Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 33. týden

Kinopremiéry: Fantastická čtyřka, Barbie a Pixely

Vydáno: 13.08.2015 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hned dva "průšvihy" obohatí tento týden tuzemská kina. Ani nová Fantastická čtyřka, ani bizarní Pixely neprovází příliš dobrá pověst, takže to vypadá, že kvalitu bude aktuálně zachraňovat jen údajně vydařený český debut Schmitke.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fantastická čtyřka (The Fantastic Four) (CinemArt)

Český plakát filmu Fantastická čtyřka / Fantastic FourPravděpodobně zakletá je pro filmaře tahle komiksová série. Další pokus o její origin totiž podle všeho nedopadl vůbec dobře (ani naše recenze není vůbec příznivá) a slavně si nevedl ani v pokladnách kin, což producenty i studio trápí zdaleka nejvíc. Nadějný režisér Josh Trank pravděpodobně bohužel selhal a svůj první blockbuster hrubě nezvládl, což zamrzí všechny fanoušky, kteří do něj vkládali naději. Titulních rolí se zhostili Jamie Bell, Miles Teller, Kate Mara a Michael B. Jordan, filmografie se jím tím ale zřejmě moc nevylepší. Uvidíme, jak si tento snímek povede v našich končinách, už teď je ale jasné, že pokračování se nejspíš hned tak nedočkáme.

Synopse: Ben (Jamie Bell), Sue (Kate Mara), Johnny (Michael B. Jordan) a Reed (Miles Teller) jsou mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Velmi je zajímá i řešení problému interdimenzionálního cestování. Když si myslí, že tento úkol zvládli, vydají se na cestu do alternativního vesmíru. Tam je ale potká nečekaná proměna, která změní nejen jejich fyzickou podobu, ale především schopnosti. Ze Sue se tak stává Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, z Johnnyho zase Human Torch, jenž se dokáže kdykoli změnit v hořící pochodeň, Reed se mění na Mr. Fantastica, jenž dokáže natahovat své tělo a z Bena se stane The Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Brzy se ukáže, že jejich schopnosti budou potřeba, protože na Zemi útočí silný nepřítel.

Zajímavost: Premiéra filmu proběhla po čtyřiapadesáti letech od uvedení původního komiksu.

Oficiální český trailer filmu Fantastická čtyřka / The Fantastic Four
Pixely (Pixels) (Falcon)

Český plakát filmu Pixely / PixelsS pověstí kvalitativního průšvihu do našich kin přichází vysokorozpočtový snímek, který už od počátku provázela velká nedůvěra. Téma videoher je poněkud zastaralé a ani samotný námět nevzbuzoval bůhvíjaké nadšení, čekalo se tedy jen na to, zda tvůrčí tým v čele s režírujícím mistrem rodinné zábavy Chrisem Columbusem nějak překvapí. Bohužel se tak nestalo a drtivá většina recenzí (včetně té naší) je výrazně negativních a hovoří o nechtěně směšné záležitosti, která nedává smysl. Doplňme jen, že v ústředních rolích se představí Adam SandlerJosh Gad, Kevin James, Peter Dinklage a Michelle Monaghan. Žánrovka, která bohužel neuspokojí ani "pařany".

Synopse: Mezigalaktičtí mimozemšťané si chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války a zaútočí na Zemi s armádou jednotek. Prezident Will Cooper (Kevin James) je tak nucen povolat na pomoc svého kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž se má ujmout vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad), který má naši planetu ochránit. Připojuje se k nim ještě podplukovnice Violet van Patten (Michelle Monaghan), která dodá speciální zbraně pro boj s mimozemšťany.

Zajímavost: Hlavní ženskou roli odmítla Jennifer Aniston.

Český trailer filmu Pixely / Pixels
Barbie Rock’n Royals (Barbie in Rock ´n Royals) (CinemArt)

Český plakát filmu Barbie Rock’n Royals / Barbie in Rock 'n RoyalsBez větší propagace přichází do kin film, jehož komerční potenciál je dost rozporuplný a těžko říct, proč nešel rovnou na video. Už ze samotného názvu a synopse je jasné, že bez dětí (nejspíše ženského pohlaví) nemá návštěva kina žádný smysl, protože režírující Karen J. Lloyd evidentně spoléhá na první signální a silnou značku. Ohlasy prakticky neexistují, takže v tomto případě se budete muset řídit momentální chutí svých ratolestí a doufat, že jako dospělák nebudete moc trpět.

Synopse: Křehká princezna Courtney původně mířila na přípravný tábor pro dívky s modrou krví, místo toho se však ocitla v kempu pro rockery. Zde nahradila drsnou zpěvačku Eriku, kterou vlastní nedochvilností poslala právě do tábora pro princezny. Obě dívky mají zpočátku samozřejmě problémy zapadnout, jenže postupně si získávají respekt kolegů a kolegyň a dokonce se staví do čela boje za záchranu obou táborů, kterým hrozí řízená likvidace.

Oficiální český trailer filmu Barbie Rock ´n Royals / Barbie in Rock ´n Royals
Schmitke (Artcam)

Plakát filmu  / SchmitkeRežijní debut Štěpána Altrichtera vypadá poměrně zajímavě a především se těší pozitivnějším hodnocením, než bývá u tuzemských prvotin obvyklé. Podobně neotřele působí i téma, v němž se pravděpodobně odráží i některé prvky autorova života. O autentický zážitek by se měly postarat i obsazení tvořené neznámými tvářemi a údajně vynikající atmosféra. Tak věřme, že se zadařilo a po nějaké době tu opět máme filmaře, jehož stojí za to sledovat. Více se dozvíte v naší recenzi.

Synopse: Hlavní část filmu se odehrává na pomezí Česka a Německa - v malém městečku uprostřed Krušných hor. V centru dění stojí stárnoucí inženýr Julius Schmitke (Peter Kurth) a také Krušné hory, které byly takřka úplně prázdné a zničené, v současnosti se ale vzmáhají a život se do nich pomalinku vrací.

Zajímavost: Film měl premiéru v Pusanu na filmovém festivalu v Jižní Koreji v roce 2014, kde se setkal s obrovským úspěchem.

Oficiální trailer filmu Schmitke

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Transformers probudili kostlivce (07.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer: Transformers: Probuzení monster (28.04.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (28.04.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Renfield vsadil na zlato (12.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sázka na zlato se chystá do kin (04.04.2023 09:00 v Novinky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu