Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Interstellar si dává Gravitaci k snídani

BD a DVD tipy: Interstellar si dává Gravitaci k snídani

Vydáno: 31.03.2015 10:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

V první polovině dubna vychází několik kultovních katalogovek, např. teenagerovský Snídaňový klub, podfukářská Šaráda anebo druhý, třetí a poslední díl série Dětská hra. Souboj ale svede dvojice sci-fi - Gravitace a Interstellar. UPDATE!

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Gravitace (Magic Box)
BD obal filmu Gravitace / GravityNejlepší film roku podle hlasování redakce FilmServeru na nosičích pro domácí kino již jednou vyšel (ve verzích lišících se (ne)přítomností 3D verze snímku a svým obalem). K prvnímu dubnu se ale na trh dostává nová, speciální edice, která se od předchozí bude lišit pouze novým bonusovým materiálem (skoro hodina nových dokumentů). Na rozdíl od zahraniční edice tato varianta nebude obsahovat tzv. Silent verzi filmu bez hudebního doprovodu. Ti s vybavenějším domácím kinem nejspíš nebudou potěšeni tím, že vedle Silent verze, chválené v zahraničních recenzích jako zajímavý - byť poněkud akademický - experiment, budeme marně hledat zvukový mix v Dolby Atmos. 

Bonus (BD): 
Bonusy z dřívějšího vydání (na disku s 2D verzí filmu i na samostatném bonusovém disku)
Cesta za vyčištěním vesmíru - vyprávěno Edem Harrisem (22:28 min.); Aningaaq - krátký film Jonáse Cuaróna s volitelným úvodem (10:11 min.); Film o filmu (106:36 min.): Začalo to příběhem, Výzvy: Dlouhé záběry a nulová gravitace, Previzualizace, Zabarvení vesmíru, Stav beztíže, Vesmírná technika, Sandra a George: Pár ve vesmíru, Finální animace, Úplné ticho. Analýza scén (36:48 min.): Za skafandrem (6:50 min.), Požár ve vesmírné stanici (5:42 min.), Znovuzrození doktorky Stoneové (7:55 min.), Zvuk akce ve vesmíru (7:55 min.), "Splashdown" (8:24 min.).
Nové bonusy (na samostatném bonusovém disku):
Vzhlížet ke hvězdám: Vývoj filmů o vesmíru (42 min.) - uznávaní tvůrci hovoří o filmových podobách cest do vesmíru od ryze fantastických letů v počátcích kinematografie až po ty soudobé, realistické; Gratulace Sandry Bullock (3 min.) - kosmické přání k narozeninám pro režiséra Alfonsa Cuaróna; Gravitace: Lidská zkušenost (11 min.) - filmoví tvůrci, bývalí astronauti NASA a další uvažují o fyzických a emocionálních aspektech objevování vesmíru. 
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, hindksy, maďarsky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).   
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, japonské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.  

Doporučená cena: 599 Kč (3x BD - 3D plus 2D plus bonusové BD).

V prodeji od 01. 04. 2015.

Výňatek z featurette Gravitace: Lidská zkušenost k filmu Gravitace

Koupit na Bontonland.cz

Interstellar (Magic Box)
BD obal filmu Interstellar / InterstellarVe stejný - aprílový den, ovšem nejedná se ze strany distributora o žádnou legraci - jako speciální edice Gravitace bude k zakoupení jiný vědecko(fantastický) počin, který se pro změnu dostal do čela hlasování redaktorů FilmServeru při rekapitulaci minulého roku. Ani se tomu nelze divit, když část redakce byla téměř nekriticky nadšená (viz naše makrorecenze) a ve speciálním podcastu bylo argumentováno, proč zrovna Interstellar Christophera Nolana, přestože jde o nolanovskou manýru, lze považovat za zásadní počin v dějinách kinematografie. Potvrdit/přehodnotit názor lze díky Blu-rayi, které ke zklamání mnohých nemá zvuk v Dolby Atmos, ale mění formát obrazu (mezi širokoúhlým 2.39:1 a IMAXovským 1.78:1) a na druhém bonusovém disku bude vědecká a fantastická stránka rozebrána ve skoro třech hodinách bonusů.

Bonus (BD): Dokument Věda Interstellaru (50:20 min.). Featuretty "Inside Interstellar"Plánování cesty do vesmíru (7:49 min.), Život na Cooperově farmě (9:43 min.), Prach (2:38), Tars a Case (9:27 min.), Kosmické zvuky Interstellaru (1:20 min.), Vesmírné obleky (4:31 min.), Endurance (9:24 min.), Natáčení na Islandu: Millerova planeta/Mannova planeta (12:42 min.), Ranger a Lander (12:20), Miniatury ve vesmíru (5:29 min.), Simulace nulové gravitace (5:31 min.), Vesmírná tělesa (13:22), Napříč všemi dimenzemi a časem (9:02 min.), Závěrečné myšlenky (6:02 min.). Upoutávky: Teaser (1:52 min.), Trailer 1 (2:34 min.), Trailer 2 (2:35 min.), Trailer 3 (2:29 min.)
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, mandarínsky, maďarsky, rusky, thajsky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.  
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, thajské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1 .
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky; Dolby Digital 2.0 stereo.   
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2x BD - amaray), 699 Kč (2x BD - futurepack), 699 Kč (2x BD - digibook).

V prodeji od 01. 04. 2015.

Dokument Věda Interstellaru k filmu Interstellar (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Interview (Bontonfilm)
BD obal filmu  / The InterviewV případě Interview je víc než samotný film mnohem zajímavější a mnohdy i zábavnější vše okolo něj, zejména (ne)uvedení z důvodu hrozeb a nahackování společnosti s velkou spoustou uniklého kompromitujícího materiálu. Neznamená to ale, že by nešlo o nadprůměrnou satirickou a fekální komedii, která dovede překvapit tím, jak je každá obhroublost pečlivě motivována ve vyprávění a později zužitkována. Nejvíc udivující je ovšem to, že nejde o pouhý sled popkulturních referencí a politicky nekorektního humoru, ale o dobře odvyprávěnou bromanci, kde Kim slouží k vývoji dvou ústředních postav. Úrovně Diktátora anebo Team America: Světovej policajt Interview sice nedosahuje (jak co do dovednosti výsměšně uchopit jeden konkrétní žánr, tak co do významové bohatosti a trefnosti), ale i tak stojí za pořízení. Obzvlášť díky v zahraničních recenzích chválenému audiokomentáři (nahrávaného před vypuknutí kontroverze kolem (ne)uvedení) a více než půlhodině nepoužitého materiálu, žel bez české titulkové podpory.  

Bonus (BD): Audiokomentář režiséra; 14 vystřižených, prodloužených a alternativních scény (cca 24 min.); Nepodařené scény; Line-O-Ramas: Stank Dick (5 min.), Have You Heard? (3 min.), Secure The Paylord (2 min.). Featuretty: Režiséři filmu (10 min.), Špióni mezi námi (10 min.), Casting Randalla Parka (cca 5 min.), Sžívání se s postavou (cca 5 min.), Rande s diktátorem (5 min.), Puppy Power (cca 2 min.), Kitty Kitty (cca 5,5 min.), Vtipkování (cca 2 min.), Nazí a vystresovaní (10 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).   
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, trecké, ukrajinský.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 01. 04. 2015.

Vystřižené, prodloužené a alternativní scény z filmu Interview (2014)

Koupit na Bontonland.cz


Chuckyho kletba (Bontonfilm)
BD obal filmu Chuckyho kletba / Přece jenom se fanoušci panenky s vražedným smyslem pro humor dočkali. Chuckyho kletba, v pořadí sedmá část série Dětská hra, loni vyšla pouze na DVD. BD nemělo dostatečný počet předobjednávek, aby pro distributora mělo smysl uvedení disku na náš trh. Situace se ale změnila. A co víc, byl vyřešen problém s právy, což znamená, že ve stejný den jako poslední díl vychází i druhá a třetí Dětská hra, i když ty pouze se stereo zvukem a bez bonusových materiálů. Zatímco původní trilogie měla sestupnou tendenci, jelikož nad dětskými strachy začala převládat snaha o satiru hračkářského průmyslu a vojenských institucí, Chuckyho kletba patří spolu s jedničkou k nejlepším částem série. Nápaditě totiž kombinuje hrůzu Dětských her, když zamlčuje některé informace pro dosažení většího napětí, se sebeuvědomělostí pozdějších chuckyovských spin-offů (Chuckyho nevěsta, Chuckyho sémě). 

Bonus (BD): Necenzurovaná verze filmu (97 min.); Vynechané scény (6 min.); Nepovedené záběry (1 min.); Hrátky s panenkami: Z natáčení Chuckyho kletby (16 min.); Živá panenka: Probuzení Chuckyho k životu (9 min.); Panenka voodoo: Chuckyho odkaz (7 min.); Porovnání storyboardů (25 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1,78:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, portugalsky, maďarsky, španělsky, rusky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické, španělské, bulharské, kantonské, řecké, hebrejské, maďarské, korejské, polské, rumunské, ruské, thajské, turecké, čínské, estonské, litevské, lotyšské, slovinské, ukrajinské, portugalské, chorvatské.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,78:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české...

Doporučená cena: 199 Kč (DVD), 399 Kč (BD).

V prodeji od 08. 04. 2015.

Featurette Hrátky s panenkami: Z natáčení Chuckyho kletby k filmu Chuckyho kletba

Koupit na Bontonland.cz

Snídaňový klub
 (Bontonfilm)
BD obal filmu Breakfast Club / The Breakfast ClubV Dogma Kevina Smithe je trefně glosováno, že John Hughes je sice většině znám především jako scenárista nečekaného hitu Sám doma, ale má svůj okruh vyznavačů díky svým režijním a scenáristickým počinům. Ve Spojených státech kultovní, u nás téměř neznámý Snídaňový klub je Hughesovým nejlepším počinem. A lze bez velkého přehánění dodat, že jde zároveň o nejlepší teenagerovský film všech dob. Možná proto, že Snídaňový klub je spíše žánrovou dekonstrukcí, která užívá určitý typ postav a vzorce zápletky, aby ukázala, jak jsou určité škatulky (studentské stereotypy, žánrové archetypy) svazující a jak je třeba z nalajnovaného vyprávění unikat. 
 
Bonus (BD): Komentář Anthonyho Michaela Halla a Judda Nelsona; Přijetí faktu: Snídaňový klub Trivia Track; Se srdečným pozdravem: Dvanáctidílný dokument (51:25 min.); Nejvhodnější definice: Kde se vzal Brat Pack (5,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, DTS 2.0 česky, portugalsky, maďarsky, rusky, turecky, DTS 2.0 polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, anglické, portugalské, kantonské, čínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indoneské, korejské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (BD).

V prodeji od 08. 04. 2015.

Klip z dokumentu Se srdečným pozdravem k filmu Snídaňový klub

Koupit na Bontonland.cz

Šaráda (Magic Box)
BD obal filmu Šaráda / CharadeAni v dubnu Magic Box nezapomíná na katalogové tituly, jimiž jednak dělá nemalou radost milovníkům klasických filmů, jednak alespoň částečně vyvrací mýty spojené s osobami tvůrců. Po biografii Žízeň po životě, kterou režíroval "muzikálový" Vincente Minnelli, to je tentokrát screwballová krimi Šaráda, kterou režíroval "muzikálový" Stanley Donen. Do jisté míry je žánrová škatulka, spojená s osobou režiséra, pochopitelná. Donen je podepsán pod tituly jako It's Always Fair Weather, Zpívání v dešti anebo Usměvavá tvář, zato Šaráda bývá někdy milně připisována mistrovi napětí Alfredu Hitchcockovi, za což může jednak saulbassovský plakát, jednak účast Caryho Granta, jednak zápletka točící se kolem MacGuffinu a velká řada napínavých situací s prvky černého humoru. Častému omylu se ani nelze divit, přece jenom nebýt jména v titulcích, Šaráda bude považována za dílo Hitchcocka.

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 / 1.85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 2.0 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD), 399 Kč (BD).

V prodeji od 08. 04. 2015.

Původní upoutávka k filmu Šaráda (1964)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Robert Downey Jr. bude mít Vertigo (24.03.2023 10:40 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: filmová série Psycho od nejhoršího dílu k nejlepšímu (08.10.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Muž v povětří Shazam prožívá tulipánovou horečku a čeká na tramvaj do stanice Touha (12.08.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Jennifer Grey (bejby z Hříšného tance) (12.02.2022 10:30 v Články | Publicistika)
- Gal Gadot bude v remaku Chyťte zloděje (13.01.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Josh Hartnett doplňuje obsazení filmu Oppenheimer (05.01.2022 15:54 v Novinky | Zprávy)
- Chris Evans bude Gene Kelly (05.01.2022 12:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu