Začala se natáčet hudební romance Decibely lásky

Vydáno: 10.09.2015 14:49 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Legendární hity Michala Davida znovu ožijí na velkém plátně! V září a říjnu totiž dojde k natáčení hudební romantické komedie Decibely lásky, jejíž premiéra by měla proběhnout 11. února příštího roku, tedy těsně před Valentýnem.
Michal DavidFilm bude režijním debutem zkušeného scenáristy Miroslava Vaice, jenž je zároveň autorem námětu a scénáře, a který má na kontě i snímky Láska z pasáže, Kamarád do deště, Jak ukrást Dagmaru, či trilogii Byl jednou jeden polda. Ve filmu si zahrají mimo jiné otec a syn Rudolfové Hrušínští, Iva Janžurová, Alžběta Bartošová, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková a bývalý fotbalista a současný trenér Viktorky Pavel Horváth, který předvede, že umí i zpívat a tančit.

Ke svému snímku se režisér vyjádřil takto: „Chceme natočit divácky přívětivý, nemoralizující, rodinný film, „letní“ oddychový příběh s nádechem komedie, “lovestory“, která by měla diváka pobavit, potěšit, nechat zasnít.“ Příběh filmu se bude opírat o odvěkou lidskou touhu po lásce, životním partnerství, o nápravu křivd i omylů, tedy o sny a touhy, které jsou vlastní všem generacím. Zároveň půjde o jakýsi hold Michalu Davidovi, jehož písně Decibely lásky, Jsou rána tíživá, Každý mi tě, lásko, závidí a mnohé další ve filmu zazní.

Fotografie z filmu Discopříběh / DiscopříběhNyní děj slovy distributora: "Ruda (Rudolf Hrušínský nejml.) pracuje na Plzeňském magistrátu, kde má na starosti úklid města. Seznámí se s mladým umělcem Danem (Filip Cíl), který si na přímluvu své pohledné sestry Danky (Petra Svoboda) na popelářském voze Rudova kamaráda Oty (Pavel Horváth) odpykává trest za nepovolenou uměleckou performanci. Dan se na vyhlášené diskotéce Pantheon seznámí s Betkou (Alžběta Bartošová), s níž ho spojí touha po splnění uměleckých snů a plánů. A nezůstane jenom u nich. Jejich láska se však rodí pomalu a složitě, do cesty jim vstupují závistiví konkurenti, Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) i nepřízeň osudu. Mají však i zdatné pomocníky – Danku a Rudu, kteří sbírají odvahu k tomu otevřít se konečně té pravé lásce, Rudova otce Láďu (Rudolf Hrušínský) a Betčinu svéráznou tetičku (Iva Janžurová), kteří se snaží všechny přesvědčit, že stáří je jen číslo. A Ruda naopak díky všem pozná, že nikdy není pozdě najít si cestu k vlastní dceři (Marika Šoposká) a napravit dávné křivdy."

Už teď se dá předpokládat, že Decibely lásky budou v kinech kasovní trhák, který ale nepůjde přežít bez psychické (a možná i fyzické) újmy na zdraví (podobně jako V peřině, Babovřesky, či Láska je láska). Navrhuji, aby se jim přezdívalo Discopříběh 3.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY