Tvůrci Hunger Games pracují na adaptací Homérovy Odysey

Vydáno: 09.04.2015 15:00 - | foto: facebook tvůrce

V listopadu nás v kinech čeká poslední díl ze série Hunger Games, úspěšné trojici jejich tvůrců se však zřejmě spolupráce tak zalíbila, že se rozhodli spojit síly znovu. Tentokrát však adaptují poněkud starší literární dílo.
Fotografie z filmu Troja / TroyRežisér Francis Lawrence, scenárista Peter Craig a producentka Nina Jacobson nyní dotáhli do konce jejich společný projekt Hunger Games. U zrodu filmové série podle knih Suzanne Collins stojí tato producentka již od začátku. Lawrence se k ní přidal u Vražedné pomsty, poté co štáb opustil původní režisér Gary Ross. A od minulého dílu s nimi spolupracuje i nový scenárista, zmíněný Peter Craig.

Vzhledem k tomu, že se celá tato epická série blíží konci, začala tato trojice pracovat na novém projektu. Což částečně vyvrací informace, podle kterých Lionsgate zvažuje k Hunger Games tvorbu prequelu/sequelu. Ale najít jiné tvůrce by problém nebyl. Každopádně se tahle trojka rozhodla adaptovat do filmové podoby další knižní dílo, tentokrát zabrousili v historii opravdu daleko, až do antického Řecka. A na plátna v příštím roce přenesou Homérovu Odyseu.

Pro připomenutí - poslední adaptaci díla tohoto literárního velikána jste mohli vidět v roce 2004, a to v podobě blockbusteru Troja.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY