Poslechněte si podcast: Be2Can? To raději Halloween!

Vydáno: 30.10.2015 18:00 - | foto: facebook tvůrce

Proč Be2Can působí jako záminka, aby si chlapci z Čelistí Radia Wave zajeli k moři? Nabízí zmiňovaný "filmový festival" i něco jiného, než je evropský mainstream považovaný za art jen proto, že se v něm nemluví anglicky?
Willem Dafoe ve filmu  / PasoliniNa tyto a na spoustu dalších otázek se dozvíte odpovědi v níže linkovaném radiovém pořadu Coming Soon, který je ke slyšení každé druhé pondělí od sedmi hodin večer a který je poté dostupný v podobě záznamu na MixCloudu. O rozhlasové relaci jsme na FilmServeru již několikrát psali, a to v souvislosti s tematickými díly - speciály, které byly věnovány konkrétním tvůrčím osobnostem (Davidu Fincherovi, Davidu Cronenbergovi, Christopheru Nolanovi), počinům (Šílený Max: Zběsilá cesta) anebo událostem (přehlídka PAF). 

Tato část se tematicky nerovnoměrně půlí na dvě části. V první, jejíž poslech zabere kolem hodiny času, je zhodnocen filmový festival Be2Can, a to jak z hlediska dramaturgie, tak i vybraných titulů (Dheepan, Chronic, Můj král, Taxi Teherán, Naše malá sestra, Victoria, Mia madre, Ve sklepě). Oproti předchozím - výše linkovaným - povídáním je toto více odlehčené, s minimem teorie, zato maximem sarkasmu a ironie. Ve zbývající cca půlhodině se vzhledem k nadcházejícímu Halloweenu moderátor věnuje snímkům, které se odehrávají během Svátku všech... mrtvých. Doporučuje přitom méně známé počiny, jimiž si můžete vyplnit halloweenskou party.  

Fotografie z filmu Dheepan / DheepanA jelikož jenom studenti a studentky vydrží poslouchat hodinu a půl v kuse, a to čistě proto, že jim nic nezbývá, doprovází pořad tematicky zvolená hudba. Tracky z Carpenterova Předvečeru svátku Všech svatých (Halloweenu) jsou prokládány těmi z Kurtzelova Macbetha. Olomoučtí mají tu výhodu, že pokud se prokliknou na mixcloudovou stránku, kde je záznam, mohou zodpovědět dvě jednoduché otázky (1: jaké bondovky režíroval Sam Mendes?, 2: v jakém rozlišení bude v Premiere Cinemas promítán Spectre?), zaslat správné odpovědi do zpráv facebookovské stránky pořadu a vyhrát volný vstup na středeční předpremiéru.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY