Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: Fakjů, nájemný vrahu a celebrity

Vydáno: 28.10.2015 08:53 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

"Předbondovský" týden zahalí kina do temnoty premiéra drsného dramatu Sicario: Nájemný vrah, na veselou notu naopak zahraje pokračování komedie Fakjů, pane učiteli. O diváky se ale poperou i tuzemské Celebrity s.r.o.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sicario: Nájemný vrah (Sicario) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Sicario: Nájemný vrah / SicarioS pověstí snímku, který by mohl bojovat o Oscary minimálně v technických kategoriích, přichází do kin ze všech stran chválené krimidrama režiséra Denise Villeneuvea. Ono se vlastně není co divit, protože zatím ne tak známý tvůrce patří k těm, kteří netočí špatné filmy, trailery vypadaly lákavě a samotné téma drogových kartelů na mexicko-americké hranici je stále atraktivní a aktuální. V hlavní roli se objeví Emily Blunt, v těch dalších pak třeba Josh Brolin, Benicio del Toro nebo Victor Garber. Doplním jen, že kameru obstaral legendární Roger Deakins. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Poněkud idealistická agentka FBI Kate Macer (Emily Blunt) je důstojníkem elitní vládní operační skupiny Mattem Graverem (Josh Brolin) pověřena, aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí takřka žádné zákony, podpořila válku proti drogám. Tajně se do regionu ovšem vydává i záhadný poradce s pochybnou minulostí Alejandro (Benicio del Toro), jehož přítomnost donutí Kate přemýšlet o tom, zda to, čemu věří, je opravdu správné.

Zajímavost: Sám tvůrce popisuje film jako temnou báseň.

Oficiální trailer filmu Sicario: Nájemný vrah / Sicario
Fakjů pane učiteli 2 (Fack ju Göhte 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Fakjů pane učiteli 2 / Fack ju Göhte 2Pokračování úspěšné německé komedie se dost pravděpodobně ponese v úplně stejném duchu jako film předchozí. Tvůrčí tým se neproměnil, což znamená, že režisérem a scenáristou je znovu Bora Dagtekin a v hlavní roli se objeví Elyas M'Barek. Opravdu se nedá čekat příliš změn, když podobná koncepce fungovala před dvěma lety a ze synopse si lze domyslet, že půjde v podstatě o variaci na totéž. Vzhledem k tomu, že se snímek těší velké oblibě, to asi bude vadit jen málokomu.

Synopse: Zeki Müller (Elyas M'Barek) už je etablovaným učitelem, a ačkoli se mu někdy zdá, že je tohle povolání náročnější než jeho bývalá zločinecká kariéra, stále se ho drží. Díky kontaktům z minulosti navíc přijde ke slušné hromádce diamantů, kterou ukryje do plyšového medvídka. Jenže právě tuto hračku věnuje dětské charitě v Thajsku jeho kolegyně Lisi (Karoline Herfurth). Shodou okolností ale ředitelka gymnázia hledá učitele, který by jel se třídou do zahraničí a předčil tak soupeřící školu. Zeki tedy neváhá a společně se školním kroužkem ekologie nasedá na letadlo do Thajska.

Zajímavost: Film byl natočen za čtyřicet dnů.

Oficiální český trailer filmu Fakjů pane učiteli 2 / Fack ju Göhte 2
Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts (Ed Sheeran Jumpers for Goalposts) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts / Ed Sheeran Jumpers for GoalpostsOd prvního listopadu máte možnost ve vybraných kinech vidět skoro dvouhodinový záznam sestříhaný ze tří koncertů ve Wembley, kde letos v červnu hrál Ed Sheeran. Jeho fandové by si snímek, jehož režisérem je v podobných záznamech ostřílený Paul Dugdale, měli užít, protože mimo hudební stránky se mohou těšit na pohled do zákulisí celého turné a vyprávění lidí, kteří se s hlavní hvězdou znají. Bonusem budiž špičková kvalita obrazu, který je ve formátu 4K Ultra HD.

Synopse: Britský zpěvák Ed Sheeran je velkou hvězdou současnosti a v červnu letošního roku se stal prvním umělcem, který vystupoval sám na stadionu ve Wembley, což se mu povedlo hned tříkrát. Jeho koncerty tu dohromady sledovalo skoro dvě stě padesát tisíc fanoušků, které překvapil i duet s Eltonem Johnem.

Oficiální trailer filmu Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts / Ed Sheeran Jumpers for Goalposts
Celebrity s.r.o. (A-Company CZ)

Český plakát filmu  / Celebrity s.r.o.Těžko říci, co se vlastně skrývá za tuzemskou komedií režiséra Miloslava Šmídmajera s lákavým a lehce bulvárním názvem, neboť ohlasy na internetu zatím neexistují a o filmu jako takovém se vlastně ani moc nemluví. Dle synopse by mělo jít o cosi jako náhled do zákulisí tvorby seriálů, který je okořeněn zápletkou s mafiány. Víc se o snímku, v jehož hlavní roli se objeví a na jehož scénáři se podílel Jiří Mádl, zatím říci nedá. V tomto případě je to tedy opravdu o tématu a známých hereckých tvářích.

Synopse: Při natáčení nekonečného seriálu se potkávají herci začínající s těmi ostřílenými, kteří jsou mírně otrávení, režisér naráží na požadavky producentů a technici občas něco pokazí. Tuto rutinu naruší až režisér Tomáš (Jiří Mádl), který vloží do děje postavu, jež je inspirována skutečným mafiánem - lobbistou. Tím sice zvýší sledovanost celého projektu, jenže se ocitá ve velkých problémech, neboť onen mafián se v příběhu pozná a začne se po svém ozývat.

Oficiální trailer fimu Celebrity s.r.o.
Koza (AČFK)

Plakát filmu  / KozaUž podle distributora je jasné, že slovensko-české drama nemíří za velkým počtem diváků, ale bude se snažit zaujmout ty trošku náročnější a hledající alternativu. Celovečerně debutující režisér a spoluscenárista Ivan Ostrochovský evidentně vsadil na palčivé téma menšin a obsazení neherci, které by mělo zajistit autenticitu. V hlavních rolích si tak sami sebe zahrají olympijský boxer Peter Baláž a jeho trenér Ján Franek. Věřme tedy, že půjde minimálně o zajímavou podívanou.

Synopse: Bývalý olympionik, boxer Peter Baláž, přezdívaný Koza (Peter Baláž) žije se svou partnerkou Míšou (Stanislava Bongilajová) v ghettu sociálně vyloučených. Dívka nečekaně otěhotní a je rozhodnuta podstoupit potrat. Nutí tak Kozu, aby na něj sehnal peníze. Ten se tedy rozhodne znovu začít trénovat a vstoupit do ringu. Nechce ale vydělat na potrat, nýbrž přesvědčit Míšu, aby si jejich potomka nechala.

Zajímavost: Na letošním Berlinale byl snímek přijat do soutěžní sekce Fórum a dočkal se i nominace za nejlepší debut.

Oficiální trailer filmu Koza

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Villeneuve by rád Dunu natočil jako trilogii (28.08.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Duna: Část druhá (03.05.2023 18:11 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu