Box Office: Na Den díkůvzdání zaskóroval Creed

Vydáno: 30.11.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Na tradiční americký svátek Den díkůvzdání se chodilo hodně do kina. První pozici obhájily Hunger Games: Síla vzdoru 2. část. Úspěch ale slavili i Creed a Hodný dinosaurus.
Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Evan Ross, Sam Claflin ve filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / Národní americký svátek Den díkůvzdání tentokrát připadl na středu pětadvacátého listopadu. Místo klasického pátku se tak tři novinky týdne promítaly už ve středu, která zahájila prázdninový prodloužený víkend. Vrchol žebříčku ovládly Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, které obhájily první místo z minulého týdne s 51,6 miliony. Za dva týdny už Hunger Games vyšplhaly k hranici dvou set milionů. 

Z novinek nakonec větší sumu a druhé místo obsadil Pixar s animákem pro celou rodinu. Hodný dinosaurus bral 39 milionů. Za pět dní skoro 56 milionů. Není to sice špatný výsledek, ale k masivnímu otvíráku (90 mil.) druhé letošní pixarovky V hlavě to nesahá. V hlavě je mimochodem třetí nejvíc vydělávající film letošního roku. Je jasné, že Hodný dinosaurus tento úspěch opakovat nebude.

Michael B. Jordan ve filmu  / CreedPříjemným překvapením je třetí místo spin-offu boxerské série Rocky Creed, které vrací na plátnou ikonickou postavu Rockyho, kterého před čtyřiceti lety ztvárnil Sylvester Stallone. Na třetím místě otevřel za třicet milionů. Za pět dní pak 42 milionů. Navíc k tomu sklízí i nadšené ohlasy jak ze strany kritiků, tak ze strany diváků. Už nyní se společnosti Warner Bros, která film v USA distribuuje, vrátily náklady ve výši zhruba 37 milionů a film bude vydělávat. Creed vlastně zaznamenal nejlepší otvírák, pokud ho srovnáme s ostatními díly boxerské série a již nyní v tržbách předběhl pátý díl, který před pětadvaceti lety utržil pouhých čtyřicet milionů. Oživení této série bylo mimořádně úspěšné. 

Další místa pak patří stálicím. Čtvrtý týden se v topce drží nová bondovka Spectre na čtvrtém místě a Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu na pětce. Spectre má za čtyři týdny 176 milionů a v bondovské sérii už je druhé. Fenomenální tržby Skyfall ale netrumfne. Celosvětově má Spectre už 750 milionů, takže obrovské náklady (min. 250 mil.) se už díky tomu vrátily a film vydělává.

James McAvoy, Daniel Radcliffe ve filmu Viktor Frankenstein / Victor FrankensteinDvě novinky z minulého týdne, vánoční komedie The Night Before a thriller Secret in Their Eyes, se drží v topce na šestém a sedmém místě. Na osmičce je drama Spotlight, které proniklo do dalších tří set kinosálů, což přineslo zhruba čtyři a půl milionu. To samé platí pro další drama Brooklyn, pro které dalších více jak sedm set kin znamenalo průlom do top ten na deváté místo s necelými čtyřmi miliony. Topku uzavírá úspěšný Marťan. Třetí novinka týdne, horor Viktor Frankenstein, propadla s jedním z nejhorších otvíráků vůbec. Skončila až dvanáctá s ubohými 2,3 miliony.

Příští týden bude bez výrazných novinek. Premiéru budou mít jen hororová vánoční komedie Krampus a drama The Letters.   

BOX OFFICE: VÍKEND OD 27. 11. 2015

 1. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část 51,6 mil.
 2. Hodný dinosaurus 39,1 mil. (novinka)
 3. Creed 30,1 mil. (novinka)
 4. Spectre 12,8 mil.
 5. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu 9,7 mil.
 6. The Night Before 8,2 mil.
 7. Secret in Their Eyes 4,5 mil.
 8. Spotlight 4,49 mil.
 9. Brooklyn 3,8 mil.
10.Marťan 3,3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY