Kenneth Branagh natočí remake Vraždy v Orient Expresu

Vydáno: 18.06.2015 21:28 - Jan Varga | foto: Marvel

Původní snímek Sidneyho Lumeta z roku 1974 se pyšnil výtečným hereckým obsazením. To samé se nyní čeká i od jeho připravovaného remaku a vzhledem k tomu, že strojvedoucím je shakespearovský režisér, nemáme se snad čeho bát.
Ingrid Bergman, Albert Finney ve filmu Vražda v Orient-Expressu / Murder on the Orient ExpressKnižní detektivní předloha stejného názvu je přitom bez diskuzí jedním z nejznámějších děl z pera spisovatelky Agathy Christie. Byla mnohokrát adaptována pro rádio i televizi a její filmová verze s Albertem Finneym, Seanem Connerym, Ingrid Bergman a mnohými dalšími osobnostmi stříbrného plátna byla nesmírně úspěšná. Není tedy divu, že se studio 20th Century Fox rozhodlo jít do remaku zrovna tohoto příběhu belgického detektiva Hercula Poirota, odehrávajícího se v luxusním vlaku uhánějícím napříč Evropou.

Kvůli vzniku Vraždy v Orient Expresu pro nové tisíciletí proto povolalo do služby mnohé talenty - svými produkčními společnostmi projekt zastřeší Ridley Scott a Simon Kinberg, scénář napíše Michael Green, scenárista připravovaného Promethea 2 a druhého Blade Runnera, a zmíněný Kenneth Branagh se ujme režie. Díky této sestavě se nyní snad k filmu nahrne dostatečně silná herecká sestava, která bude mít s Branaghem zájem spolupracovat.

Fotografie z filmu Vražda v Orient-Expressu / Murder on the Orient Express
Ostatně, nemělo by tomu nic bránit. S převodem britské klasiky má Branagh bohaté zkušenosti už z dob natáčení adaptací shakespearových her a v poslední době, kdy několikrát zabrousil i do Hollywoodu, si navíc vybudoval pověst režiséra, který natáčí filmy vizuálně působivé a atraktivní pro mládež, zvláště k přihlédnutí k jeho nové Popelce a prvnímu Thorovi (ovšem za zmínku stojí i příjemný thriller Jack Ryan: V utajení). Zprávy o bombastickém obsazení se v následujících měsících dost možná jen pohrnou, tudíž o Vraždě v Orient expresu jistě ještě mnohokrát uslyšíme
.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY