Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 6. 2015 - 11. 6. 2015

TV tipy: Lolita prolézá králičí norou do 21 Jump Street

Vydáno: 05.06.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Venku svítí slunce a člověk je tak spíš hnán tam, než aby se díval na televizi. Pokud se nicméně rozhodnete zchladit u obrazovek, počítejte s tím, že vás pobaví dvojice policistů v 21 Jump Street nebo "rozdráždí" svůdná Lolita.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dva bratři (Deux frères) (sobota 6. 6., Prima, 09.55 - 12.10)

Plakát filmu Dva bratři / Deux frèresFrancouzsko-britské rodinné drama je nejzajímavější tím, že ho natočil a spolunapsal Jean-Jacques Annaud, který si k podobným filmům občas "odskočí". Dospělé i děti tak uchvátí naprosto fantastická kamera, která se nebojí ani netradičních úhlů pohledu a místy navozuje až dokumentární dojem. Ten ještě dotváří velice specifická atmosféra, hudba a dvě tygří dvojčata v hlavních rolích. Příběh je tedy dost fádní a předvídatelný, to ale vlastně nevadí, neboť snímek zaujme i ty, kteří jinak "zvířátkům" příliš neholdují. Sluší se ještě doplnit, že ze známějších tváří se objeví jen Guy Pearce a Freddie Highmore. Ideální start víkendu pro celou rodinu.

Synopse: Tygří dvojčata, jedno plaché a něžné, druhé nebojácné a prudké, se narodila v ruinách chrámu v exotické džungli. Jednoho dne jsou ale rozdělena - jeden z nich je prodán do cirkusu, druhý se stává miláčkem osamělého guvernérova syna. Po letech se sice scházejí, jenže jsou nucena spolu bojovat o život.

Zajímavost: Přes veškerá opatření byl Pearce při natáčení pokousán tygrem do ramene.

Originální trailer filmu Dva bratři / Deux frères
Katakomby (sobota 6. 6., ČT1, 15.15 - 16.40 / neděle 7. 6., 07.30 - 08.50)

Plakát filmu  / KatakombyČeskoslovenská protektorátní komedie zestárla jen minimálně a dnes funguje především nadčasovým námětem. Režírující Martin Frič měl úlohu dost usnadněnou, protože jednak dostal k dispozici výborný příběh plný situačních i slovních (a zejména dvojsmyslných) vtípků a skvělých romantických podzápletek a jednak obsadil do hlavní role Vlastu Buriana, který sice nemohl improvizovat, přesto si ji náramně užil a film utáhl celý sám. Tvůrci pak už jen stačilo dodat svěží tempo, načasovat humor a úspěch byl na světě. Vedle ústřední hvězdy se objeví třeba Jaroslav MarvanTheodor Pištěk nebo Adina Mandlová. Škoda jen zbytečných hudebních čísel a občasné překombinovanosti děje.

Synopse: Oficiál Borman (Vlasta Burian) úřaduje ve sklepení pozemkového úřadu. Mezi mnoha jeho kolegy je i mladý doktor Marek (Antonín Novotný), jehož přichází navštívit kamarád, inženýr Rudík (Raoul Schránil). Objektem obou mužů se stávají dvě mladé ženy z protějšího domu. Od té chvíle se rozjíždí kolotoč nepředvídatelných situací, do nichž výrazně promluví stárnoucí Borman.

Zajímavost: Marvan dostal za snímek Státní cenu, což se Buriana dotklo natolik, že s ním prý dva měsíce nemluvil.

Ukázka z filmu Katakomby
Dál než se zdálo (Going the Distance) (sobota 6. 6., Nova Cinema, 21.50 - 23.55 / neděle 7. 6., 03.40 - 05.30)

Český plakát filmu Dál než se zdálo / Going the DistancePět let stará romantická komedie nepřináší absolutně nic nového, její zhlédnutí ale nikoho neurazí. Debutující Nanette Burstein tedy nevytěžila z otřepaného, ale stále aktuálního tématu vztahů na dálku ani zdaleka tolik, kolik mohla a soustředila se pouze na žánrovou jistotu, což na druhou stranu zafungovalo. Tempo je poměrně svižné, humor se vyhýbá vyslovené trapnosti a mezi ústředním párem v podání Justina Longa a Drew Barrymore to příjemně jiskří, takže vlastně není nač si stěžovat. Nenáročná jednohubka pro fanoušky žánru, což ostatně potvrzuje i naše dávná recenze.

Synopse: Ironická a naprosto otevřená Erin (Drew Barrymore) jednoho dne okouzlí Garretta (Justin Long). Jiskra mezi nimi přeskočí, nikdo ale nepředpokládá, že tenhle letní románek potrvá i tehdy, když se ona musí vrátit do San Francisca a on zůstává kvůli práci v New Yorku. Přesto se to stalo a ani jeden z nich si není jistý, že chce všechno ukončit.

Zajímavost: Scénář k tomuto filmu byl v roce 2008 na tzv. blacklistu, tedy seznamu těch nejlepších nerealizovaných scénářů.

Originální trailer filmu Dál než se zdálo / Going the Distance
21 Jump Street (21 Jump Street) (sobota 6. 6., Prima Cool, 22.05 - 00.30 / neděle 7. 6., 02.10 - 03.50)

Plakát filmu 21 Jump Street / 21 Jump StreetAkční komedie patří k největším hříchům tuzemských kinodistributorů, kteří ji před třemi lety naprosto nepochopitelně ignorovali. Pravděpodobně se báli toho, že zdejší divák příliš nezná původní seriál, z něhož částečně vychází, přitom to není potřeba. Režijní dvojice Phil LordChris Miller totiž natočila naprosto šílenou a nekorektní podívanou, která střídá jeden vtip lepší než druhý, není prvoplánová, disponuje až neuvěřitelnou tvůrčí invencí, vynikajícími akčními scénami a pohodovou atmosférou. Hlavní role si vysloveně vychutnávají Channing Tatum a Jonah Hill, jimž mimo jiných geniálně přihrává Ice Cube a nechybí tu ani několik vydařených cameo roliček. Až na občasná klišé a značnou epizodičnost není co vytknout, o čemž vás přesvědčí i naše recenze. Tip týdne.

Synopse: Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) se na střední škole nemohli vystát, v policejní akademii se ale stali nejlepšími přáteli. Sice nepatří k chloubám sboru, šanci zazářit však dostanou, když jsou přiděleni k tajné policejní jednotce Jump Street, kterou vede kapitán Dickson (Ice Cube). "Vyzbrojeni" batohem se vmísí mezi mládež a mají za úkol monitorovat zločinnost na školách. Jenže teenageři už jsou úplně jiní, než bývali oni dva, což způsobuje poměrně dost problémů.

Zajímavost: Hill shodil kvůli filmu zhruba osmnáct kilogramů.

Originální trailer filmu 21 Jump Street / 21 Jump Street
Lolita (Lolita) (sobota 6. 6., ČT art, 23.15 - 01.25)

Plakát filmu Lolita / LolitaDruhá adaptace nejslavnějšího románu Vladimira Nabokova vznikla v devadesátých letech, čemuž také výsledek odpovídá. Režírující Adrian Lyne se spoléhal zejména na neuchopitelnou atmosféru erotického pnutí a několik (možná zbytečně samoúčelných) otevřenějších milostných scén, které ještě doplnil krásnou kamerou, nikdy ale nesklouzne k líbivému kýči. Ve vyprávění sice malinko klopýtá a stopáž mohla být o několik desítek minut kratší, to ale částečně kompenzuje výtečné obsazení, jemuž dominuje skvělý Jeremy Irons, za nímž příliš nezaostávají například Melanie Griffith, Frank Langella nebo Dominique Swain. Stále atraktivní záležitost.

Synopse: V roce 1947 přijíždí čtyřicátník Humbert Humbert (Jeremy Irons) učit na univerzitu do USA. Když si pronajme byt v domě Charlotte Haze (Melanie Griffith), spatří v zahradě její dvanáctiletou dceru Lolitu (Dominique Swain). Od té chvíle se jí stává posedlý a udělá cokoli, aby jí zůstal nablízku.

Zajímavost: V Austrálii byl film kvůli obavám z podpory pedofilie zakázán až do roku 1999.

Originální trailer filmu Lolita / Lolita
Králičí nora (Rabbit Hole) (sobota 6. 6., ČT2, 23.25 - 00.55)

Plakát z filmu <b>Rabbit Hole</b>Psychologické drama z roku 2010 je přijímáno dost různorodě a nejednoznačně. Dáno je to hlavně tím, že se v něm řeší tíživé a neveselé téma a režírující John Cameron Mitchell navíc zvolil extrémně pomalé tempo, v němž vyniká těžce depresivní atmosféra. Ve své podstatě nepřináší nic nového a spoléhá se opravdu jen na dialogy, emoce a příběh, který je ale natolik silný, že zasáhne většinu diváků. V hlavních rolích se objeví na Oscara nominovaná Nicole Kidman a podle mnohých ještě lepší a uvěřitelnější Aaron Eckhart. Naše recenze je tedy spíše negativní, to ale zájemce o podobné lidské osudy neodradí.

Synopse: Život Beccy (Nicole Kidman) a Howieho (Aaron Eckhart) se radikálně mění ve chvíli, kdy jejich čtyřletý syn zemře při autonehodě. Dříve šťastný pár se s tímto úmrtím snaží vyrovnat, a ačkoli se jim blízcí snaží všemožně pomoci, zdá se, že se manželé přes skutečnost nepřenesou. Pak ale zoufalá žena kontaktuje mladého studenta Jasona (Miles Teller), který jejich syna srazil a rozvíjí s ním diskuzi o kvantové teorii nesmrtelnosti.

Zajímavost: Film byl natočen za osmadvacet dní.

Originální trailer filmu Králičí nora / Rabbit Hole
Armáda stínů (L'armée des ombres) (neděle 7. 6., ČT2, 22.05 - 00.25)

Plakát filmu Armáda stínů / L'armée des ombresU nás takřka neznámé francouzsko-italské válečné drama ohromí hned několika věcmi. Režírující Jean-Pierre Melville v něm totiž rezignoval na množství akce, ale vytvořil hutnou atmosféru, spoléhal se na absolutní realistično, scénář plný překvapení a zvratů a v neposlední řadě skvěle pracoval s napětím, jež výborně nadávkoval. Titulní roli svěřil excelentnímu Linu Venturovi, vedle kterého se ale neztratila ani Simone Signoret. Nebýt pomalejšího tempa, lehce přetažené stopáže a rozvleklého úvodu, nebylo by snad ani co vytýkat.

Synopse: Philippe Gerbier (Lino Ventura) je za druhé světové války jedním z vedoucích francouzských odbojářů. Jeden z jeho kolegů ho však zradí a on je internován do zajateckého tábora. Ani to ho však nezlomí a on se pokouší uniknout, připojit se ke své jednotce v Marseilles a především odhalit zrádce.

Zajímavost: Předlohami k filmu byly román Josepha Kessela a režisérovy vlastní odbojové zážitky.

Originální trailer filmu Armáda stínů / L´armée des ombres
Nejkrásnější věk (úterý 9. 6., ČT2, 21.45 - 23.00)

Plakát filmu  / Nejkrásnější věkDnes už zapomenutý režijní debut Jaroslava Papouška je typickou ukázkou československé nové vlny. To tedy znamená, že příběh je zdánlivě o ničem, zároveň ale o všem, důraz je kladen na autenticitu a realistično a v obsazení dostávají stejný prostor herci (Hana Brejchová, Vladimír Šmeral) a neherci (Josef Šebánek, Ladislav Jakim, Jan Stöckl). Oproti slavnějším zástupcům nepřekonaného hnutí sice tento zaostává, neboť ne všechny vtipy v něm fungují a tempo je dost nevyrovnané, jako rarita ale rozhodně stojí za vidění.

Synopse: V sochařském ateliéru AVU si přivydělávají modely - důstojný, leč stále usínající důchodce, mladá žena na mateřské, která se bojí žárlivého manžela a zraněný uhlíř středních let. Mezi studenty se zároveň rozvine debata o tom, jaký věk je nejkrásnější.

Zajímavost: Premiéru měl film 14. února 1969.

Televizní spot k filmu Nejkrásnější věk
Když muž miluje ženu (When a Man Loves a Woman) (středa 10. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.35 / čtvrtek 11. 6., 14.30 - 16.55)

Plakát filmu Když muž miluje ženu / When a Man Loves a WomanV tuzemsku ne tak známé romantické drama dokonale naplňuje hollywoodskou žánrovou šablonu. Režírující Luis Mandoki jel evidentně na půl plynu, neboť dostal k dispozici předvídatelný příběh, s nímž toho moc neudělal a naopak někdy až příliš tlačil na divácké emoce. I přes přetaženou délku je tempo poměrně svižné, tvůrce se ovšem nevyhýbá občasné nudě. V relativně snesitelné rovině tak film udržují především téma alkoholismu a herecké výkony, jimž dominují Andy García a Meg Ryan, které ještě doplňují kupříkladu Ellen Burstyn nebo Philip Seymour Hoffman. Ničím výjimečná jednohubka dojme jen extrémní "citlivky".

Synopse: I po několikaletém manželství se Michael (Andy García) a Alice (Meg Ryan) stále milují a příkladně se starají o své dcery. Jenže brzy se objevují i temné stíny, neboť Alice až příliš často sahá po láhvi a je dost agresivní. Dobrovolně tedy odchází do léčebny a péče o domácnost zůstává na Michaelovi.

Zajímavost: Základem filmu se stalo deset stránek poznámek, které sepsal slavný Orson Welles.

Originální trailer filmu Když muž miluje ženu / When a Man Loves a Woman
Hranice zlomu (Beyond Borders) (středa 10. 6., Nova, 22.40 - 01.00 / čtvrtek 11. 6., Nova Cinema, 01.20 - 03.15)

Plakát filmu Hranice zlomu / Beyond BordersAmericko-německé drama je mnohem silnější ve své první polovině. Tehdy totiž režírující Martin Campbell rozehrává zajímavý a silný příběh v atraktivních a exotických lokacích, spoléhá na krásnou kameru a obstojný hudební doprovod Jamese Hornera a neklidnou atmosféru. S přibývajícím časem ale dostává přednost nezajímavá a klišovitá romantika, která nemá co nabídnout a je děsivě předvídatelná. Navíc příliš nefunguje ani chemie mezi jinak solidními Angelinou Jolie a Clivem Owenem, což je poměrně problém. Lehce nadprůměrná žánrovka, která ale vzhledem ke jménům tvůrců měla být výraznější.

Synopse: Společensky velmi dobře postavená Sarah Jordan (Angelina Jolie) žije v Londýně a jednoho dne vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta, humanitárního pracovníka Nicka Callahana (Clive Owen), který pečuje o zbídačené děti. Přitahována jím samotným i jeho případem dobrovolně opouští bezstarostný život a vydává se do nebezpečného prostředí utečeneckých táborů. 

Zajímavost: Svého syna Maddoxe adoptovala Jolie právě během natáčení tohoto filmu.

Originální trailer filmu Hranice zlomu / Beyond Borders

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu