Preview: Owen Wilson tvrdí, že Je prostě báječná

Vydáno: 15.03.2015 18:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

V americké komedii Je prostě báječná se ženatý broadwayský režisér zamiluje do prostitutky a rozhodne se z ní udělat herečku. Ve filmu Petera Bogdanoviche hrají Imogen Poots a Owen Wilson.
Minulý rok byl více než nakloněn "divadelním" filmům, čehož nejlepším dokladem budiž oscarový triumf Birdmana. Také komediální drama  Je prostě báječná se zaobírá specifickým prostředím nejslavnější divadelní scény na světě, kterou je newyorská Broadway. Určitě v ní nepůjde o dušezpytné orgie a satirické šlehy vůči Hollwoodu jako v Birdmanovi, ale zřejmě jen o lehkou komediální nadsázku ve stylu například Mocné Afrodité mixnuté s nějakými těmi dramatičtějšími prvky, což signalizuje označení snímku jako komedie/drama.

Imogen Poots, Owen Wilson ve filmu  / She's Funny That WayDěj se zaměřuje na prostitutku Izzy (Imogen Poots), která se rozhodne stát broadwayskou herečkou. Broadwayský režisér Arnold (Owen Wilson) využije jejích služeb jako zákazník, i přesto, že je ženatý s Deltou (Kathryn Hahn), která je i hvězdou jeho nové hry. Do Izzy se zamiluje i autor hry Joshua (Will Forte), který zároveň chodí s její terapeutistkou Jane (Jennifer Aniston), jejíž matka alkoholička (Joanna Lumley) je na odvykačce.

Je prostě báječná je prvním hraným filmem amerického režiséra Petera Bogdanoviche po dvanácti letech od filmu Lepší společnost z roku 2001. Režisér se mezitím věnoval práci pro televizi, když natočil celou řadu televizních snímků (např. Životní příběh Natalie Woodové) či práci na známých televizních seriálech, jako je například Rodina Sopránů. Scénář k Je prostě báječná napsala s Bogdanovichem jeho bývalá manželka Louise Stratten. Bogdanovich jinak proslul především sérií crazy komedií ze sedmdesátých let Co dál, doktore? a Papírový měsíc, v druhém z nichž hráli Ryan O'Neal se svou dcerou Tatum O'Neal, která tehdy za svůj herecký debut získala Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli, čímž je dosud ve věku 10 let jeho nejmladší držitelkou.

Jennifer Aniston, Rhys Ifans, Imogen Poots, Will Forte, Kathryn Hahn, Owen Wilson ve filmu  / She's Funny That WayHlavní roli v Je prostě báječná svěřil Bogdanovich anglické herečce Imogen Poots a jde o její čtvrtou roli v pracovně nabitém roce 2014, kde hrála ještě ve trojici filmů Ne(zadaní), Need for Speed a Dlouhá cesta dolů. Původně byla přitom do hlavní role obsazena Olivia Wilde a poté i Brie Larson. Obě herečky ale kvůli svým jiným závazkům musely natáčení opustit a poté byly nahrazeny právě Imogen Poots.

Bogdanovichův nový film má i bez přítomnosti vyložených hvězd dosti atraktivní herecké obsazení. Vedle Poots a Owena Wilsona uvidíme i na Zlatý glóbus nominovanou Jennifer Aniston a Willa Forteho, kteří spolu už mimochodem před kamerou vystupovali v komedii Life of Crime z roku 2013. Dále zde ještě uvidíme Rhyse IfanseLucy Punch nebo Jennifer Esposito a také Cybill Shepherd, která s Bogdanovichem také nějakou dobu žila a jíž obsadil také do svého průlomového snímku Poslední filmové představení. Ve filmu se také formou camea mihne několik známých herců a režisérů jako již například zmiňovaná Tatum O´Neal nebo Bogdanovichovův kolega a přítel Quentin Tarantino

Snímek Je prostě báječná měli již diváci možnost vidět na filmovém festivalu v Benátkách, kde v srpnu minulého roku proběhla jeho oficiální světová premiéra. Oficiální americkou premiéru má pak plánovanou na 1. května, zatímco tu českou bude mít dokonce o den dříve. 

Je prostě báječná má premiéru 30. dubna 2015.

Originální trailer filmu She´s Funny That Way


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY