Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 6. 11. 2015 - 12. 11. 2015

TV tipy: Anonym zkouší rozesmát armádu temnot

Vydáno: 06.11.2015 08:56 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Druhý listopadový týden nabídne v televizi hned několik dost osobitých počinů, jejichž přijetí bylo a je hodně rozdílné. Vedle nich se ale můžete těšit na solidní komedie, méně známá dramata a kultovní Armádu temnot.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Anonym (Anonymous) (pátek 6. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.40 / sobota 7. 11., 13.05 - 15.45)

Plakát filmu Anonym / AnonymousBritsko-německé historické drama překvapí nejvíc osobou svého režiséra. Tím je totiž jindy megalomanský Roland Emmerich, který se zde dost umírnil a natočil na své poměry takřka komorní záležitost. Ohromí především opulentní výpravou, kostýmy a věrnou dobovou atmosférou, někoho nepochybně naláká i atraktivní, ačkoli lehce zbulvarizované téma. Velmi dobré jsou i výkony, jimž dominují Rhys Ifans, Vanessa Redgrave a Joely Richardson. Horší už je to se samotným příběhem, který nefunguje úplně hladce a přichází mnohdy s nezajímavými a plochými postavami, to ovšem nic moc nemění na tom, že výsledek je dost příjemným překvapením, o čemž vás snad přesvědčí i naše recenze.

Synopse: Co když William Shakespeare (Rafe Spall) nebyl autorem všech slavných her a sonetů? Co když byl jen tváří, která byla společensky přijatelná? Co když skutečným tvůrcem dnes legendárních dramat a komedií byl hrabě z Oxfordu (Rhys Ifans)?

Zajímavost: Emmerich si film z velké části financoval zcela sám, aby se vyhl různým nátlakům studia.

Český trailer filmu Anonym / Anonymous
Zkus mě rozesmát (Just Go with It) (pátek 6. 11., Nova, 20.20 - 22.35 / sobota 7. 11., Nova Cinema, 15.45 - 17.55)

Plakát filmu Zkus mě rozesmát / Just Go with ItČtyři roky stará romantická komedie je veskrze příjemnou záležitostí, která je sice značně předvídatelná a ničím nepřekvapí, což ale v tomto případě tolik nevadí. Režírující Dennis Dugan a především představitel hlavní role Adam Sandler se tentokrát hodně utlumili a z větší části se vyhnuli svému oblíbenému fekálnímu a prvoplánovému humoru. Místo tak uvolnili svěžím vtípkům, pohodové atmosféře a krásnému prostředí, v němž se poněkud vykonstruovaný příběh odehrává. Pomáhá jim i Jennifer Aniston, která je vtipná a sexy, čímž zachraňuje spoustu scén. Ideální žánrovka pro zamilované páry.

Synopse: Plastický chirurg Danny (Adam Sandler) sice chodí s naprosto úžasnou mladou učitelkou Palmer (Brooklyn Decker), jenže v jedné věci se dopustil lži. Teď tak musí přesvědčit svou věrnou asistentku Katherine (Jennifer Aniston), aby předstírala, že už brzy bude jeho bývalou manželkou. Jenže lží stále přibývá a on se do nich začíná zamotávat.

Zajímavost: Ve filmu se v malé roli objeví i bývalá tenisová hvězda Andy Roddick.

Český trailer filmu Zkus mě rozesmát / Just Go with It
Neobyčejný život Timothyho Greena (The Odd Life of Timothy Green) (sobota 7. 11., Nova, 15.00 - 17.05 / neděle 8. 11., Nova Cinema, 14.00 - 16.05)

Plakát filmu Neobyčejný život Timothyho Greena / The Odd Life of Timothy GreenRodinné komediální drama pochází z produkce studia Disney, naštěstí je ale poměrně vkusné. Režisér a scenárista Peter Hedges v něm vsadil především na zvláštní atmosféru, v níž střídá momenty humorné s těmi vážnými, což se mu ne vždy daří vyvážit a někdy sklouzne ke kýči, celou dobu je to ale snesitelné. Zajímavý je i jednoduchý příběh, který doplácí snad jen na občasné nelogičnosti, "přeslazenost" a trošku slabší závěr. V hlavních rolích se objeví výborní Joel Edgerton a Jennifer Garner. Nenáročná rodinná podívaná.

Synopse: Cindy (Jennifer Garner) a Jim (Joel Edgerton) by rádi založili rodinu, jenže se jim nedaří, takže jim nezbývá nic jiného než si to silně přát. Během jedné zvláštní bouře uprostřed noci pak najdou na zahradě chlapce Timothyho, který jim říká tati a mami. Stal se zázrak?

Zajímavost: Ústřední ženskou roli odmítla Sandra Bullock.

Oficiální trailer filmu Neobyčejný život Timothyho Greena / The Odd Life of Timothy Green
Holy Motors (Holy Motors) (sobota 7. 11., ČT art, 23.30 - 01.25)

Plakát filmu Holy Motors / Holy MotorsNěmecko-francouzské komediální drama je dost zvláštní a rozporuplně přijímané. Jednota panuje jen nad tím, že režisér a scenárista Léos Carax je zručný, má cit pro obrazovou kompozici a práci s barevným spektrem a některé scény jsou takřka dokonalé. Zásadní problém je ale v interpretaci, která je záměrně nejasná, je v ní plno symbolů a tím pádem je film pro někoho velmi těžko koukatelný. V několika zásadních rolích se tu objevuje výtečný Denis Lavant, jehož ze známějších tváří doplňují třeba Michel Piccoli, Eva Mendes nebo Kylie Minogue. Vskutku bizarní snímek, o němž vám více prozradí naše recenze.

Synopse: Záhadný pan Oscar (Denis Lavant) cestuje v limuzíně po Paříži a bere na sebe různé podoby a plní tak zadání zaměstnavatele, který ho snímá neviditelnými kamerami. Oscar tak dokáže být starostlivým otcem rodiny, příšerou z kanálu i umírajícím cizincem. A to vše v průběhu jediného dne. Kdo je ale on sám?

Zajímavost: Na festivalu v Cannes, kde měl film premiéru, se po premiéře ozývalo i nesouhlasné bučení.

Oficiální trailer filmu Holy Motors / Holy Motors
Vykoupení (The Claim) (sobota 7. 11., Prima, 23.55 - 02.25)

Plakát filmu Vykoupení / The ClaimU nás prakticky neznámé romantické drama bývá někdy prezentováno jako western, což je zásadní chyba, protože požadavky tohoto žánru moc nesplňuje. Režírující Michael Winterbottom v něm zadaptoval knižní předlohu Thomase Hardyho a spolehl se především na silný příběh, množství dialogů, pomalé tempo a krásné lokace. Akci tak rozhodně nečekejte, spíše si užijete psychologicky propracovaných postav a minima klišé. V titulních rolích uvidíte Petera Mullana, Millu Jovovich, Wese Bentleyho a Nastassju Kinski. Škoda jen občasné nudy a lehce přetažené stopáže. Trošku náročnější, ale hodně slušná podívaná.

Synopse: Daniel Dillon (Peter Mullan) kdysi prodal za výhodný dílec svou manželku a dceru jinému zlatokopovi. Nyní je z něj bohatý muž, který ovládá jedno malé městečko. Jenže právě teď příjíždějí dvě ženy, aby mu připomněly hříchy minulosti.

Zajímavost: Winterbottom utrpěl při natáčení omrzliny uší.

Oficiální trailer filmu Vykoupení / The Claim
Azur a Asmar (Azur et Asmar) (neděle 8. 11., ČT :D, 09.20 - 11.00)

Plakát filmu Azur a Asmar / Azur et AsmarFrancouzský rodinný animák dýchne na tuzemského diváka zcela jinou atmosférou, než je u kreslených snímků zvyklý. Režírující Michel Ocelot mu dodal svůj specifický rukopis spočívající v na první pohled zvláštní animaci, která ale na ten druhý spolehlivě funguje, zasazení příběhu do exotického prostředí a přesahu, tentokráte multikulturním poselství. Skoro po celou dobu baví děti jednoduchým příběhem a dospělé svěžím tempem a již zmiňovaným nenuceným poselstvím. Selhává tak jen v závěru, který je zbytečně natahovaný a rozvleklý. Méně známá žánrovka k nedělnímu probouzení.

Synopse: Blonďatý chlapec Azur je synem bohatého pána, tmavovlasý Asmar zase chůvy, která se o oba starala a vychovávala je. Když byli malí, byli jako bratři. Když vyrostli, nemilosrdně soupeřili o lásku princezny Maghreb.

Zajímavost: Rozpočet filmu byl zhruba devět milionů dolarů.

Originální trailer filmu Azur a Asmar / Azur et Asmar
Polski film (neděle 8. 11., ČT1, 22.20 - 00.15)

Český plakát filmu Polski film / Polski filmČesko-polská komedie je dost svérázná a vyvolává hodně rozporuplná hodnocení. Režírující Marek Najbrt totiž natočil osobitý a netradiční snímek, na jaký nejsou tuzemští diváci příliš zvyklí a zcela záměrně ho stylizoval jako jakýsi mystifikační dokument kombinovaný s hraným filmem. V hlavních rolích sami sebe ztvárňují Jan Budař, Tomáš Matonoha, Josef Polášek a Pavel Liška, kterým sekundují třeba Marek Daniel nebo na Českého Lva nominovaná Jana Plodková. Klady a zápory tedy logicky budou vyplývat z toho, jaký k filmu zaujmete vztah. Naše recenze je hodně nadšená.

Synopse: Čtveřice populárních herců (Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel) vzpomíná na bezstarostná léta studií na brněnské JAMU. Tehdy byla spousta možností, z nichž nakonec vznikl legendární kabaret Komediograf. Všichni měli ještě spousty iluzí a dobrou náladu, což se na jejich představeních jasně odráželo. Originální humor ústřední čtveřice umocňuje navíc osobitý nadhled Jana Budaře, který v téže době studoval na JAMU o několik ročníků níž. Celý film je tedy jednou velkou bezstarostnou jízdou prokládanou některými kultovními scénkami. Nebo ne?

Zajímavost: Název filmu je narážkou na tvrzení, že v Polsku je sousloví "český film" synonymem pro "španělskou vesnici".

Český trailer filmu Polski film
Dobrodruzi z velkoměsta (City Slickers) (neděle 8. 11., Prima, 22.30 - 00.55)

Plakát filmu Dobrodruzi z velkoměsta / City SlickersU nás ne až tak známá westernová komedie je jakýmsi dozvukem podobných žánrovek z osmdesátých let, které se opíraly o kontrast několika rozdílných charakterů v mnohdy neznámém prostředí. Režisér Ron Underwood toho moc neřešil a spolehl se na dlouhou řadu tu více, tu méně vtipných gagů a situací, které propojil svižným tempem a epizodickým příběhem, který ale není až tak důležitý. V hlavní roli exceluje Billy Crystal, který byl tehdy na vrcholu formy. Pro mnohé závan nostalgie.

Synopse: Mitchi Robbinsovi (Billy Crystal) táhne na čtyřicet, což ho dost frustruje. Jeho kamarád Phil (Daniel Stern) je na tom ještě hůř, protože je pod pantoflem a v práci ho navíc komanduje jeho tchán. Oba tak závidí Edovi (Bruno Kirby), který vypadá, že si života užívat umí. Ten jim chce udělat radost a zakoupí pro všechny čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku. Kamarádi tak vyrážejí vstříc neznámému dobrodružství.

Zajímavost: V tomto filmu si svůj debut odbyl Jake Gyllenhaal.

Oficiální trailer filmu Dobrodruzi z velkoměsta / City Slickers
Táta na týden (Jeg reiser alene) (pondělí 9. 11., Kino Barrandov, 09.10 - 11.15)

Plakát filmu Táta na týden / Jeg reiser aleneMálo známé norské drama nemá chvílemi daleko ke komedii a spoléhá se hlavně na vcelku pohodovou atmosféru, kterou "vyvažuje" seriózní téma. Režírující Stian Kristiansen se opřel opravdu především o příběh "ze života", uvěřitelné postavy a spoustu "filozofických" dialogů, v nichž je ukryto mnoho životních mouder. Sice tu chybí výraznější scéna a zapamatovatelnější moment, jako celek ale tenhle snímek vesměs funguje a potěší všechny milovníky severské kinematografie.

Synopse: Jarlemu Kleppovi (Rolf Kristian Larsen) je pětadvacet let, studuje literaturu, pro níž plane stejnou vášní jako pro krásné ženy. Jednoho dne se ale dozví, že je otcem už sedmileté holčičky, která ho zanedlouho přijede navštívit. Dokáže Jarle dospět?

Zajímavost: V Norsku měl film premiéru 11. února 2011.

Originální trailer filmu Táta na týden / Jeg reiser alene
Armáda temnot (Army of Darkness) (středa 11. 11., Prima Cool, 23.15 - 01.15)

Plakát filmu Armáda temnot / Army of DarknessPravděpodobně nejkultovnější a fanoušky nejvzývanější počin Sama Raimiho je od začátku do konce naprosto šílenou jízdou, od níž je možné čekat cokoliv a která nešetří satirou, parodií a trefnými gagy, které baví pořád a pořád. Oblíbený tvůrce se tu totálně "utrhl ze řetězu" a vrší na sebe bizarní situace, které kombinuje se záměrně špatnými triky, zběsilým tempem a množstvím hlášek. V ústřední roli nesmí chybět Bruce Campbell, který si snímek ukradl pro sebe a stal se díky němu skutečnou legendou. Možná, že druhá polovina trochu zvolní a už není tak vtipná jako ta první, pořád má ale spád a švih a rozhodně by neměla odradit od toho, abyste toto vpravdě "zásadní" dílo ignorovali.

Synopse: Ash (Bruce Campbell) se přenesl v čase a ocitl se ve středověku. Je znovu vyslán, aby našel Knihu mrtvých, která dokáže zničit příšery, jichž je temná doba plná a zároveň ho dokáže přenést zpět do součanosti. Ash ale poplete zaklínadlo, čímž způsobí krvavou hrůzu.

Zajímavost: Scénář měl čtyřicet tři stran.

Originální trailer filmu Armáda temnot / Army of Darkness

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Boj o vzduch ve filmu Breathe (14.03.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Jeff Burr (12.10.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu