Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 4. 2015 - 23. 4. 2015

TV tipy: Justice League a Argo vezou vodu pro slony

Vydáno: 17.04.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jaro už o sobě pomalu dává vědět, což znamená, že televize to mají zase o něco těžší. Tento týden bojují o přízeň diváků zařazením několika svérázných počinů, kreslené Justice League a premiér Vody pro slony či oscarového Arga.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Voda pro slony (Water for Elephants) (pátek 17. 4., Prima, 20.15 - 22.45 / sobota 18. 4., 09.20 - 11.55)

Plakát filmu Voda pro slony / Water for ElephantsPod trošku mimózním názvem Vlak do neznáma najdete v programu romantické drama, které je adaptací románu Sary Gruen. Režírujícímu Francisi Lawrenceovi není prakticky co vytknout, neboť kamera je krásná, atmosféra naprosto odpovídající podobné žánrovce, výprava velkolepá a tempo poměrně svižné. Zásadní problém je bohužel v absenci emocí, protože opravdu silná scéna je tu jedna jediná, což je zarážející. Částečně je to dáno nevhodným obsazením, v němž toporného Roberta Pattinsona a nevýraznou Reese Witherspoon, mezi nimiž navíc příliš nefunguje potřebná chemie, zcela zastiňují Christoph Waltz a titulní slonice. Škoda také nevyužitého cirkusového prostředí. Jako jednohubka na páteční večer ale film víceméně funguje, což potvrzuje i naše recenze.

Synopse: Jacobovi (Robert Pattinson) zemřeli při autonehodě oba rodiče právě ve chvíli, kdy skládal zkoušky na veterině. Bez peněz a rodiny najednou netušil co dál, osud ho nicméně zavál do vlaku světového cirkusu Benzini. V době hospodářské krize tak nedostudovaný zvěrolékař nachází útočiště v nevyzpytatelném světě fungujícím podle iracionálních pravidel. Navíc se zamiluje do krasojezdkyně Marleny (Reese Witherspoon), která sice jeho lásku opětuje, bohužel je ale manželkou majitele cirkusu, násilnického a zvrhlého Augusta (Christoph Waltz). Jejich vztah tak nemá šanci na úspěch.

Zajímavost: Witherspoon začala s titulní slonicí trénovat již tři měsíce před natáčením

Český trailer filmu Voda pro slony / Water for Elephants
Směšný pán (pátek 17. 4., ČT art, 22.15 - 23.35)

Plakát filmu  / Směšný pánMéně známé československé komorní drama je částečnou úvahou o údělu stáří, částečnou tragikomedií a částečnou kritikou tehdejšího režimu. Režírující Karel Kachyňa opět zpracoval příběh svého oblíbeného Jana Procházky, dodal mu mysteriózní atmosféru a nádech a soustředil se na rozvíjení silného námětu, pravdivých dialogů a citlivou práci s emocemi. V hlavní roli naprosto exceluje Vladimír Šmeral, k němuž se v závěru přidává i neméně famózní Jiří Adamíra. Nechybí ani pro tvůrce typická poetika a skvělá hudba Zdeňka Lišky. Až na pomalejší rozjezd a trošku delší stopáž není prakticky co vytýkat. Další klenot tuzemské kinematografie.

Synopse: Profesora Jindřicha Šimka (Vladimír Šmeral) naprosto zlomily stalinistické represe, jichž se jako průkopník kybernetiky stal obětí, na základě čehož se ho kdysi zřekla i vlastní dcera. Ačkoli už zdánlivě nemá pro co žít, i přes těžkou chorobu v sobě stále nachází sílu i motivy, které ho ženou dál.

Zajímavost: Na MFF v New Delphi získal snímek cenu za režii.

Ukázka z filmu Směšný pán
Liga spravedlivých: Zánik (Justice League: Doom) (sobota 18. 4., Nova Cinema, 14.45 - 16.15 / neděle 19. 4., 06.10 - 07.30)

Český plakát filmu Liga spravedlivých: Zánik / Justice League: DoomTři roky staré animované akční fantasy svádí dohromady snad všechny slavné superhrdiny ze stáje DC Comics, které nechává plně vyniknout. Režírující Lauren Montgomery dobře pochopila, že to nejdůležitější v podobných žánrovkách je akce, které věnovala více než polovinu zbytečně krátké stopáže. Od počátku nasadila svižné tempo, které se prakticky nezastaví a nedá divákovi vydechnout. Zamrzí jen absence jakéhokoli dějového překvapení nebo nečekaného zvratu a také určitá seriálovost a nevyužitelnost některých témat. 

Synopse: Liga spravedlivých je složena z nejlepších superhrdinů a ochránců lidstva, pro Batmana ale zároveň také z nejnebezpečnějších lidí na planetě. Proto vymyslel nouzový plán pro případ, že by se někdo z nich vymkl kontrole. Když však tato data ukradne skupina nových záporáků, je Liga nucena připravit se na střenutí, které prověří její jednotnost.

Zajímavost: Film je inspirován komiksem Tower of Babel z roku 2000.

Originální trailer filmu Liga spravedlivých: Zánik / Justice League: Doom
Argo (Argo) (sobota 18. 4., Nova Cinema, 20.00 - 22.25)

Český plakát filmu Argo / ArgoTřemi Oscary (film, scénář, střih) oceněné drama je sice dosud nejslabším režijním počinem Bena Afflecka, to je ale dáno hlavně tím, že v něm tvůrce "pouze" jede na jistotu. Nedělá mu problém vytvořit dobovou atmosféru ve spojení s perfektní výpravou, vše nasnímat nápaditou kamerou, podmalovat strhující děj, který udržuje diváka v napětí celou dobu, zdařilou hudbou Alexandra Desplata a nastolit svižné tempo. Povedlo se mu i obsazení méně známými tvářemi, mezi nimiž vynikají sám autor (umírněný a velmi obstojný) a skvělí Alan Arkin a John Goodman. Vysloveně potěší i jemná hollywoodská satira, která beze zbytku funguje. Někomu pak může vadit chybějící přidaná hodnota a určitá míra klišé a patosu. Vše vám potvrdí i naše recenze.

Synopse: V listopadu 1979 vrcholí íránská revoluce. Radikálové proniknou na americké velvyslanectví v Teheránu, kde zajmou celkem dvaapadesát amerických rukojmí. V nastalém chaosu ale dokáže šest z nich uprchnout a skrýt se v domě kanadského velvyslance. CIA si je dobře vědoma toho, že je jen otázkou času, kdy budou uprchlíci nalezeni a zabiti. Specialista na exfiltrace Tony Mendez (Ben Affleck) tak přichází s riskantním plánem, jak je zachránit. A je to nápad vskutku bizarní a neuvěřitelný.

Zajímavost: Falešný plakát skutečné mise Argo byl na rozdíl od filmové verze pouze černobílý.

Český trailer filmu Argo / Argo
Bezva chlap (En ganske snill mann) (sobota 18. 4., ČT art, 22.40 - 00.30)

Plakát filmu Bezva chlap / En ganske snill mannSvérázné norské komediální drama rozhodně není pro každého, protože si nebere servítky. Režírující Hans Petter Moland toho moc neřešil a od počátku osciluje mezi takřka geniálními momenty, prvoplánovými gagy a de facto nezáživnou kriminální linií, která nemá co nabídnout. Humor je ovšem dost černý a místy hodně krutý, s čímž je potřeba počítat. V hlavní roli naprosto exceluje Stellan Skarsgård, který prakticky zastiňuje všechny ostatní. Škoda nevyrovnaného tempa a časté monotónnosti. Hodně nekompromisní záležitost.

Synopse: Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák, do něhož by málokdo řekl, že se právě vrátil z vězení. Moc toho nenamluví, po nikom nic nechce a po ničem netouží. Chce jen vést spořádaný rodinný život, což ale není jednoduché, když o něj bývalá manželka skoro nejeví zájem, jeho dospělý syn ho nezná a navíc čeká dítě s ženou, která si o něm myslí, že je dávno mrtvý. S otevřenou náručí ho tak vítají jen staří přátelé z gangu.

Zajímavost: Snímek se natáčel převážně v Oslu.

Originální trailer filmu Bezva chlap / En ganske snill mann
Asterix a Galové (Astérix le Gaulois) (neděle 19. 4., ČT :D, 09.20 - 10.30)

Plakát filmu Asterix a Galové / Astérix le GauloisNa vůbec prvním animovaném zpracování legendárního komiksu se podepsal zub času, takže vyžaduje trošku větší dávku divácké tolerance. Režírující Ray Goossens se totiž nemohl opřít o kvalitní animaci, která je značně podprůměrná a jeho adaptace navíc postrádá určitou propracovanost, na druhou stranu je takřka doslovná, což znamená, že v ní nechybí typicky šílený, ale inteligentní humor a bláznivé situace. Díky krátké stopáži a svižnému tempu snímku technické nedokonalosti rádi odpustíte. Ideální start nedělního rána.

Synopse: Římané se neustále snaží přijít na tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý římský vojevůdce se prostřednictvím špiona dozví o zázračném nápoji a má eminentní zájem o získání tajného receptu. Chce ho totiž využít a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu nápoj sice uvaří, jeho účinky jsou ale úplně jiné. 

Zajímavost: Na filmu pracovalo sto dvacet animátorů.

Ukázka z filmu Asterix a Galové / Astérix le Gaulois
Na divoké vlně (Chasing Mavericks) (neděle 19. 4., Nova, 14.55 - 17.05 / úterý 21. 4., Nova Cinema, 07.05 - 09.00)

Český plakát filmu Na divoké vlně / Chasing MavericksTři roky staré drama je naprosto konvenční a standardní a nijak nevyčnívá z žánrové šablony. Od začátku jede na jistotu a nenabídne vskutku žádné překvapení. Nejzajímavější je tak fakt, že režii obstarala netradiční dvojice Curtis Hanson a Michael Apted, která spoléhala především na osvědčené postupy, charisma Gerarda Butlera v titulní roli a na místy úchvatné záběry dovádění mořských vln. Neuškodilo by ani zkrácení celkové délky, neboť film chvílemi dost stagnuje. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Drama je natočeno podle životního příběhu Jaye Moriartyho (Jonny Weston), jehož snem bylo zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Ve svých patnácti letech totiž zjistí, že místo, kde se tento jev objevuje, skutečně existuje a dokonce leží jen několik mil od jeho domova. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona (Gerard Butler), aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Navíc se mezi nimi začíná rodit silné přátelství.

Zajímavost: Apted natáčel film jen poslední tři dny, neboť Hanson musel ze zdravotních důvodů odstoupit.

Český trailer filmu Na divoké vlně / Chasing Mavericks
Město žen (La citta delle donne) (neděle 19. 4., ČT art, 20.20 - 22.35)

Plakát filmu Město žen / La città delle donneKomediální drama legendárního Federica Felliniho nepatří k těm v jeho filmografii nejlépe hodnoceným, protože slavný tvůrce už se tu začal dost opakovat a jeho typických trademarků je tu až moc. Opět tak divák neví, kde začíná sen (halucinace) a končí realita, musí věnovat neustálou pozornost ne až tak zajímavému a pro některé i plytkému ději a přetrpět několik vysloveně nudných momentů. Na druhou stranu se dočká fungujících ironických rýpnutí do feministických hnutí, neuchopitelné atmosféry, svérázného humoru a vynikajícího Marcella Mastroianniho v titulní roli. Rozporuplný počin filmařského génia.

Synopse: Sukničkář Snáporaz (Marcello Mastroianni) koketuje ve vlaku s neznámou kráskou. Při jejím pronásledování se ocitne v hotelu, kde probíhá sraz feministek a rázem se stává objektem jejich zájmu. A to je moc i na tak zkušeného svůdníka.

Zajímavost: Ve filmu se objeví i herečka českého původu Marie Párová.

Originální trailer filmu Město žen / La citta delle donne
Poslední vlak (Der Letzte Zug) (úterý 21. 4., ČT2, 20.55 - 22.55)

Český plakát filmu Poslední vlak / Der letzte ZugNěmecko-české válečné drama zaujme hlavně svou stísněnou až klaustrofobní atmosférou. Režírující manželská dvojice Joseph Vilsmaier a Dana Vávrová také správně vsadila na působivý kontrast flashbacků z minulosti a scén z transportu, čímž dosáhla potřebného emotivního účinku. Neopomněli ani důraz na syrovost a realističnost. V hlavní roli se mimo několika českých herců objeví Gedeon Burkhard. Škoda jen, že tvůrci někdy zbytečně tlačí na emoce a sklouznou k prvoplánovosti.

Synopse: V roce 1943 se židovská otázka blíží ke konečnému řešení a nacisté se rozhodnou z Berlína odvézt zbývající židovské obyvatelstvo. V průběhu jara tak jsou celé rodiny odváženy každý večer. Všichni si uvědomují, že cesta končí v Osvětimi, kam všechny transporty směřují. Boj o život však začíná už ve stísněných a přeplněných vagónech.

Zajímavost: Natáčelo se i v bývalém koncentračním táboře Auswitz - Birkenau.

Originální trailer filmu Poslední vlak / Der Letzte Zug
Šest vražd stačí, maminko! (Serial Mom) (středa 22. 4., Prima Cool, 23.05 - 01.05 / čtvrtek 23. 4., 01.45- 03.15)

Plakát filmu Šest vražd stačí, maminko! / Serial MomV zahraničí solidně hodnocená, u nás takřka neznámá černá komedie je dost osobitá, navíc vychází ze skutečných událostí, což jí dodává na atraktivnosti. Režisér a scenárista John Waters se nebál ani lehké parodie na béčkové horory a poměrně zručně zkombinoval momenty vážnější s těmi humornými, ačkoliv to někdy působí trošku zvráceně. Celkově zajímavou atmosféru ještě dotváří přesná hudba Basila Poledourise a v dobrém slova smyslu bizarnost a "ulítlost". V hlavní roli exceluje Kathleen Turner, která dokáže prodat většinu vtípků, zároveň ale i děsit. Svérázný počin, který nesedne každému.

Synopse: Beverly Sutphin (Kathleen Turner) je vzorná manželka a hospodyňka. Bohužel je trochu neurotická a uklidnit ji dokáží až obscénní a pomlouvačné hovory, které vede se svou sousedkou. Ne její pohoršování a šíření různých klepů doplatí životem někteří obyvatelé městečka. Důkazy proti Beverly vedou až k zatčení a následnému soudu, jenže žena je překvapivě velmi populární a některými považována za slavnou.

Zajímavost: Ve snímku herecky debutoval Matthew Lillard.

Originální trailer filmu Šest vražd stačí, maminko! / Serial Mom

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Pět nocí u Freddyho (19.07.2023 18:00 v Novinky | Trailery)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu