
BD obal filmu Střihoruký Edward / Edward ScissorhandsStřihoruký Edward je ideálním vánočním filmem, a tak načasování vydání nemohlo být lepší. Jeden z nejzdařilejších filmů Tima Burtona u nás již jednou na nosičích pro domácí kina vyšel, ale tentokrát se k nám dostává remasterovaná verze ve 4K, protože je to 25 let od kinopremiéry. Pokud byste očekávali, že vedle lepšího obrazu se dočkáme i nových bonusů, budete zklamáni, protože na disku je toho méně než na předchozí edici k 10. výročí: zůstal nepříliš povedený režisérský audiokomentář a zbytečně ukecaný druhý komentář s izolovanou hudební stopou a promo dobový film o filmu, ale chybí krátké rozhovory s herci a tvůrci (Burton, Elfman), trojice televizních spotů a nepříliš bohatá galerie obrázků. Zato si můžete pořídit limitovanou sběratelskou edici, ve které naleznete několik dekorativních prvků (srdce, vystřihnuté papírové panáčky ad.), kterou můžete dát někomu jako dárek.

Bonusy (BD):
 Komentář režiséra Tima Burtona; Izolovaná hudební stopa s komentářem skladatele D. Elfmanem; Featurette (4:37 min.); Upoutávky (2:04,  2:16 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85:1 (4K remaster).
Zvuk (BD): DTS-HD 4.0 anglicky, DTS 5.1 španělsky, francouzsky, německy, italsky, japonsky, portugalsky, rusky; DTS 5.1 polsky (voice-over); DTS 2.0 thajsky, česky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, španělské, francouzské, dánské, holandské, fi nské, německé, italské, japonské, norské, portugalské, ruské, švédské, čínské, řecké, korejské, polské, thajské. 

Bonusy (DVD): Distributor neposkytl informace o bonusové výbavě disku.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Digital 5.1 anglicky, Dolby 2.0 česky.  
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (BD), 1199 Kč (BD - limitovaná sběratelská edice). V obchodech od 16. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz


Mission: Impossible - Národ grázlů (Magic Box)
BD obal filmu Mission: Impossible - Národ grázlů / Mission: Impossible - Rogue NationMission: Impossible - Národ grázlů je nejenom nejlepším příspěvkem do pětidílné filmové série, ale i jedním z nejlepších akčních thrillerů tohoto století. Zhodnocení se může zdát značně přehnané, ale pokud nebudeme požadovat společenský přesah, díky kterému bodují bourneovky, a budeme chtít napínavou podívanou důmyslně dávkující informace, Národ grázlů nemá moc konkurence. Huntovské pentalogii svědčí, že každý díl režíruje jiný režisér: po pastišové De Palmově jedničce, ikonoklastické Wooově dvojce, Abramsově seriálové trojce a "animovaně" nadsazené a dobrodružné Birdově čtyřce představuje pětka kombinaci toho nejlepšího z předchozích částí s tím nejlepším z kinematografické minulosti (hitchcockovky a pakulovky). Informace neposkytuje, staví je do jiného kontextu, přepisuje je apod., aby nás udržela neustále v napětí, zatímco v epizodickém vyprávění přichází s jednou nápaditě inscenovanou akční sekvencí za druhou. BD je ovšem zklamáním, protože obrazový přepis je nevyrovnaný a bonusy jsou kvalitní a až na audiokomentář česky otitulkované, ale dalších padesát minut nových featurettů a steelbokové balení je určeno jenom pro kupující u FilmAreny, která si fanouškovsky a fanynkovsky nevstřícným způsobem monopolizuje tuzemský trh s nosiči pro domácí kina.

Bonusy (BD): Komentář Toma Cruise a režiséra Christophera McQuarrieho. Featuretty: Start (5:58 min.); Operace Cruise (6:34 min.); Hrdinové (8:07 min.); Výška letu (8:24 min.); Podvodní mise (6:45 min.); Písečná honička (5:35 min.); Mise nekončí (7:09 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,39:1.
Zvuk (BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby 5.1 česky, maďarsky, rusky, turecky; Dolby 5.1 polsky (voice-over); Dolby 2.0 audiokomentář režiséra a herce.  
Titulky (BD): české, anglické, anglický komentář, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské (Evropa), rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké, ukrajinské.

Bonusový disk: Padouši (5:43 min.); Posádka (6:40); Cestující agenti (5:47 min.); Opera-ce Turandot (4:16 min.); Fakticky nemožné (5:59 min.); Střih! (7:17 min.); Variace na téma (4:50 min.). Featurette: Souboj v opeře, HoničkaVýška letu (8:24 min.); Podvodní mise (6:45 min.); Písečná honička (5:35 min.). 
Titulky (bonusové disku): české, arabské, kantonské, dánské, holandské, anglické, finské, francouzské, německé, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, italské, japonské, korejské, malajské, mandarínské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovenské, španělské, thaiské, turecké, ukrajinské. 

Bonusy (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky česky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 anglicky.
Titulky (DVD): anglické, arabské, české, estonské, hebrejské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD, amaray), X99 Kč (2x BD, steelbook -  film + bonusový disk s 50. min. nových bonusů), X99 Kč (2x BD, steelbook - film + bonusovýdisk s 50 min. nových bonusů). V obchodech od 9. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz


Krycí jméno U.N.C.L.E. (Magic Box)
BD obal filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E.Letos bylo k vidění několik agentských/špionážně-thrillerových dobrodružství, která se neomrzela, protože pokaždé vycházely vždy z jiných poetických tradic. Kingsman byl bondovskou (výsměšnou) nápodobou, Mission: Impossible - Národ grázlů až hitchcockovskou záležitostí, Most špiónů čerpal nejvíce z caprovské linie klasické hollywoodské kinematografie a Spectre bylo mezi tradiční bondovkou a jejich artovou revizí. Čím se odlišuje Krycí jméno U.N.C.L.E.? Hlavním inspiračním zdrojem jsou jednak tzv. "harrypalmrovky", jednak tyto kombinuje s italskými spaghetti-westerny. A především: není zatěžkán důrazem na význam, protože je v první řadě hra: s vyprávěním (vystavěným do paralelních bloků) a se stylem (neustále odkazující na dobu, prvky a umělecká díla s ní spojené). Byť z letošní nabídky nejslabší, stále nadprůměrná špiónsko-agentská podívaná, která příjemně překvapí tím, že po sherlockovských travestiích není další ritchieovskou manýrou.

Bonusy (BD):
 Featurette: Parta z U. N. C. L. E. (4:57 min.); Návrat do zlatých šedesátých (8:34); Hrdina z vyšších kruhů (7:13 min.); Motocykly Metisse (4:49 min.); Muž výjimečných schopností (3:16 min.). U. N. C. L. E.: Tajný agent na scéně: Neplav elegantně (1:08 min.), Chceš se prát? (1:11 min.), Heli obnoven(a) (1:09 min.), Rodinná záležitost (1:48 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): Dolby Atmos True HD anglicky; Dolby 5.1 česky, japonsky, maďarsky, rusky, thajsky; Dolby 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (BD):  české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, japonské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké.

Bonusy (DVD): Hrdina z vyšších kruhů (7:13 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglicky, česky, anglické pro neslyšící, estonské, litevské, lotyšské, portugalské (Evropa), ruské

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD - 2D, amaray), 599 Kč (BD - 2D, futurepack). V obchodech od 16. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz


Nesmrtelný (Magic Box)
BD obal filmu Nesmrtelný / Self/lessNesmrtelný byl uveden v kinech, ale bez většího diváckého zájmu. Je to škoda, protože tento remake u nás málo známého filmu Seconds (1996) Johna Frankenheimera si zaslouží pozornost. Už z toho důvodu, že veškerá thrillerová schémata jsou pouze záminkou k prozkoumání ústředního, společensky angažovaného tématu. Indický režisér Tarsem Singh po rozporuplně přijaté Sněhurce nestaví na odiv vypravěčské mechanismy a styl je okázalý pouze v montážních sekvencích, ale z barevné palety i z řešení předkamerového prostoru a výpravy je znát, že Nesmrtelný není žádné béčko. Na to je i navzdory žánrovým proprietám jako z devadesátkového paranoidního sci-fi thrilleru vypravěčsky soudržný, přesvědčivě zahraný a významově ambiciózní.

Bonusy (BD):
 Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): česky.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglicky, česky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - 2D). V obchodech od 16. prosince 2015.

Koupit na Bontonland.cz



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Alan Arkin (30.06.2023 16:29 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Ant-Man přichází (20.02.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Tom Cruise slaví 60 let (03.07.2022 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bezcharakterní želvy ninja slouží papeži a jdou za svým snem (03.12.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Conchata Ferrell (14.10.2020 10:26 v Novinky | Zprávy)
- Třetí Ant-Man byl potvrzen (02.11.2019 18:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: (ne)slavné filmové propadáky (14.09.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Recenze: Spider-Man: Daleko od domova – vyhláškovaný epilog k Avengers (03.07.2019 11:00 v Recenze | Premiéry)
- Top 10: deset nejlepších filmů Johnnyho Deppa (09.06.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Recenze: Captain Marvel – první a nejmocnější ústřední hrdinka MCU? (06.03.2019 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 10: Nejlepší kameramani pracující v současném Hollywoodu (19.01.2019 18:30 v Články | Publicistika)
- Box Office: Ethan Hunt se drží na špici (06.08.2018 07:30 v Komentáře | Box office)
- Hvězda Rebeccy Ferguson dále roste (02.08.2018 19:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nepoučitelný a nepolíbený Ant-Man hledá štěstí (27.07.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Než přišla bouře, zabili Ant-Man a Wasp Dona Quijota (04.07.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Ant-Man a Wasp – ještě menší a zábavnější, avšak zaměnitelný (29.06.2018 09:45 v Recenze | Premiéry)
- Mission: Impossible - Fallout v novém akčním traileru (16.05.2018 10:27 v Novinky | Trailery)
- Ant-Man a Wasp: první trailer nové marvelovky (01.05.2018 16:53 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dalajláma pátrá na ulici Cloverfield 10 po nejhledanějším muži a páskách z Nagana (23.03.2018 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu