Avatar 5: dostane sci-fi Jamese Camerona i pátý díl?

Vydáno: 29.04.2015 12:58 - Martin Bubrín | foto: Twentieth Century Fox

Za dva roky do kin dorazí druhý díl nejúspěšnějšího filmu historie, Avatar 2, který započne novou trilogii odehrávající se na planetě Pandoře. James Cameron má však dílů naplánovaných ještě mnohem více.
James Cameron při natáčení filmu Avatar / AvatarAvatar je sice nejúspěšnější film všech dob, ale jen ztěží ho můžeme považovat za úspěšnou "sérii", která by se rozprostírala napříč mnoha dalšími mediálními kanály. Film z roku 2009 se skvěle strefil do boomu 3D technologie, která byla zároveň jedním z hlavních lákadel tohoto sci-fi blockbusteru - podaří se Jamesi Cameronovi navázat na úspěch i po celých osmi letech, které uběhly od prvního dílu? Plán je rozhodně ambiciózní, protože nás čekají celkem tři pokračování, vždy uváděné s ročním odstupem v kinech (2017-2019). 

Avatar 2 měl dokonce do kin dorazit už příští rok, Cameron však produkci filmu odložil o rok, aby mohl více se svým týmem zapracovat na scénářích. A nyní vychází najevo pravý důvod - skladatel prvního dílu James Horner totiž v rozhovoru odhalil, že režisér napsal scénáře celkem čtyř pokračování a nyní se je usilovně snaží zpracovat na tři. Zda se pátého dílu někdy v budoucnu dočkáme, zřejmě napoví až tržby jednotlivých dílů v kinech, protože pokud by se alespoň částečně přiblížily více než dvou a půl miliardovému úspěchu prvního dílu, z ekonomického hlediska není důvod proč sérii nerozšířit.

Avatar 2 dorazí do kin 25. prosince 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY