To: nová adaptace Stephena Kinga našla svého klauna

Vydáno: 04.05.2015 23:12 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Novou verzi klasické hororové novely To Stephena Kinga natočí režisér ceněné minisérie Temný případ Cary Fukunaga. Do své dvoudílné adaptace rozsáhlé předlohy nyní našel i představitele hlavní záporné role.
Will Poulter ve filmu Millerovi na tripu / Další adaptací knižní předlohy Stephena Kinga, která dorazí do kin, bude To, rozsáhlý příběh, v němž figuruje monstrum zvané Pennywise, jež v převleku klauna vábí malé děti. Režie dvoudílného snímku (aby ne, když má předloha více než 1000 stran) se ujme Cary Joji Fukunaga, tvůrce stojící za ceněnou minisérií Temný případ nebo nadcházejícím válečným snímkem Beasts of No Nation o dětských vojácích, který film natočí podle vlastního scénáře, jenž připravil spolu s Chasem Palmerem. Plán je takový, že první film se zaměří na postavy jako děti, zatímco druhý na jejich dospělé životy – a právě pojítkem mezi oběma filmy bude postava Pennywise.

A ta právě našla svou tvář. Studio New Line Cinema a Fukunaga našla ideálního představitele hlavní role ve Willu Poulterovi, teprve dvaadvacetiletém herci známém například z filmů Millerovi na tripu, Labyrint: Útěk a uvidíme jej také v nadcházejícím westernu Alejandra G. Innaritua The Revenant. Ve filmovém světě za sebou To už jednu filmovou adaptaci má, a to z roku 1990, kdy se v ikonické roli klauna představil Tim Curry – i když výsledný film za moc nestál, herecký projev v kombinaci s děsivou vizáží se divákům i tak zapsal do paměti. Zda diváky vyděsí i pojetí Willa Poultera, se dozvíme v příštích letech, první díl To se totiž začíná natáčet letos v létě, takže jeho premiéry se nejdříve dočkáme někdy v druhé polovině příštího roku.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY