Room: Brie Larson utíká ze zajetí v novém traileru

Vydáno: 14.09.2015 08:14 - Karolína Soukupová | foto: facebook tvůrce

Na právě probíhajícím Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu bude mít premiéru drama Room. Americká distribuční společnost A24 k této příležitosti uvolnila další trailer.
Irský režisér Lenny Abrahamson (tvůrce loňského Franka s Michaelem Fassbenderem) natočil adaptaci úspěšného románu Emmy Donoghue z roku 2010. Autorka se volně inspirovala šokujícím případem Elisabeth Fritzl, kterou 24 let věznil a znásilňoval vlastní otec Josef. Elisabeth byla objevena roku 2008, tyran byl o rok později odsouzen na doživotí.

Hlavním hrdinou příběhu je v knižní i filmové verzi pětiletý Jack (Jacob Tremblay). Chlapce vychovává v pokoji bez oken jeho matka Ma (Brie Larson), která předstírá, že mimo jejich vězení neexistuje jiný svět. Ma byla před sedmi lety unesena a její únosce je Jackovým otcem. Muž zůstává ve snímku upozaděn, režisér klade důraz na Jackovo vnímání světa, které je narušeno náhlým útěkem na svobodu. Trailer slibuje dechberoucí výkony od obou představitelů hlavních rolí.

Scénář k filmu Room napsala sama autorka knihy, v dalších rolích uvidíme například Joan Allen nebo Williama H. Macyho. Upoutávku můžete zhlédnout níže.

Originální trailer filmu Room


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY