Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 12. týden

Kinopremiéry: Rezistentní Popelka je na odstřel

Vydáno: 18.03.2015 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Znovu pět novinek míří do našich kin a opět jsou tak různorodé, že by si mezi nimi měl vybrat každý divák. Rodiny určitě ocení novou verzi Popelky a animovanou Píseň moře, ti ostatní pak young sci-fi Rezistence a akčního Gunmana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rezistence (Insurgent) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Rezistence / InsurgentPokračování další franšízy podle young adult románů zřejmě pojede ve vyjetých kolejích a bude spoléhat na to, že ústřední příběh je již rozehrán. Otázka je, jak to dopadne s kvalitou snímku, neboť na režijním postu došlo k výměně a byl nabídnut spíše rutinérovi Robertu Schwentkemu. V obsazení se ale zásadní změny nekonaly, takže v hlavních rolích se opět objeví Shailene Woodley a Theo James, které doplňují například Miles Teller, Ansel Elgort, Naomi Watts, Kate Winslet nebo Ashley Judd. Diváky si film nepochybně najde, jak ale budou spokojeni, se teprve uvidí.

Synopse: Z Tris (Shailene Woodley) a Čtyřky (Theo James) se během okamžiku stala lovná zvěř. Neúnavně je pronásleduje vůdkyně sekce Sečtělých s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených a je odhodlaná je za každou cenu dostat. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného systému nezapadají. Chce odhalit osobu, jež jí může pomoci rozluštit dávné tajemství, což se jí nedaří, protože tou je právě Tris. Hon tak zesiluje a zdá se, že rebelové nemají moc šancí na únik.

Zajímavost: Jde o vůbec první sequel kariéry Kate Winslet.

Český trailer filmu Rezistence / Insurgent
Popelka (Cinderella) (Falcon)

Český plakát filmu Popelka / CinderellaOblíbená pohádková postava se dočkala další filmové hrané verze, tentokrát po letech znovu v produkci studia Disney. Očekávat se dá klasické pojetí známého příběhu, který tím pádem ničím nepřekvapí, na druhou stranu by mohl potěšit jak děti, tak i dospělé. Zajímavé bude sledovat, jak si s režií poradil převážně shakespearovský, ale dnes už také thorovský a jackryanovský Kenneth Branagh, který se evidentně spolehl jen na sílu samotné značky, neboť obsazení až na pár výjimek tvoří relativně neznámá jména. V hlavních rolích se objeví dvojice Lily James a Richard Madden, které v těch vedlejších doplňují třeba Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Stellan Skarsgård nebo Ben Chaplin. První ohlasy jsou víceméně spokojené, komerčně se také dá mluvit o úspěchu, takže to vypadá na trefu do černého.

Synopse: Mladá Elka (Lily James) vyrůstá pouze s otcem, který se ovšem znovu ožení. Jelikož dívka ho má ráda, snaží se ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holly Grainger) a Driselle (Sophie McShera) chovat slušně a prokazovat jim respekt. Když ale otec nečekaně zemře, ocitá se Elka plně v moci své nové žárlivé a kruté rodiny, která z ní udělá obyčejnou služku. I přes veškerá příkoří neztrácí naději a nepropadá zoufalství. Při jedné procházce lesem navíc potká okouzlujícího cizince (Richard Madden), o němž netuší, že je to samotný princ. Ten všechny dívky sezve do královského paláce na bál, takže Elka doufá, že se tam s ním setká. Jenže macecha jí návštěvu bálu zakáže a roztrhá jí šaty. Nebyla by to ale Popelka, aby si s nastalou situací neporadila.

Zajímavost: Film je výrazně inspirován stejnojmenným animovaným snímkem z roku 1950.

Český trailer filmu Popelka / Cinderella
Gunman: Muž na odstřel (The Gunman) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Gunman: Muž na odstřel / The GunmanAmericko-francouzsko-španělský thriller zdánlivě vypadá, že se veze na vlně v poslední době úspěšných akčních žánrovek, v nichž hrají prim stárnoucí hrdinové. Tím je v tomto případě Sean Penn, jenž navíc dostal k ruce mimo jiné kolegy Javiera Bardema, Raye Winstona nebo Idrise Elbu a nad všemi režijně bdí Pierre Morel. Vzhledem k tomu, že ale současně jde o adaptaci románu Jeana-Patricka Manchetta, se dá očekávat, že film bude chtít být něčím víc než pouhým výplachem. Jestli se to podařilo, je zatím nejasné, ačkoli první hodnocení se pohybují kolem lepšího průměru, takže žádná "pecka" se zřejmě konat nebude. Věřme ale, že fanoušky žánru potěší.

Synopse: Bývalý žoldák a zabiják Jim Terrier (Sean Penn) by rád svou minulost nechal za sebou a konečně se usadil se svou dávnou láskou (Jasmine Trinca). Háček je ovšem v tom, že ta je teď manželkou jeho bývalého kamaráda Felixe (Javier Bardem), který, zdá se, usiluje Jimovi o život, protože ven unikla informace, o které mohl vědět prakticky jen on. Jenže pátrání ukazuje, že to nebude tak jednoduché, protože viníků může být víc. Cíl mají ovšem jediný - nenechat Jima naživu.

Zajímavost: Penn se v rámci přípravy na roli účastnil vojenského tréninkového kempu v Arizoně, kde se naučil spoustu bojových technik.

Český trailer filmu Gunman: Muž na odstřel / The Gunman
Píseň moře (Song of the Sea) (Aerofilms)

Český plakát filmu Píseň moře / Song of the SeaNa Oscara ve své kategorii nominované animované fantasy vychází z keltských pověstí a nepochybně přiláká do kina všechny milovníky této kultury. Dle zatím nemnoha hodnocení je nač se těšit, protože vizuální stránka je prý nesmírně zajímavá a propracovaná a zaujme i silný příběh. Režírující Tomm Moore už s podobným tématem zkušenosti má, takže lze opravdu mít dost vysoká očekávání. Tuzemské diváky nepochybně potěší, že v kinech si mohou vybrat mezi dabovanou a originální zvukovou stopou, v níž je slyšet třeba Brendan Gleeson. Litovat zhlédnutí byste tak dle všeho neměli.

Synopse: V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Jejich poklidná existence se obrátí vzhůru nohama, když zjistí, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. To tedy znamená, že jedině ona dokáže písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které v kámen proměnila čarodějnice Macha.

Český trailer filmu Píseň moře / Song of the Sea
Láska je dokonalý zločin (L´amour est un crime parfait) (Film Europe)

Český plakát filmu Láska je dokonalý zločin / L'amour est un crime parfaitDva roky starý francouzsko-švýcarský thriller je cílen především na zaryté milovníky evropské kinematografie. Ze synopse nevypadá nijak originálně a spíše působí jako další variace na několikrát viděné téma, půjde tak spíš o to, jak se pro našince prakticky neznámá režijní dvojka Arnaud Larrieu a Jean-Marie Larrieu poprala s atmosférou a napětím. Dosavadní hodnocení a komentáře hovoří o průměrné žánrové podívané, která je bohužel dost zaměnitelná. Ať je to, jak chce, největším lákadlem pro tuzemského diváka je určitě Mathieu Amalric v titulní roli.

Synopse: Profesor tvůrčího psaní na univerzitě v Lausane Marc (Mathieu Amalric) má pověst proutníka a Barbara (Marion Duval) je jednou z řad studentek, které mu podlehly. Po jejich společné noci ovšem dívka zmizí, což Marca příliš nevzrušuje. Do města tak přijíždí Barbařina nevlastní matka Anna (Maïwenn Le Besco), která se snaží zjistit, co se vlastně stalo. Jenže i ji začne Marc dost přitahovat a je velmi těžké nepodlehnout jeho svodům.

Český trailer filmu Láska je dokonalý zločin / L´amour est un crime parfait

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gentlemani (23.02.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu