Box Office: Dokonalý chlapík těsně poráží Shyamalana

Vydáno: 14.09.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Obě nasazené novinky, home-invasion thriller The Perfect Guy a horor The Visit režiséra Šestého smyslu, uspěly a oživily návštěvnost druhého týdne září, která v jeho prvním týdnu skomírala.
Sanaa Lathan ve filmu  / The Perfect GuyBylo to těsné, ale první příčku Box Office nakonec uzmul afroamerický home-invasion thriller The Perfect Guy s 26,7 miliony. Obdobná situace byla i před rokem, kdy byl v čele žebříčku také černošský thriller o narušení soukromí No Good Deed, který otvíral za 24,2 milionu. Aktuální The Perfect Guy tak dopadl i o něco lépe než No Good Deed. The Perfect Guy je tak třetím snímkem v řadě, v němž dominuje afroamerický casting, jenž se umisťuje na špici. Předešlé Straight Outta Compton dominovaly tři týdny a War Room minulý týden.

Velmi dobře dopadla i druhá z novinek, horor The Visit, s kterým se režisér M. Night Shyamalan vrací na úspěšnou vlnu po propadácích Žena ve vodě, Poslední vládce větru a Po zániku Země. Nízkorozpočtový The Visit skončil na druhém místě s přibližně 25,7 miliony, což je výrazně lepší výsledek než loňské druhé místo filmu Můj přítel delfín 2, který otevřel přesně před rokem za zhruba 16 milionů. Je vidět, že diváci byli na Shyamalanův návrat k žánru, kterým se na konci devadesátých let proslavil, pozitivně naladěni. Pro srovnání, jeho megahit Šestý smysl otvíral v roce 1999 jen o malinko více než The Visit za zhruba 27 mil., aby pak celosvětově utržil rekordních 672 milionů.

Fotografie z filmu  / The VisitMinule první War Room kleslo na třetí místo s 7,4 miliony, ale stále se dá mluvit o velkém úspěchu pro jinak levný film orientovaný na americké věřící, stejně jako na afroamerickou část publika. Čtvrté je A Walk in the Woods s 4,6 miliony, které bylo minule třetí. Na pětce se drží jako vždy vytrvalý Tom Cruise se zatím poslední Mission: Impossible. Straight Outta Compton se začíná pomalu, ale jistě posouvat směrem dolů, tentokrát se zastavilo na šestce s dalšími čtyřmi miliony.

Na sedmičce ja akční No Escape a za ním je Kurýr: Restart, který se propadl o 63%. V tržbách daleko zaostává za všemi třemi předešlými díly. Tento restart se tedy opravdu nepovedl. Na devítce se umístila třetí novinka, další faith-based drama 90 Minutes in Heaven s 2,1 miliony, které bylo uvedeno v necelé tisícovce kin. V něm se muž, který byl po děsivé autonehodě prohlášen za mrtvého, za hodinu a půl probere k životu, a tvrdí, že byl devadesát minut v nebi. Ve filmu hrají Kate Bosworth a Hayden Christensen. Desítku uzavírá mexický animák o drůbeži Un gallo con muchos huevos s necelými dvěma miliony.

Příští týden se mohou američtí diváci těšit na kriminální drama Black Mass a akční adventůru Labyrint: Zkouška ohněm. Premiéru bude mít i slibně vypadající výlet na Everest.  

BOX OFFICE: VÍKEND OD 11. 9. 2015

 1. The Perfect Guy 26,7 mil. (novinka)
 2. The Visit 25,7 mil. (novinka)
 3. War Room 7,4 mil.
 4. A Walk in the Woods 4,6 mil.
 5. Mission: Impossible - Národ grázlů 4,1 mil.
 6. Straight Outta Compton 4 mil.
 7. No Escape 2,8 mil.
 8. Kurýr: Restart 2,7 mil.
 9. 90 Minutes in Heaven 2,1 mil. (novinka)
10. Un gallo con muchos huevos 1,9 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY