Box Office: Ani Terminátor, ani striptéři dinosaury nepřemohli

Vydáno: 06.07.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Na americký státní svátek Den nezávislosti dominovali opět dinosauři z Jurského světa a pixarovka V hlavě. Novinky Terminátor Genysis a Bez kalhot XXL na ně nestačily.
Fotografie z filmu Jurský svět / Během právě uplynulého víkendu, kdy Američané slaví Den nezávislosti, který tentokrát připadl na sobotu čtvrtého července, se opět nejvíce chodilo na Jurský svět. Ten tak dominuje už čtvrtý týden v řadě s 30,9 miliony. Jurský svět momentálně drží rekord jako film, který v USA nejrychleji (za 24 dnů) překonal hranici 550 milionů. Zároveň dominuje i v nejlepších letošních tržbách, kde momentálně drží rekord s 558 miliony. Tato suma ho řadí na celkové čtvrté pořadí nejlepších domácích tržeb, když přeskočil i Temného rytíře, kterého tak dinosauři odsunuli na páté místo. V celosvětových tržbách je Jurský svět s 1,385 miliardy na celkovém pátém místě, když předstihl i Harryho Pottera a Relikvii smrti - část 2 a těsně už i Avengers: Age of Ultron, které odsunul na šesté, respektive sedmé místo. Stále mu ale chybí ještě zhruba dvě stě milionů na fenomenální tržby Rychle a zběsile 7, které překonalo hranici 1,5 miliardy celosvětově. 

Na druhém místě je stejně jako minule nejnovější pixarovka V hlavě s 30,1 miliony. Ta tak třikrát po sobě obhájila druhou pozici a celkově už má za tři týdny jen z domácích kin 246 milionů, což ji řadí v pozici letošních snímků na čtvrté místo. Lépe než V hlavě si letos vedla už jen trojice těžkotonážních blockbusterů Rychle a zběsile 7, Avengers: Age of Ultron a Jurský svět

Arnold Schwarzenegger ve filmu Terminátor Genisys / Terminator GenisysAž třetí skončila první z novinek, Terminátor Genisys s 28,7 miliony. To je samozřejmě velké zklamání a pro snímek se stopětapadesátimilionovým rozpočtem budou rozhodující tržby ze zámoří, kde se pátý díl terminátoří ságy bude muset zahojit. Jde o vůbec nejhorší otvírák této série vyjma jedničky, kterou před třiceti lety vyslal do světa její duchovní otec James Cameron. Otvírák "Genisys" ale dopadl hůře i než otvírák Terminator Salvation (42,5mil.) a Terminátora 3: Vzpoury strojů (44 mil.). Něco tu očividně neklaplo a mnohé napověděly už i první kritické ohlasy, které domácí tržby "Genisys" negativně ovlivnily.

Terminátor Genisys stejně jako druhá z novinek, Bez kalhot XXL, sequel k překvapivému hitu Bez kalhot, startoval už ve středu prvního července. V tomto souboji ještě Bez kalhot XXL "Genisys" porazilo, ve víkendovém souboji už ale na Terminátora Genisys nestačilo. Po středeční premiéře zájem o striptéry silně opadl a snímek si za víkend připsal jen 11,6 milionu a čtvrté místo. Původní Bez kalhot přitom otevíralo za 39 milionů. Je jasné, že jeho následovník už tak úspěšný nebude.

Mark Wahlberg ve filmu Méďa 2 / Ted 2Pátý skončil minule třetí Méďa 2 s 11 miliony, který stejně jako striptéři také zůstal za očekáváními. Šestý je hrdinný německý ovčák Max s 6,6 miliony. Sedmý Špión a osmý San Andreas jsou stálice. Překvapením je tak ještě deváté místo nezávislého dramatu Me and Earl and the Dying Girl, které bylo nasazeno do široké distribuce po premiéře v limitovaném počtu v červnu. Desátý je pak jiný independent snímek, dramedie Dope.

Příští týden by pak měli dinosaury sesadit z trůnu Mimoni, kterým se mimořádně dobře vedlo i v našich kinech. Dalšími z nasazených novinek budou horor The Gallows a sci-fi thriller Nesmrtelný.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 3.7. 2015
 
 1. Jurský svět 30,9 mil.
 2. V hlavě 30,1 mil.
 3. Terminátor Genisys 28,7 mil. (novinka)
 4. Bez kalhot XXL 11,6 mil. (novinka)
 5. Méďa 2 11 mil.
 6. Max 6,6 mil.
 7. Špión 5,5 mil.
 8. San Andreas 3 mil.
 9. Me and Earl and the Dying Girl 1,3 mil.
10. Dope 1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY