Kinopremiéry: Sejmi prezidenta v temných koutech Vincentova světa

Vydáno: 17.06.2015 07:49 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Trošku slabší várku novinek do kin přináší aktuální týden. Ze šestice premiér žádná zásadně nevystupuje, takže jde spíš o divácký vkus. Seriáloví fandové ocení Vincentův svět, ti ostatní třeba Temné kouty nebo bizarní "akčňák".
Vincentův svět (Entourage) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Vincentův svět / EntourageAmerická komedie je ryze fanouškovskou záležitostí, neboť jde o celovečerní film s hrdiny stejnojmenného seriálu. Jen jeho diváci tak plně ocení všechny narážky a odkazy a naplno si ho užijí. Těžko říci, kolik jich je v našich končinách a jak si tedy snímek povede v tuzemských kinech. Režii obstará tvůrce seriálu Doug Ellin, ze známějších tváří se v obsazení objeví Jeremy Piven, Mark Wahlberg, Haley Joel Osment a Billy Bob Thornton. Pro příznivce série jasná volba, pro ty ostatní pravděpodobně trošku otazník, ačkoli by podle prvních ohlasů úplně tápat neměli a měli by se poměrně orientovat.

Synopse: Filmová hvězda Vincent Chase (Adrian Grenier) a její kamarádi Eric (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara) a Johnny (Kevin Dillon) jsou zpátky. Vrací se do byznysu se super agentem, z něhož se vyklube vedoucí studia Ari Gold (Jeremy Piven). Ten jim nabízí riskantní projekt, který bude Vincentovým režijním debutem.

Zajímavost: Během natáčení fotbalové scény si Kevin Connolly zlomil nohu.

Český trailer filmu Vincentův svět / Entourage
Temné kouty (Dark Places) (Bioscop)

Český plakát filmu Temné kouty / Dark PlacesAdaptace stejnojmenného románu Gillian Flynn vzbuzuje lehké očekávání, neboť její díla patří k těm chváleným a i synopse vypadá poměrně atraktivně. Zásadní informací je ovšem to, že autorka si tentokráte nenapsala sama scénář, takže se může snadno stát, že nečtenář se nebude orientovat a film bude zkratkovitý. Režie a scénáře se chopil méně známý francouzský režisér Gilles Paquet-Brenner, jehož filmografie je dost nevyrovnaná, takže těžko odhadovat, jak to celé dopadne. V hlavní roli se objeví Charlize Theron, kterou doplní mimo jiné Nicholas Hoult, Chloë Grace Moretz nebo Tye Sheridan. První ohlasy nejsou úplně nadšené, na druhou stranu ani úplně zklamané, takže věřme, že alespoň slušné žánrovky se nám dostane.

Synopse: Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny, když její matka a sestra byly zavražděny během rituálního satanského obřadu. Na základě jejího svědectví byl za zločin na doživotí odsouzen její bratr Ben (Corey Stoll). Po třiceti letech se na Libby obrátí podivný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Vzhledem k tomu, že potřebuje peníze, vrhne se žena do prozkoumávání své minulosti a zjišťuje, že v jejím svědectví se objevují trhliny a vše možná bylo trochu jinak.

Zajímavost: Do hlavní role byla původně obsazena Amy Adams, z nedostatku času ale musela odstoupit. 

Český trailer filmu Temné kouty / Dark Places
Sejmi prezidenta (Big Game) (Indigo Film)

Plakát filmu Sejmi prezidenta / Big GamePravděpodobně nejbizarnější premiéra tohoto týdne bude víc než čímkoli jiným spíše kuriozitou. Finsko-britsko-německý počin je nejzajímavější svým námětem, který evokuje podobné "akčňáky" z let devadesátých, a také tím, že prezidenta USA hraje Samuel L. Jackson, jemuž dělá "parťáka" šestnáctiletý Onni Tommila. Režisérem a scenáristou je svérázný Jalmari Helander, kterého zná jen hrstka zasvěcených. Dostupné ohlasy potvrzují to, že nejde o bůhvíjak kvalitní podívanou, nýbrž o klasické a trochu horší béčko, které pobaví svou hloupostí. Guilty pleasure měsíce.

Synopse: Poté, co teroristé sestřelí Air Force One, zůstává prezident USA (Samuel L. Jackson) napospas divočině. Zachránit ho může jedině třináctiletý Oskari (Onni Tommila) z domorodého kmene, který skládá zkoušku dospělosti spočívající v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, místo toho však potká nejmocnějšího muže světa v dost prekérní situaci. Nesourodé duo tak musí spolupracovat, protože teroristé jsou mu v patách a před ničím se nezastaví.

Zajímavost: Tvůrce původně chtěl do role prezidenta Mela Gibsona.

Oficiální český trailer filmu Sejmi prezidenta / Big Game
Odebrat z přátel (Cybernatural) (CinemArt)

Český plakát filmu Odebrat z přátel / CybernaturalNízkorozpočtový horor pravděpodobně vůbec nikoho nepřekvapí, půjde tak hlavně o to, zda bude alespoň snesitelný. Synopse prozradí prakticky vše, takže se dají očekávat nějaké ty sexy dívky, krvavé výjevy, laciné lekačky a prapodivná variace na téma co se stane, když si někoho odeberete z přátel na facebooku. Jen pro pořádek uveďme, že režisérem je neznámý Levan Gabriadze a v obsazení se objeví samé "neprofláklé" tváře. Tady asi divák ví, co dostane.

Synopse: Laura Barns (Heather Sossaman) bývala obyčejná středoškolačka, jenže jednoho večera se dost opila a její řádění bylo následně prezentováno na internetu. Dříve obletovaná kráska tuhle potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se na videochatu schází skupinka jejích spolužáků, do níž se ovšem přihlásí i neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Z diskuze ho nelze vyhodit a náramně ho zajímá, kdo nahrál na internet nelichotivé video. Posléze se do debaty zapojuje i mrtvá spolužačka, což ostatní považují za špatný vtip. Brzy ale pochopí, že jde o drsnou realitu.

Zajímavost: Všechna facebooková připojení, která se ve filmu objeví, existují a dají se na této sociální síti najít.

Oficiální český trailer filmu Odebrat z přátel / Cybernatural
Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha (Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho) (CinemArt)

Český plakát filmu Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha / Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo CoelhoJak už název napovídá, brazilské drama je životopisem tamního nejslavnějšího spisovatele, Paula Coelha. Pro tuzemského diváka budou určitě nejatraktivnější exotické prostředí, možnost poznat známého literáta trošku detailněji a celková jihoamerická atmosféra. Režie se chopil debutant Daniel Augusto, který do hlavní role obsadil Julia Andradeho. Ohlasů dosud mnoho není, takže si zájemce nemůže udělat ani hrubou představu, nicméně v kinech si film nepochybně najde.

Synopse: Mládí slavného spisovatele Paula Coelha (Julio Andrade) nebylo úplně veselé - pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožíval v Brazílii šedesátých a sedmdesátých let, tedy v čase stojícím mezi dobrem a zlem. Nepochopený mladík se však změnil v muže, který si jde neochvějně za svým snem - stát se uznávaným a slavným spisovatelem.

Oficiální český trailer filmu Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha / Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho
Andílek na nervy (Indigo Film)

Plakát filmu  / Andílek na nervyBez větší propagace vstupuje do kin česká rodinná komedie, jejíž synopse vypadá dost tuctově a tvůrci prakticky nemají nač lákat. Režírující Juraj Šajmovič nepatří k protřelým jménům a pomineme-li Adama Mišíka v jedné z rolí, který navnadí mladší část publika, ani obsazení není nijak hvězdné (mimo jiné Pavel Řezníček, Anna Kadeřávková, Petra Černocká, Miroslav Vladyka, Linda Rybová). Snímek tak zůstává trošku zahalen tajemstvím a je opravdu takřka nemožné tipovat, jak se autorům (ne)podařil.

Synopse: Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie (Anna Kadeřávková) si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově, nebo na malé vesnici s otcem, jehož nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí dost exoticky, neboť místní jsou sice dobrým materiálem pro její blog, žít se s nimi ale nedá. Její otec navíc vzdoruje jakýmkoli snahám o převýchovu a raději se věnuje praxi zvěrolékaře a popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí rozdělením nově vzniklé rodiny.

Oficiální trailer filmu Andílek na nervy
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY