Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Úžasné zahulení s českým gangsterem

Vydáno: 09.09.2015 08:59 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na silné premiéry skoupé září nabízí ve svém druhém týdnu kvarteto novinek, které jen utvrzují v tom, že na divácké hity se bude muset čekat. Nejzajímavější tak pravděpodobně bude český počin Gangster KA inspirovaný skutečností.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sinister 2 (Sinister 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Sinister 2 / Sinister 2Pokračování (jak jinak) výdělečného nízkorozpočtového hororu má největší výhodu v tom, že může jen překvapit. Tvůrčí tým se totiž vyměnil a na režisérskou židli usedl méně známý Ciarán Foy, který se samozřejmě musel spoléhat na malý rozpočet, určitou sílu značky, silnou fanouškovskou komunitu a pochopitelně i nijak slavné herce v hlavních rolích, mezi nimiž někteří poznají maximálně kdysi nadějnou Shannyn Sossamon. Podle prvních hodnocení se bohužel zázrak nekoná a jde o úplně zbytečný sequel, který prakticky nemá co nabídnout.

Synopse: Courtney Collins (Shannyn Sossamon) se společně se svými dvojčaty Dylanem (Robert Daniel Sloan) a Zachem (Dartanian Sloan) nastěhuje do opuštěného venkovského domku. Brzy ale zjistí, že v domě nejsou úplně sami, protože se Dylan začíná nenápadně měnit, chová se záhadně a je pod vlivem tajemných sil. Chvíle děsivého Bagula se znovu blíží. Je nějaká naděje na záchranu malého chlapce?

Zajímavost: Při natáčení scény v kostele byli použiti skuteční živí potkani.

Oficiální český trailer filmu Sinister 2 / Sinister 2
American Ultra (American Ultra) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu American Ultra / American UltraUž po přečtení synopse musí být všem jasné, že tato "huličská" komedie nebude nijak originální a bude jen těžit ze známé žánrové šablony. Jelikož jméno režírujícího Nimy Nourizadeha nepatří k těm nejznámějším, budou hlavními diváckými lákadly mimo tématu především představitelé hlavních rolí, jimiž jsou Jesse Eisenberg a mnohými nenáviděná Kristen Stewart. Jinak už opravdu není moc o čem psát, neboť tohle bude snímek pro úzkou skupinu diváků, čemuž také odpovídají dost protichůdné recenze, které se pohybují snad na všech stupních hodnotící škály.

Synopse: Milovník trávy Mike Howell (Jesse Eisenberg) tráví čas tím, že se neustále "sjíždí" a píše komiks o superhrdinské opici. Netuší ale, že kdysi byl CIA vycvičen k tomu, aby se stal nemilosrdným zabijákem. Když ho tedy agentura vyhledá a osloví s novým úkolem, vůbec neví, co se kolem něj děje a bude se muset pokusit vzpomenout na minulost a na své zvláštní schopnosti, jinak už by si dalšího jointa nikdy nemusel zapálit.

Zajímavost: Eisenberg kvůli roli podstoupil kurz bojových umění.

Český trailer filmu American Ultra / American Ultra
Úžasný Boccacio (Maraviglioso Boccaccio) (Film Europe)

Český plakát filmu Úžasný Boccacio / Maraviglioso BoccaccioJak už je z názvu patrné, italsko-francouzské drama je další variací na nesmrtelný Dekameron. Tu nám tentokráte předvedou veteráni světové kinematografie a svérázní tvůrci a zároveň bratři Paolo a Vittorio Tavianovi, takže je jasné, že ohlasy se budou dost lišit. Zdá se totiž, že režiséři a scenáristé znovu vsadili z velké části na záměrný amatérismus a naopak honosnou a barevnou výpravu, která je v úplném kontrastu se středověkým vyprávěním. Těžko odhadovat, co od tohoto počinu vlastně čekat, takže se nechme překvapit.

Synopse: Ve Florencii roku 1348 řádí nelítostná černá smrt, skupinka mladých lidí šlechtického původu se ale navzdory tomu uchyluje do vily v nedalekých horách. Aby jim čas lépe utíkal, rozhodnou se, že si ho ukrátí vyprávěním. Jeden den, jeden zvolený král, či královna, jeden příběh na vybrané téma. Nesmrtelný Dekameron znovu ožívá.

Český trailer filmu Úžasný Boccaccio / Maraviglioso Boccaccio
Gangster KA (Bioscop)

Český plakát filmu  / Gangster KAPravděpodobně nejambicióznější tuzemský projekt tohoto roku je rozdělen na dvě části (druhá jde do kin v listopadu) a inspirován činy jednoho z nejznámějších českých mafiánů Radovana Krejčíře. Samozřejmě, že film může dopadnout všelijak, ale veliké naděje vzbuzuje především televizí ostřílený a poměrně chválený režisér Jan Pachl, pro něhož jde o celovečerní debut, který do hlavní role obsadil taktéž uznávaného Hynka Čermáka. Jelikož se ohlasy až do oficiální premiéry drží pod pokličkou, absolutně nelze tipovat, zda se film povedl a konečně u nás vznikl krimithriller, který není úplně směšný, nebo se opět jedná o průšvih, který promarňuje svůj potenciál. Zkusme věřit té první možnosti.

Synopse: Radim Kraviec alias Káčko (Hynek Čermák) se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk – ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod“ století. Jenže právě tehdy ho zradí jeho pravá ruka a on se ocitá ve vazbě.

Oficiální trailer filmu Gangster KA

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Děti Nagana jsou příjemným nostalgickým počinem pro celou rodinu (22.02.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Fabelmanovi vypráví vánoční příběh z divnosvěta (23.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hranice lásky jako nová cesta česká kinematografie (06.11.2022 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hranice lásky hledejte v Rimini (02.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Fleishman Is in Trouble (29.10.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Dobrý šéf prožil tři tisíce let touhy, aby objevil trojúhelník smutku (05.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Třetí Podfukáře natočí Ruben Fleischer (30.09.2022 19:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Papoušek Paulie se po svatbě ocitl pod vodou (16.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu