Nový Král Artuš: první foto, synopse, obsazení a více!

Vydáno: 12.03.2015 13:46 - Pavel Bárta | foto: facebook tvůrce

Filmových a televizních adaptací legendy o Králi Artušovi sice existuje více, než by bylo možná zapotřebí, to však nebrání vzniku dalších. Tu nejnovější si vezme na starost režisér Guy Ritchie. Více detailů přinášíme v článku.
Legenda o králi Artušovi vychází z tolika různých zdrojů a v průběhu dějin prošla tolika mutacemi, že je téměř nemožné vybrat si z nich jen jednu a napresovat celý příběh do klasické dvou či tříhodinové filmové stopáže. Přesně toho si je vědom i Guy Ritchie, režisér filmů Podfu(c)k či Sherlock Holmes, který svůj nový projekt o králi Artušovi plánuje jako šestidílnou filmovou franšízu. 

Dle právě zveřejněné synopse se zápletka nového filmu (či nových filmů), který doposud nemá oficiální název, nebude nijak drasticky lišit od předchozích verzí. Příběh se samozřejmě zaměří primárně na Artuše, kterého nejprve poznáme jako velkoměstem protřelého mladíka, jenž se obratně pohybuje v podsvětí, a netuší, jaký osud je pro něj přichystán, dokud se shodou okolností nechopí meče Excaliburu. Spolu s rytíři kulatého stolu a záhadnou Guineverou se pak pokusí pokořit tyrana Vortigerna, který zabil Artušovy rodiče a ukradl mu tak korunu.

V hlavní roli se představí Charlie Hunnam (Pacific Rim - Útok na Zemi), jehož si můžete spolu s režisérem prohlédnout na prvních fotografiích z natáčení v naší galerii. Guineveru si zahraje Astrid Bergès-Frisbey (Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna). Role záporáka Vortigerna se ujme Jude Law (Prázdniny) a Eric Bana (Králova přízeň) se představí jako otec Artuše.

Natáčet by se mělo převážně v londýnských studiích Warner Bros., zatímco venkovní záběry vzniknou ve Skotsku a Walesu. Plánovaná premiéra je stanovena na 22. července 2016.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY