Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Top 10: Nejočekávanější filmy roku 2011 (3/4)

Top 10: Nejočekávanější filmy roku 2011 (3/4)

Vydáno: 19.02.2011 19:00 v sekci Články | Žebříčky - Michal Hoge | foto: 2011 Fox Searchlight Pictures

Jaké důležité filmy nás čekají v roce 2011? Které snímky nadchnou diváckou smetánku? Třetí část našeho výhledu přináší výčet snímků, které budou úspěšné na evropských festivalech, amerických Oscarech či "jen" zlomí rekordy návštěvnosti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozn.: První díl věnovaný blockbusterům naleznete zde a druhý díl věnovaný "béčkovým" filmům tady.
Individuální žebříček desítky filmů, které by vás neměly minout, které stojí za pozornost a nejlépe za zhlédnutí. Po blockbusterech a béčkových filmech je zde výběr snímků s americkou vlajkou na zádech, inteligentní mainstream, náročnější, ale stále divácké filmy.
The Tree Of Life (Terrence Malick)
Dlouho očekávaný návrat Terrence Malicka bude jistě velkolepý, čemuž napovídá trailer. Láska a křehkost, život a násilí, příroda a smrt na jedné přímce. V hlavních rolích Brad Pitt a Sean Penn. Příběh jedenáctiletého chlapce, jednoho ze tří dětí autoritativního otce, který je učí o tvrdosti a pravidlech bytí, a matky, jež reprezentuje onu lásku a soucit. S postupem času se Jack stává ztracenou duší v moderním světě, snažící se uniknout z labyrintu utrpení a nemoci.
Premiéra: 21. července (ČR) / 27. května (USA)

Martha Marcy May Marlene (T. Sean Durkin)
Psychologický thriller evropského ražení si odbyl premiéru na letošním Sundance. Byl horkým favoritem na několik cen, získal však "jen" tu za režii. T. Sean Durkin patří pod newyorskou produkční společnost Borderline Films dělající si renomé ve vytříbeném vizuálu a scénářích Hanekeho atmosféry. Jeho debut vypráví o mladé ženě, která kdysi uvízla v newyorské sektě, kde byla psychicky a fyzicky týrána. Nyní se pokouší kultivovat se v normálním životě, avšak posttraumatické zážitky ji stále pronásledují.
Premiéra: 2011

The Girl With The Dragon Tattoo (David Fincher)
Americe docházejí scénáře. Z Evropy však nepřebírá díla prověřená časem, ale aktuální žánrové filmy. Po Cizinci, Let Me In či Třech dnech ke svobodě nás čeká americká odpověď na Muže, kteří nenávidí ženy. První díl trilogie Milénium - zmizelá neteř, trocha nacismu, novinář Mikael a zvláštní hackerka Lisbeth. V hlavní roli Rooney Mara a Daniel Craig. Knižní verze i její originální filmová podoba jsou vydařenými díly a v kombinaci s Fincherovým rukopisem by to mohl být jistě další oscarový hit.
Premiéra: 12. ledna 2012 (ČR) / 21. prosince 2011 (USA)

On The Road (Walter Salles)
Kultovní kniha legendárního spisovatele, mladé a silné herecké obsazení v podobě Sama Rileyho, Kristen Stewart, Kirsten Dunst, ale i Viggo Mortensena či Steva Buscemiho, režisér Motocyklových deníků a Hlavního nádraží, vžité americké představy, svobody, sny a v neposlední řadě kameraman Eric Gauthier, který je podepsán pod Miralem, Útěkem do divočiny nebo Polou X.
Premiéra: 2011

The Ides Of March (George Clooney)
Další film z režijní, scenáristické i herecké dílny George Clooneyho, politický thriller v hlavní roli s Ryanem Goslingem, jehož kariéra vysoce roste. Zde hraje mluvčího demokratického kandidáta v prezidentských volbách, jenž padá za oběť zákulisním politickým manipulacím. Do hry však vstupuje reportér New York Times či jedna ze stážistek volební kampaně. Milujte svého zabijáka bylo skvělé, Dobrou noc a hodně štěstí výtečné, komedie Tvrdé palice byl snad omyl, na přelomu příštího roku uvidíme, kam se zařadí The Ides Of March.
Premiéra: 2011

Simon Killer (Antonio Campos)
Další talent Borderline Films. Po Seanu Durkinovi se jistě bude opětovně mluvit i o Antoniovi Camposovi. Ten před třemi lety rozvířil vody nezávislého filmu šokujícím debutem Afterschool. Letos nás naopak čeká jakýsi protiklad filmu Před úsvitem, v němž se náhodou potkal mladý Američan s Francouzkou, aby se do sebe zamilovali a strávili spolu pár hodin života. I v Camposově filmu nás čekají procházky v parku, galeriích, na letišti či vlakovém nádraží, avšak název ledacos prozrazuje. Simona hraje Brady Corbet, jenž si již podobnou roli vyzkoušel ve snímku Funny Games USA.
Premiéra: 2011

Hugo Cabret (Martin Scorsese)
Adaptace světoznámého románu Briana Selznicka The Invention Of Hugo Cabret pojednává o sirotkovi, který se živí pouličními krádežemi na vlakovém nádraží ve Francii. Jednoho dne však Huga přistihne tajemný prodavač - a není to nikdo jiný než sám Georges Méliès, kouzelnický pionýr němého filmu. 3D mysteriózní a dobrodružný rodinný film od režiséra, který nám dal Taxikáře a Mafiány. Na plátně se objeví kluk s pruhovaným pyžamem Asa Butterfield, společnost mu bude dělat Ben Kingsley nebo také Sacha Baron Cohen.
Premiéra: 9. prosince (USA)

Take Shelter (Jeff Nichols)
Nichols debutoval nízkorozpočtovým dramatem Shotgun Stories, které sice scenáristicky nebylo nijak výjimečné, ale poskytovalo velký prostor pro Michaela Shannona. Jeho talent bude k vidění i v Take Shelter pojednávajícím o muži, jenž s manželkou a šestiletou dcerkou spokojeně žije v malém městě v Ohiu, dokud se mu nezačnou zdát sny o blížícím se tornádu. Hlavní hrdina si sice nechá své představy pro sebe, ale raději začne stavět na zahradě podzemní kryt. Jeho zdánlivě nevysvětlitelné chování a obavy ze snů však matou jeho nejbližší i místní komunitu.
Premiéra: 2011

War Horse (Steven Spielberg)
Na konci roku 2011 do kin a na červené koberce vkročí také další Spielbergův válečný snímek. V jeho hlavní roli se objeví kůň, který je odebrán svému majiteli a odeslán do válečné zóny ve Francii. Jaká je asi válka pro zvíře? Jaké to je, bojovat na obou stranách barikády? Majitel Joeyho se samozřejmě nehodlá smířit s utracením svého přítele a přihlásí se do armády, aby koně našel a vrátil se s ním zpět domů. Je zřejmé, že na řadu přijdou silné emoce (americké emoce), detaily Joeyho velkých očí a velké výbuchy. Společnost koni bude dělat mladý a neznámý Jeremy Irvine, dále se objeví Emily Watson nebo Benedict Cumberbatch, na kterého se můžeme těšit i ve snímku Tinker, Tailor, Soldier, Spy.
Premiéra: 23. února 2012 (ČR) / 28. prosince 2011 (USA)

Twixt Now And Sunrise (Francis Ford Coppola)
Jakoby všemi neposkvrněn zůstal zatím poslední Coppolův snímek Tetro. Na ČSFD jej nehodnotila ani stovka lidí a tuzemskými festivaly rovněž neproběhl. Režisérův další počin vychází z jeho vlastní povídky nebo lépe řečeno noční můry o muži, jenž vraceje se lesem domů potká tuláka, pravděpodobně ďábla. Zdá se, že by to mohl být ten druh filmu, který si režiséři točí jen sami pro sebe. V poslední době to zvládl Godard i Resnais, Coppola si svůj horor, ve kterém se zmiňuje Poe, v hlavní roli Val Kilmer a v hudbě Dan Deacon, snad sám nezkazí. Ono slovo Now v názvu filmu jako by něco připomínalo.
Premiéra: 2011

ANKETA

Kolem kterého snímku se v roce 2011 strhne největší oscarový humbuk?












Podívat se na výsledky



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřela herečka Gunnel Lindblom (25.01.2021 10:15 v Novinky | Zprávy)
- Muži, kteří nenávidí ženy jako seriál (27.05.2020 09:57 v Novinky | Zprávy)
- Kritika: Ready Player One: Hra začíná - přerušovaná návaznost (08.04.2018 18:33 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2017 opustily (24.12.2017 09:37 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel švédský herec Michael Nyqvist (28.06.2017 11:10 v Novinky | Zprávy)
- Dívka v pavoučí síti hledá novou Lisbeth Salander (14.03.2017 09:57 v Novinky | Zprávy)
- Blu-ray recenze: Obr Dobr - NeDobr BD (05.02.2017 19:00 v Recenze | Blu-ray)
- Steven Knight promluvil o The Girl in the Spider's Web (15.11.2016 12:00 v Novinky | Zprávy)
- Rupture: Noomi Rapace se snaží uniknout ze zajetí v traileru (30.09.2016 09:50 v Novinky | Trailery)
- Téma: Dánští režiséři a režisérky v Hollywoodu (22.09.2016 12:49 v Články | Publicistika)
- Blu-ray recenze: Most špiónů - neklasická budoucí klasika (16.06.2016 11:53 v Recenze | Blu-ray)
- Midnight Special: tajemné superhrdinské sci-fi v traileru (20.11.2015 14:56 v Novinky | Trailery)
- Blu-ray recenze: kultovní Knoflíkáři na remasterovaném BD (19.05.2015 20:17 v Recenze | Blu-ray)
- Recenze: Zabijáci přicházejí ze severu (13.05.2015 17:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Ohrožený kůň z města Ember píše deník (09.01.2015 07:00 v Radar | TV tipy)
- Téma: Průvodce filmy Davida Finchera 2/2 (10.10.2014 18:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Průvodce filmy Davida Finchera 1/2 (08.10.2014 15:00 v Články | Publicistika)
- Za horizontem: Pozoruhodný vlámský thriller De Behandeling (29.09.2014 18:21 v Recenze | Za horizontem)
- David Fincher by si rád zahrál s ohněm (13.09.2014 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu