Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Velké oči rychle odhalily zakódovanou vadu

BD a DVD tipy: Velké oči rychle odhalily zakódovanou vadu

Vydáno: 05.08.2015 17:27 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Dvojice biografických titulů (Kód Enigmy, Big Eyes) se po mírném odkladu dostává na trh, ale bez bonusů. Po dlouhých čekáních přece jenom vychází původně do kin plánovaná Skrytá vada. Hitem ale bude Rychle a zběsile 7.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Big Eyes (Magic Box)
BD obal filmu Big Eyes / Big EyesTvůrci a herci biografického dramatu se nejspíš příliš inspirovali názvem, když očekávali oscarová ocenění, aby nakonec zůstalo u pouhých třech nominací na Zlaté glóby (z toho jednoho proměněného pro Amy Adams). A to přitom Big Eyes papírově splňuje nároky na oscarová dramata: biografie, která sice je retro, ale svým vyzněním odpovídá současným požadavkům na reprezentaci žen, s umírněnou režií. Překvapivé je, že tak osobní snímek (Tim Burton je velikým fanouškem Margaret Keane, vlastní sbírku jejích obrazů) se co do stylu jeví tak neosobně. Ukázněně evokuje dobu minulou, namísto hereckých excesů proti sobě vědomě staví dva odlišné typy herectví (tlumená Adams a přehrávající Christoph Waltz) a namísto upřednostnění stylu před vyprávěním jde o soudržné, dobře odvyprávěné dílo. "Burtonovská" je však obhajoba kýče, pokud vychází z vnitřního puzení a je součástí vyjádření umělce/umělkyně. Ačkoliv by mnozí spíše uvítali, kdyby namísto mírně nadprůměrné biografie o malířce, jejíž obrazy manžel vydával za své, vyšla výborná biografie o kultovním režisérovi trashových děl.

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.  
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (DVD): 16:9 / FullHD.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 400 Kč (BD).

V prodeji od 5. 08. 2015.

Big Eyes Q&A

Koupit na Bontonland.cz


Kód Enigmy (Magic Box)
BD obal filmu Kód Enigmy / The Imitation GameBD a DVD s Kódem Enigmy mělo stejně jako Big Eyes vyjít koncem minulého měsíce, ale nakonec bylo přesunuto na začátek tohoto. Navzdory tomu, že se jedná o ceněný titul (osm nominací na Oscara včetně hlavních kategoriích jako film, režie, scénář a herec v hlavní roli, z toho za scénář proměněnou), na disku nakonec nebudou žádné bonusy. A to přitom zahraniční edice obsahuje audiokomentář režiséra a scenáristy a skoro hodinu dalších materiálů (film o filmu, záznam rozhovorů, dvě vystřižené scény). Diváci/divačky si budou muset vystačit s nadprůměrným počinem, kterému by mohlo být vytýkáno, že je kalkulem (biografie, druhá světová, ostrakizovaný jedinec, doslovnost ad.), kdyby nebyl tzv. puzzle filmem, ve kterém jde o hru se samotným vyprávěním a jeho výstavbou. Několik časových rovin, mezi kterými se prostříhává, do samotného epilogu zatajuje jednu podstatnou informaci spojující všechny linie dohromady - a tím ze snímku dělá nejenom podívanou o rozluštění kódu a hře na předstírání (víceznačný název "imitation game"), ale i detektivku pro diváka/divačku.

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,35:1 .
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (DVD): 16:9 / FullHD.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 5. 08. 2015.

Vystřižené scény z filmu Kód Enigmy (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Skrytá vada (Magic Box)
BD obal filmu Skrytá vada / Inherent VicePo dvou divácky značně nevstřícných snímcích Až na krev a Mistr mělo být Inherent Vice návratem Paula Thomase Andersona k mnohem diváčtějším podívaným ala Hříšné noci. Po prvních festivalových projekcích se ale ukázalo, že zachází ještě dál ve svém uzpůsobení formální strategie ústřední postavě než předchozí dva Andersonovy počiny. Protagonistou adaptace románu Thomase Pynchona (mj. nominace na Oscara za scénář) je (vzhledem k době dění, tj. konci 60. let) vyčpělý a (vzhledem ke své závislosti) permanentně zhulený hippie detektiv, který se setkává s velkou řadou výstředních postav (surfaři, podvodníci, narkomani, rockeři, zabijácký lichvář, policisté, agent tenorsaxofonisty, skupinka zubařů ad.). Film, u kterého je velmi obtížné rekonstruovat, o čem vypráví, je pozoruhodný i svým poučeným přepracováním konvencí noiru. Není neo-noirem, který by se odehrával v současnosti, ale používal přitom postupy příznačné pro noirovou poetiku. Není ani v pravém slova smyslu retro noirem, který by byl významově konzervativní a který by se odehrával v dobách klasických noirů, tj. ve 40. a 50. letech. Spíše je určitou kritickou a výsměšnou reinterpretací neo-noirů a zároveň reflexí současné společnosti.  

Bonus (BD): 
Promo: Los Paranoias (2 min.); Shasta Fay (1 min.); Zlatý tesák (2 min.). Vystřižená/alternativní scénaVšechno v tomhle snu (6 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby 5.1 Audio Descriptive; Dolby Digital 5.1 česky; Dolby Dolby Digital 5.1 maďarsky, rusky, thajsky; Digital 5. 1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.   
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, kantonské, korejské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, thajské, turecké.

Bonus (DVD): Promo: Los Paranoias (2 min.); Shasta Fay (1 min.); Zlatý tesák (2 min.). Vystřižená/alternativní scéna: Všechno v tomhle snu (6 min.). 
Obraz (DVD): 16:9 / FullHD / 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál (na BD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD).

V prodeji od 5. 08. 2015.

Vystřižená scéna Všechno v tomhle snu z filmu Skrytá vada (2014)

Koupit na Bontonland.cz


Rychle a zběsile 7 (Bontonfilm)
BD obal filmu Rychle a zběsile 7 / Furious SevenRychle a zběsile 7 má na svém kontě několik rekordů návštěvnosti. Je teprve čtvrtým snímkem, který překonal hranici 1,5 miliardy, a stejnou pozici zastává mezi tituly, které v kinech nejvíc utržily. Dá se předpokládat, že bude patřit mezi nejprodávanější i na nosičích pro domácí kino. Zvlášť když BD nabízí o dvě minuty delší sestřih a téměř dvě hodiny česky otitulkovaných bonusů. Bohužel ale také stejný film (dvě minuty mezi to nepočítaje), na kterém je poznat, že Justina Lina na režisérské stoličce nahradil James Wan a že natáčení zkomplikovala smrt Paula Walkera. Zatímco předchozí dva díly revitalizovaly značku i pro její odpůrce anebo nezaujaté, poslední je pouze ubíjející přehlídkou zaměnitelných, protože stejně v prostoru organizovaných a ve vyprávění rozvržených atrakcích. Sebeuvědomělost spolu se střídáním žánrů (escape, heist a válečný film - a všeprostupující revenge motiv) a provázanost s předchozími díly sice činí zážitek přijatelnějším, ale pořád jde o nejslabší letošní (před)letní blockbuster. 

Bonus (BD): 2 verze filmu: Mezinárodní (137:09 min.) a prodloužená (139:44 min.). Featuretty Inside the Fight (11:17 min.): Hobbs vs. Shaw; Girl Fight; Dom vs. Shaw; TEJ Takes Action. Vystřižené scény (6:10 min.): Letty at Clinic; Ramsey/Dom; Dressed Up; Letty Call From Nurse. Videoklip: See You Again (4:04 min.). Dokumenty: Talking Fast (31:44 min.); Back to the Starting Line (12:09 min.); Snatch and Grab (7:29 min.); Flying Cars (5:40 min.); The Cars of Furious (10:40 min.); Race Wars (6:33 min.); Making of the Fast Ride (8:13 min.); Tower Jump (6:51). 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS-HD Master 5.1 česky; maďarsky; Dolby Digital 5.1 rusky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, bulharské, estonské, hebrejské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, turecké, ukrajinské

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál. 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál (na BD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 12. 08. 2015.

Videoklip See You Again k filmu Rychle a zběsile 7 (2015)
Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Flash bleskurychle servíruje fanservis, ale jako příběh pokulhává (15.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- K obsazení Beetlejuice 2 se přidává Monica Belluci a Willem Dafoe (12.05.2023 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Jenna Ortega a Beetlejuice 2 (11.03.2023 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Old Shatterhand bojuje s prázdnotou a kreslí portrét dívky v plamenech (06.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu