Marvel ulovil svou první režisérku. Natočí Black Panthera?

Vydáno: 13.05.2015 16:42 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Fáze II pomalu končí, mnohem objemnější Fáze III začíná - studio Marvel nyní podle všeho vybralo režisérku, která by mohla natočit jeden z nadcházejících filmů jako Black Panther nebo Captain Marvel. O koho se jedná?
Logo filmu Captain MarvelKromě pokračování sólovek a několika nových originů přinese studio Marvel ve své Fázi III také dva výlučné superhrdinské snímky, které ponesou jisté prvenství - první samostatný film s afroamerickým superhrdinou (Black Panther) a první film s ženskou supehrdinkou (Captain Marvel). I když filmová historie takové počiny už obsahuje, právě úspěchy těchto novinek by mohly nastartovat novou vlnu zájmu. O to by se právě mohla pokusit afroamerická režisérka Ava DuVernay, která se do povědomí velkých studií dostala teprve letos životopisným snímkem o Martinu Lutheru Kingovi Selma, který byl nominován na dva Oscary a odnesl si sošku za nejlepší píseň.

Právě tuto režisérku má v hledáčku studio Marvel, které chce, aby natočila jeden z plánovaných snímků. Půjde o sólovku s princem T'Challou (Chadwick Boseman), vládcem africké země Wakanda, nebo Carol Denvers přezdívanou Captain Marvel? Nejbližší dny zřejmě napoví, ale už teď můžeme říci, že se jedná o zajímavou volbu studia.

P. S. V souvislosti s režií Captain Marvel bylo zmiňováno i jméno Angeliny Jolie.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY