Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: San Andreas smete malou z rybárny i dítě číslo 44

Vydáno: 27.05.2015 17:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Šestice novinek uzavře květnovou nabídku tuzemských kin. K těm nejzajímavějším určitě patří katastrofický velkofilm San Andreas s The Rockem v hlavní roli a drama Dítě číslo 44, které se natáčelo na našem území.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
San Andreas (San Andreas) (Freeman Ent.)

Plakát filmu San Andreas / San AndreasAčkoli si většina diváků může myslet, že půjde na adaptaci populární videohry, skutečnost je jiná. Jedná se o velkolepý katastrofický snímek, který může dopadnout všelijak. Jednoznačným lákadlem je vyjma tématu zemětřesení rozhodně účast Dwayna Johnsona v hlavní roli, vedle nějž se ze známějších tváří objeví ještě Carla GuginoPaul Giamatti a Kylie Minogue. Otazníkem je ovšem režijní záštita Brada Peytona, který má ve své filmografii zatím rodinné komedie a do seriózní látky se pouští poprvé. Jak se s ní vypořádal, se zájemci dozví až těsně před premiérou.

Synopse: Když o sobě nechvalně proslulý tektonický zlom San Andreas dá vědět a v Kalifornii vyvolá zemětřesení o síle devíti stupňů Richterovy škály, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku Ray (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka Emma (Carla Gugino) zachránit svou jedinou dceru do San Francisca. Jejich dlouhá cesta na sever je ale teprve začátek, neboť to největší drama na ně ještě čeká.

Zajímavost: San Andreas je jméno tektonického zlomu, který vede přes většinu území Kalifornie.

Český trailer filmu San Andreas / San Andreas
Dítě číslo 44 (Child 44) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Dítě číslo 44 / Child 44Koprodukční drama má pro našince jedinečný nádech toho, že jde o největší hollywoodskou produkci za poslední roky, která se natáčela na našem území. Ve filmu tak uvidíte známé lokace a v malých (většinou němých) rolích i tuzemské herecké hvězdy a hvězdičky. Adaptaci bestselleru Toma Roba Smithe ale neprovázejí příliš nadšené ohlasy, které kritizují především přetaženou stopáž, nezajímavost a absenci napětí a hovoří o promarněné příležitosti (ačkoli naše recenze je pozitivnějšího rázu). Režírující Daniel Espinosa sice nepatří k nejslavnějším jménům, což ovšem neplatí pro velkou část obsazení, v němž hrají prim především Tom Hardy a Noomi Rapace, které doplňují třeba Gary Oldman, Joel Kinnaman, Vincent Cassel nebo Nikolaj Lie Kaas. Pro českého diváka možná premiéra týdne.

Synopse: Válečnému hrdinovi Lvu Děmidovi (Tom Hardy) zajistila svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii postavení, dobré bydlení pro sebe i rodiče a krásnou ženu (Noomi Rapace). Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, když tudíž Lev odmítá udat svou manželku, je ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Tady se seznámí s vraždou, která je velmi podobná jinému případu, jenž byl ovšem označen za nehodu. S kariérou a životem na bodu mrazu se odhodlaně pouští do pátrání po sériovém vrahovi a začíná rozplétat zajímavé souvislosti. Jenže v Sovětském svazu padesátých let vražda oficiálně neexistuje.

Zajímavost: V Rusku bylo promítání filmu z důvodu zkreslování tamních dějin zakázáno.

Český trailer filmu Dítě číslo 44 / Child 44
 Divoká dvojka (Hot Pursuit) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Divoká dvojka / Hot PursuitUž ze synopse je jasné, že od této akční komedie originalitu čekat nemůžeme. Režírující Anne Fletcher, jejíž filmografie není příliš lákavá, pravděpodobně natočila klasický buddy movie, v němž se pouze místo dvou rozdílných mužů setkávají dvě rozdílné ženy. Ty si zahrály Reese Witherspoon a Sofía Vergara, jejichž komerční potenciál není zas tak velký, takže uvidíme, jak si snímek, který má dost špatné recenze, nakonec povede. Příliš velkou zábavu bych ale neočekával.

Synopse: Vzorné a snaživé policistce (Reese Witherspoon) svěří do ochrany klíčového svědka v procesu s vlivným mafiánským bossem. Tím je právě sexy manželka (Sofía Vergara) onoho bosse. Když se o tuto dvojici začnou zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, musí se vydat na útěk napříč celým Texasem.

Zajímavost: Film se měl původně jmenovat Don´t Mess With Texas.

Český trailer filmu Divoká dvojka / Hot Pursuit
Láska na první boj (Les Combattants) (Film Europe)

Český plakát filmu Láska na první boj / Les combattantsFrancouzské romantické komediální drama bude nejspíš hlavně soustem pro fanoušky evropských a festivalových snímků. Nástin děje tedy nevypadá zrovna nejoriginálněji, dostupné ohlasy jsou ale vesměs pochvalné a hovoří o tom, že debutující Thomas Cailley natočil pohodovou žánrovku, která donutí k zamyšlení a je vyvážená. Vzhledem k tomu, že v hlavních rolích se objevují neznámé tváře, může se dostavit i potřebný pocit autentičnosti, který výsledný dojem vždy vylepší.

Synopse: Zdá se, že Arnaud (Kévin Azaïs) stráví klidné léto ve společnosti rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne ale potká krásnou a drsnou Medeleine (Adèle Haenel), která ho svým hrubým chováním a bezprostředními reakcemi zvláštně přitahuje. Když se dívka rozhodne absolvovat armádní výcvik, Arnaud ji v tom podporuje, ačkoli se tím jeho stereotypní život obrací naruby. Nic jim ale nevychází podle plánů.

Český trailer filmu Láska na první boj / Les Combattants
Kůň na balkoně (Das Pferd auf dem Balkon) (Film Europe)

Český plakát filmu Kůň na balkoně / Das Pferd auf dem BalkonTěžko říct, proč se v klubovějších kinech objevuje tři roky starý rakouský rodinný snímek se zajímavým názvem. Ohlasů je minimum, takže dělat nějaké závěry nemá příliš smysl. Shrnu tedy jen, že režisérem je absolutně neznámý Hüseyin Tabak, v obsazení se neobjevuje nikdo extra slavný a celkově se o filmu příliš neví. Zda na něj jít, tak nechám na pravých fajnšmekrech, kteří by ale s sebou měli vzít děti.

Synopse: Desetiletý Mika (Enzo Gaier) trpí Aspergerovým syndromem, miluje matematiku, neumí lhát, nechápe dětské vtipy a každý den musí obědvat přesně ve 14:17. Jelikož jeho matka Lara (Nora Tschirner) tvrdě pracuje, většinu dne tráví chlapec u milé starší paní ze sousedství (Bibiane Zeller), která je pro něj jako vlastní babička. Mikův život je přísně kontrolován a nic moc se v něm neděje až do jedné zimní noci, kdy ze sousedního balkonu zaslechne koňské řehtání. Co může na balkoně dělat kůň? Mika se odhodlá to zjistit.

Český trailer filmu Kůň na balkoně / Das Pferd auf dem Balkon
Malá z rybárny (Blue Sky Film)

Plakát filmu  / Malá z rybárnyAni tento týden nechybí v nabídce český počin, tentokráte jde o zajímavě vypadající loutkovou záležitost, která by nemusela být úplně k zahození. Režírující Jan Balej patří k uznávaným animátorům, příběh na první pohled působí klasicky pohádkově a taktéž hlasové obsazení, v němž nechybí Oldřich Kaiser, Ivana Chýlková nebo Barbora Hrzánová, je poměrně exkluzivní. Ohlasů ani recenzí zatím moc není, věřme tedy, že se tohle povede a česká loutková škola dostojí své dobré pověsti.

Synopse: Stejně jako mnozí další opustil Mořský král se svou stařičkou matkou a třemi dcerami - Malou, Prostřední a Nejstarší - vydrancované vody a odešli žít mezi lid. V potemnělé rybárně uprostřed přístavní čtvrti plné přistěhovalců žijí jednotvárný život plný práce a osamění. Jednoho dne ale do jejich krámku vstoupí mladý, sebevědomý, pohledný, avšak trochu neurvalý Baron, který okouzlí Malou. Život rodiny se tím navždy změní.

Zajímavost: Ve filmu se objeví celkem šestašedesát loutek ve dvaceti různých prostředích.

Originální trailer filmu Malá z rybárny

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Silent Night (04.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Pád domu Usherů (13.09.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu