Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 24. 7. 2015 - 30. 7. 2015

TV tipy: Senna a Maigret míří do hotelu Marigold

Vydáno: 24.07.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Konec července je v televizi ve znamení příjemných a méně známých evropských žánrovek, které potěší nejednoho náročnějšího diváka. K velkým hitům určitě patří premiéry dokumentu Senna a " důchodcovské" komedie o hotelu Marigold.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Neporazitelný Superman (Superman: Unbound) (sobota 25. 7., Nova Cinema, 14.35 - 16.00)

Plakát filmu Neporazitelný Superman / Superman: UnboundSolidní superhrdinský animák ničím výrazně nevyniká, ostudu ale rozhodně nedělá. Režírující James Tucker vsadil na jednodušší a pro někoho odpudivou animaci, přímočarý, ale zajímavý příběh a v neposlední řadě i na silného a vskutku charismatického záporáka. Fanoušky legendární postavy příliš nepotěší tím, že se ji pokouší trošku polidštit, což se mu moc nedaří. To ale vyvažuje svižným tempem a přiměřenou stopáží, v níž není místo na nudu. Slušná jednohubka.

Synopse: Na Zemi se řítí velká ohnivá koule a Lois Lane udělá takřka cokoli, aby o tom mohla natočit reportáž. Svět tak musí zachránit Superman, jenž si povolal na pomoc svou sestřenici Supergirl, s níž se postaví nebezpečnému Braniacovi, který kdysi zmenšil a uzavřel hlavní město Kryptonu Kandor.

Zajímavost: Snímek obsahuje i zajímavou potitulkovou scénu.

Originální trailer filmu Neporazitelný Superman / Superman: Unbounded
Zpátky ve hře (Trouble with the Curve) (sobota 25. 7., Nova, 17.20 - 19.30 / úterý 28. 7., 00.40 - 02.30)

Český plakát filmu Zpátky ve hře / Trouble with the CurvePředvídatelné a klišovité drama z prostředí baseballlu absolutně nikoho nepřekvapí a je spíše příjemnou oddechovkou. Režírující Robert Lorenz není nijak výrazný a jen naskládal scény za sebe bez nějaké větší invence. Tempo je kolísavé, nikdy ale vysloveně nenudí, což je jedině dobře. Největší devízou tak jsou herecké výkony, jimž jednoznačně vládne Clint Eastwood, s nímž ale udrží krok i Justin Timberlake, Amy Adams a John Goodman. Typická jednohubka, což potvrzuje i naše recenze.

Synopse: Gus Lobel (Clint Eastwood) býval hledačem baseballových talentů, nyní už se mu ale hlásí léta. Příští zápas tak bude pravděpodobně poslední v jeho kariéře, což ale zkomplikuje jeho dcera (Amy Adams), která se chce stát společnicí ve firmě a musí tak hodně riskovat, aby zachovala rodině dobré jméno.

Zajímavost: Jde o první film od roku 1993, v němž se Eastwood objevil, aniž by ho režíroval.

Český trailer filmu Zpátky ve hře / Trouble with the Curve
Senna (Senna) (sobota 25. 7., Prima Cool, 20.00 - 22.15)

Plakát filmu  / SennaPřed lety vzývaný dokument o legendě formule 1 strhne i ty, kteří tomuto sportu nijak neholdují. Režírující Asif Kapadia měl totiž přístup (nejen) k rodinným archivům, takže snímek nešetří mnoha unikátními záběry a pohledy do zákulisí. Motoristický fanoušek bude nadšen z famózních záznamů závodů, ti ostatní se pak mohou zaměřit na jakýsi souboj obyčejného chlapce s vyšší moci, případně na příběh silně věřícího člověka, který šel za svým snem. Samotný závěr je pak emocionálně hodně silný a mrazivý. Jeden z nejlepších dokumentů posledních let, jemuž milerádi odpustíte i absolutní adoraci hlavního hrdiny.

Synopse: Ayrton Senna je považován za nejlepšího jezdce historie formule 1. Během krátké doby se stal ikonou a kolem jeho osobnosti panovala řada mýtů, které mnohdy sám podporoval. Závodění pro něj bylo vášní i prokletím a obětoval mu úplně vše, za což zaplatil tu nejvyšší cenu.

Zajímavost: Film měl premiéru na festivalu Sundance roku 2011.

Oficiální trailer filmu Senna / Senna
Báječný hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel) (neděle 26. 7., Prima, 20.15 - 22.45)

Plakát filmu Báječný hotel Marigold / The Best Exotic Marigold HotelPříjemné komediální drama bohužel nevyužívá svůj potenciál a je pouhou jednohubkou. Režírující John Madden jako by nevěděl, zda točí komedii, nebo drama a po vtipném úvodu se v závěru věnuje smutnému údělu stáří, což působí trošku rozpačitě. Je taktéž škoda, že tu je až příliš postav a děj je dost epizodický, čehož následkem je množství klišé a předvídatelné finále. Naprosto fantastické jsou ale exotické kulisy a především výkony britské herecké elity, v níž nechybí Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson nebo Ronald Pickup. Neškodná žánrovka, o níž se více dočtete v naší recenzi.

Synopse: Báječný hotel Marigold sídlí v Indii a má být hlavně místem odpočinku pro skupinu noblesních britských důchodců. Zde by měli trávit stáří a být obklopeni přepychem a vymoženostmi. Když ale do Jaipuru dorazí, najdou jen nedostavěný hotel, kde panuje chaos a všemu vládne věčně optimistický Sonny Kapoor (Dev Patel).

Zajímavost: Většina herců byla v Indii poprvé, takže fascinaci touto zemí nemusela ani hrát.

Český trailer filmu Báječný hotel Marigold / The Best Exotic Marigold Hotel
Nelítostná rasa (Fierce People) (neděle 26. 7., Kino Barrandov, 20.15 - 22.30 / pondělí 27. 7., 23.55 - 02.15)

Plakát filmu Nelítostná rasa / Fierce PeopleU nás nepříliš známý americko-kanadský thriller není ničím zvláštní ani překvapivý, nicméně jde o poctivou žánrovku. Režírující Griffin Dunne nijak neřešil příběh, jenž je dost epizodický a místy postrádá logiku, ale soustředil se spíše na hutnější atmosféru, velmi dobrou práci s postavami a celkové napětí. V hlavní roli se objeví výtečný Anton Yelchin, jemuž dělají společnost třeba Diane LaneDonald Sutherland, Chris Evans nebo Kristen Stewart. Výrazným negativem tak zůstává jedině opravdu přehnaná stopáž.

Synopse: Když policie zadrží Finna (Anton Yelchin) při koupi kokainu, který je určen pro jeho matku, jeho prázdniny končí. Místo, aby je trávil s otcem, významným antropologem, je nucen zůstat s matkou a přestěhovat se k jejímu milenci do jedné z nejbohatších čtvrtí Ameriky. Chlapec tak brzy začíná propadat životu v luxusu se vším všudy a není se co divit, že věci se mu poněkud vymykají z rukou.

Zajímavost: V originálním znění mluvil Eddie Rosales, který hraje šamana, v jedné snové sekvenci filipínsky.

Originální trailer filmu Nelítostná rasa / Fierce People
Maigret klade past (Maigret tend un piège) (pondělí 27. 7., ČT2, 21.50 - 23.45)

Plakát filmu Maigret klade past / Maigret tend un piègeVěrný přepis předlohy Georgese Simenona je lahůdkou pro milovníky detektivek ze staré školy. Režírující Jean Delannoy se v něm soustředil především na budování atmosféry, pomalé tempo, silný příběh a práci s postavami, které mají svou hloubku. V hlavní roli exceluje fenomenální Jean Gabin, vedle něhož se neztratí ani Annie Girardot a Jeanne Boitel. Nechybí tu ani určitá nadsázka a humor v podobě ironických hlášek a dialogů. Filmová lahůdka.

Synopse: V uličkách pařížské židovské čtvrti Marais řádí vrah. V noci přepadává ženy, roztrhá jim šaty a posléze je zabije. Jelikož se poslední případ odehrál před místním řeznictvím, stává se řezník hlavním podezřelým. Maigret (Jean Gabin) ale brzy ví, že to není ten pravý a tak musí nastražit riskantní past s nejasným výsledkem.

Zajímavost: Sám autor předlohy prohlásil, že Gabin je ideálním představitelem jím vymyšleného komisaře.

Originální trailer filmu Maigret klade past / Maigret tend un piège
Večerní slunce (That Evening Sun) (středa 29. 7., Kino Barrandov, 11.25 - 13.45 / čtvrtek 30. 7., 06.05 - 08.05)

Plakát filmu Večerní slunce / That Evening SunV našich končinách jen minimálně známé drama je velmi solidní podívanou o stáří a jeho trampotách. Režisér Scott Teems se spolehl na velice silný příběh plný neprvoplánových emocí a velmi intimní atmosféru, která je veskrze komorní, přesto diváka obklopí. Celý snímek je citlivý a nabízí hodně námětů k přemýšlení. Hlavní hvězdou je fantastický Hal Holbrook, jenž si ho krade pro sebe a užívá si každou vteřinu na plátně. Mrzet nás tak může jen to, že vysílací čas není úplně atraktivní. Výborná záležitost.

Synopse: Bývalý farmář Abner (Hal Holbrook) jednoho dne uteče z domova důchodců, kde podle svých slov jen čeká na smrt, a vrátí se na farmu. Neví ale, že jeho syn mezitím usedlost pronajal rodině muže, který má s Abnerem dlouhodobě nevyřešené spory. Starý muž se tak musí rozhodnout, zda se vzdá bez boje, nebo se pokusí čelit nespravedlnosti.

Zajímavost: Poslední roli zde ztvárnila Dixie Carter.

Oficiální trailer filmu Večerní slunce / That Evening Sun
Případ komisaře Maigreta (Maigret et l'affaire Saint-Fiacre) (středa 29. 7., ČT2, 22.00 - 23.35)

Plakát filmu Případ komisaře Maigreta / Maigret et l'affaire Saint-FiacreFrancouzsko-italský thriller je podobně jako výše zmiňovaná adaptace díla Georgese Simenona poctivou žánrovkou, které se už dnes netočí. Režisér Jean Delannoy opět spoléhal na inteligentní příběh, pomalejší tempo, břitké dialogy, zajímavou zápetku a napětí, které je občas až k nesnesení. V hlavní roli znovu exceluje Jean Gabin, jenž už se stal symbolem postavy Maigreta. Ačkoli se na snímku zub času už podepsal a některé scény mohou dnešnímu divákovi připadat nechtěně směšné, pořád jde o jasný nadprůměr.

Synopse: Na pozvání hraběnky ze Saint-Fiacru se Maigret (Jean Gabin) vrací na místa svého dětství. Žena totiž obdržela dopis, že na popeleční středu zemře. Komisař je přesvědčen, že dokáže hraběnku ochránit, ta však druhý den při mši umírá.

Zajímavost: Po úspěchu předchozího filmu už tvůrci nechtěli pokračovat, divácký úspěch je ale donutil přehodnotit tento názor.

Originální trailer filmu Případ komisaře Maigreta / Maigret et l´affaire Saint-Fiacre
Dům u dálnice (Home) (čtvrtek 30. 7., Kino Barrandov, 11.55 - 13.55)

Plakát filmu Dům u dálnice / HomeSvérazné švýcarsko-francouzsko-belgické drama trošku připomíná grotesku a je svým způsobem originální. Režisérka a spoluscenáristka Ursula Meier uhrane neotřelým a atraktivním příběhem, jemuž ale velmi brzy dojde dech a celovečerní stopáž vyplní jen ztěží. Některé vtípky jsou ale velmi zábavné, atmosféra dost odlehčená a tempo tak svižné (někdy ale zbytečně překotné, což jednoznačně škodí), že se divák vlastně tolik nenudí. V hlavní roli se objevuje výborná Isabelle Huppert, která snímek drží nad vodou v jeho slabších chvilkách. Lehce nadprůměrná žánrovka, která by zasloužila lepší vysílací čas.

Synopse: Uprostřed tiché a opuštěné venkovské krajiny se táhne nedokončená dálnice. Jen pár metrů od bezpečnostních bariér stojí dům, v němž už deset let šťastně žijí matka, otec a jejich tři děti. Jejich idylka ale končí, když se dálnice dostaví a v jejich těsné blízkosti začínají projíždět první auta. Odpor rodiny stále roste, jenže domova se vzdát nehodlají, protože je jejich smyslem života. 

Zajímavost: Na MFF Mar del Plata v roce 2008 byla Huppert oceněna za herecký výkon, cenu získala i kamera.

Mezinárodní trailer filmu Dům u dálnice / Home
Věznice parmská (La Chartreuse de Parme) (čtvrtek 30. 7., ČT art, 20.25 - 23.15)

Plakát filmu Věznice parmská / La Chartreuse de Parme Francouzsko-italská adaptace slavného románu Stendhala není divácky úplně vděčná a vyžaduje poměrně dost tolerance. Režisér a scenárista Christian-Jaque si totiž vyměřil štědrou tříhodinovou stopáž, během níž se toho moc nestane a obsáhlou předlohu značně osekal a pouze "otrocky" převedl na plátno. Logicky nikam nespěchal a nasadil velmi pomalé tempo, které je z dnešního pohledu chvílemi takřka nesnesitelné. Opřít se nemohl ani o sympatické postavy. Na druhou stranu tu dobře zachytil atmosféru doby, romantická linie je hodně solidní a některé momenty a výprava jsou stále fascinující, především se ale mohl opřít o Gérarda Philipa, jehož obsadil do hlavní role a nechal plně vyniknout jeho charisma. Náročnější lahůdka pro milovníky klasiky. 

Synopse: Mladý Fabrice del Dongo (Gérard Philipe) přijíždí do Parmy za svou tetou, vévodkyní San Severinou (María Casares). Nevědomky tím roztáčí kolo intrik a brzy se zaplete s herečkou, jejíž milenec ho napadne. Fabrice soka v sebeobraně usmrtí a je odsouzen, s čímž se nechce snadno smířit.

Zajímavost: V Itálii byl film uveden rozdělen na dvě části.

Originální trailer filmu Věznice parmská / La Chartreuse de Parme

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Opičí muž (30.01.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu