Star Wars shání režisérky a scenáristky

Vydáno: 06.12.2015 12:34 - | foto: Falcon

Absence ženských jmen na pozicích režisérek a scenáristek je velmi patrná hlavně u blockbusterů a filmových sérií. To by se však brzy mohlo změnit a průkopníkem v této oblasti by mohly být právě Star Wars.
Carrie Fisher, Harrison Ford ve filmu Star Wars: Síla se probouzí / Jedinou větší ženskou osobností v dosavadním týmu tvůrců u světoznámé série Star Wars byla doposud producentka Kathleen Kennedy. To by se ovšem brzy mělo zásadně změnit, což není překvapivé, vzhledem k tomu, že v Hollywoodu se poslední dobou velmi často objevuje snaha vyzdvihovat a upozorňovat na ženské režisérky, kterých je velmi pomálu. I u všech filmů z této série tomu nebylo jinak, ale samotné společnosti toto chtějí upravit.

V Hollywoodu se nedávno konala akce se snahou poukázat na absenci žen jako tvůrkyň u nejvíce produkovaných filmů. Adriana Alberghetti, která jako agentka zastupuje mnoho režisérek a scenáristek, prozradila, že samo studio Disney navrhlo přijetí žen na některou z pozic u filmů Star Wars, jejichž premiéry se chystají na každý další rok.

Nebyla zmíněna jména, ovšem Alberghetti je zástupkyní například Sarah Gavron, ta letos zrežírovala u kritiků úspěšné drama Suffragette, a také S.J. Clarkson, jejímž nejznámějším dílem je nový seriál Jessica Jones. Pracuje i pro Lindu Woolverton a Marti Nixon, které napsaly scénář k Zlobě - Královně černé magie a Buffy the Vampire Slayer.

Mohla by se tedy brzy jedna z těchto dam přidat k chystaným dílům Star Wars?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY