Ve svém novém sci-fi Valerian vsadil Besson na Rihannu

Vydáno: 28.10.2015 19:35 - | foto: Bontonfilm

Většina posledních filmů od francouzského režiséra Luca Bessona, například poslední Kurýr, u kritiků zrovna dobře neobstála. Napraví nám chuť jeho připravované sci-fi?
Luc Besson, Michelle Yeoh při natáčení filmu  / The LadyKrásná barbadoská zpěvačka Rihanna se na plátna poprvé dostala před třemi lety ve vedlejší roli Bitevní lodě Petera Berga. Její výkon byl následně velmi haněn kritiky a výhra Zlaté maliny pro nejhorší herečku ve vedlejší roli ji neminula. Později si stihla zahrát samu sebe v komedii Apokalypsa v Hollywoodu, mihnout se v remaku Annie a namluvit postavu v animovaném Konečně doma. Její herecká kariéra však nyní nabírá jiných rozměrů, jelikož se jí francouzský režisér převážně akčních filmů Luc Besson rozhodl obsadit do svého připravovaného sci-fi Valerian a město tisíce planet. Tuto informaci sám prozradil na svém Instagramu a připsal, že Rihanně přidělil "velkou roli". Po jejím boku ve filmu uvidíme také Danea DeHaanaCaru Delevingne a Clivea Owena.

Jedná se o adaptaci stejnojmenného komiksu od Pierra Christina, ve kterém agenti Valerian a Laureline cestují časem, aby vyšetřili zločin v jednom galaktickém císařství. Nad filmem se již delší dobu vznášejí pochybnosti od chvíle, kdy byla prozrazena informace o rozpočtu, který činí 50 milionů dolarů, což je pro představu dvojnásobek rozpočtu Bessonova veledíla Pátý element. Mnozí do projektu po mnoha zklamání od Bessona nevkládají velké naděje, protože už delší dobu nám servíruje průměrné či dokonce podprůměrné kousky. Objevila se dokonce přirovnání k neúspěšnému a také drahému Jupiter vychází od sourozenců Wachowských.

Zatím se však těžko dá soudit, přestože už jen obsazení Rihanny do hlavní role může vzbuzovat nedůvěru v kvalitu. Není ale vyloučena možnost, že letos podá lepší výkon. Jaký je Valerian a město tisíce planet, budeme moci s jistotou říct až 20. července 2017, jedná se totiž o den jeho premiéry.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY