Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: Kingsman nahání kobry, užovky, pedofila a vetřelce

Vydáno: 18.02.2015 12:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou premiérou týdne je tentokrát odlehčené špionážní dobrodružství Kingsman, s nímž Matthew Vaughn vzdává hold bondovkám. Pozornost ale určitě vzbudí i dva zajímavé tuzemské počiny a návrat legendárního Vetřelce na plátna kin.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kingsman: Tajná služba (Kingsman: The Secret Service) (CinemArt)

Český plakát filmu Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret ServiceAkční a silně nekorektní krimikomedie vzývaného režiséra a scenáristy Matthewa Vaughna je v určitých diváckých kruzích dost očekávaná. Je to zejména kvůli jménu tvůrce, atraktivní synopsi, která připomíná staré bondovky a i kvůli tomu, že jde o adaptaci stejnojmenného komiksu. V neposlední řadě se jedná o ryze britskou záležitost, čemuž bude odpovídat i úroveň humoru, takže se zřejmě je nač těšit. Divácké ohlasy a recenze jsou veskrze pozitivní a vytýkají jen drobné detaily, tudíž by ti, kteří půjdou do kina, měli být spokojeni. Doplňme jen, že v hlavních rolích se objeví Colin Firth a Taron Egerton, které doplňují například Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Mark Strong nebo Michael Caine.

Synopse: Kingsman je britská špionážní služba, která je na rozdíl od jiných nevládní a supertajná. Počet agentů je pevně daný a za každého, který odešel, nastupuje pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, jehož navrhne někdo ze členů. Ačkoli se dosud stávali špiony pouze synové z významných rodin, nyní se výjimkou stane Gary "Eggsy" Unwin (Taron Egerton), který má sice vysoké IQ, ale zároveň i nakročeno do kriminálu. Právě jeho totiž navrhl superšpion Harry Hart (Colin Firth) do této funkce. Času navíc není nazbyt, protože světu hrozí totálním zničením miliardář a bojovník za ekologii Richmond Valentine (Samuel L. Jackson).

Zajímavost: Podle odpovědných členů štábu dělal Firth akční scény z osmdesáti procent sám.

Oficiální český trailer filmu Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret Service

Proti přírodě (Mot naturen) (Aerofilms)

Český plakát filmu Proti přírodě / Mot naturenNorské komediální drama mladého režiséra, scenáristy a představitele hlavní role Oleho Giævera vypadá podle synopse a plakátu poměrně zajímavě a neotřele, co od něj ale skutečně čekat, je otázkou. Ohlasů zatím moc není, na druhou stranu jsou spíše kladné, takže tuzemský divák, který od severských filmů vedle svérázného humoru očekává i nějaký ten přesah, by si mohl přijít na své. Tak uvidíme, jaká bude skutečnost.

Synopse: Třicátník Martin (Ole Giæver), mladý otec a manžel, vyráží sám na víkendový výšlap do hor. Během něj si sám pro sebe zcela upřímně povídá o spořádaném maloměstském životě, o sobě samotném i lidech v jeho okolí. Má různé nápady a fantazie, které sahají od naivních dětinskostí po hlubší životní dilemata.

Český trailer filmu Proti přírodě / Mot naturen

Vetřelec (Alien) (APK Cinema Service)

Český plakát filmu Vetřelec / AlienNe, tohle opravdu není překlep. Relativně nová distribuční společnost totiž na pouhý měsíc uvádí do tuzemských kin režisérskou (!) verzi absolutní sci-fi a hororové klasiky Ridleyho Scotta, kterou u nás můžete na velkém plátně vidět vůbec poprvé. O filmu samotném asi nemá smysl příliš psát, protože jde o takovou legendu, že o ní museli slyšet i ti, kteří se jinak o kinematografii zajímají jen povrchně. V hlavní roli se tedy znovu setkáte se Sigourney Weaver, které dělají společnost třeba John Hurt, Tom Skerritt, Harry Dean Stanton, Ian Holm nebo Yaphet Kotto. Ohlídejte si tak program svého oblíbeného kina, ať víte, zda patří k těm, kteří vám tento kult promítnou.

Synopse: Posádka kosmické dopravní lodi Nostromo, která míří z obchodních cest zpět na Zemi, je palubním počítačem předčasně probuzena ze spánku. Pasažéři zjišťují, že loď zachytila jakýsi vzdálený signál. Zanedlouho přistanou na pusté planetě, odkud signál pochází, a objeví havarované kosmické plavidlo, v němž najdou podivnou líheň se spoustou velkých vajec. Při zkoumání jednoho z nich se náhle vylíhne zvláštní tvor a přisaje se jednomu členovi posádky na obličej. Jakékoli pokusy zbavit se ho jsou marné, a tak se výprava, jež poruší bezpečnostní předpisy, vrací i se záhadným tvorem na palubu lodi. Ten po pár hodinách zmizí, ale pak se stane cosi úděsného. Při společné večeři se z rozervaného hrudníku postiženého muže vyklube mimozemský organismus a ztratí se neznámo kam. Začíná boj o přežití.

Zajímavost: Režisérská verze je o zhruba čtyři minuty delší než původní.

Český trailer filmu Vetřelec / Alien

Kobry a Užovky (Falcon)

Český plakát filmu  / Kobry a UžovkyTuzemské drama vyvolává opatrná očekávání zejména díky jménu režiséra Jana Prušinovského. Ten se ovšem dosud prezentoval komediálními počiny, takže visí lehký otazník nad tím, jak se popere s ryze seriózním žánrem a zda se neutopí v klasicky českých manýrech karikatur a humoru za každou cenu. Podle prvních komentářů a recenzí (včetně té naší) to ovšem vypadá, že se něčemu podobnému zdaleka vyhnul a natočil působivý a civilní snímek, který patří k tomu vůbec nejlepšímu, co se za poslední roky urodilo. Atraktivitu ještě zvyšuje hodně zajímavé obsazení, v němž hrají prim skuteční bratři KryštofMatěj Hádkovi. Věřme tedy, že po delší době můžeme být na český film znovu pyšní.

Synopse: Užovka (Matěj Hádek) je ztracen ve svém vlastním světě. Je mu skoro čtyřicet, nemá práci ani holku a sám cítí, že má poslední šanci tento stav nějak změnit. A vypadá to, že by se to mohlo podařit, protože se mu naskytne velmi zajímavá příležitost, kterou zkusí vzít za pačesy. Jenže je tu jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek), nezodpovědné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová), který mu připomíná temnou minulost a to, že některých věcí a lidí se člověk prostě nezbaví.

Zajímavost: Film byl natočen za devětadvacet dní.

Originální trailer filmu Kobry a užovky

Danielův svět (Artcam)

Český plakát filmu  / Danielův světDokument režisérky Veroniky Liškové vyvolává velkou pozornost tabuizovaným a kontroverzním tématem pedofílie a fungováním pedofilů ve společnosti. Už jen kvůli tomu by se měl dostat k co nejširší skupině diváků, dosud dostupné komentáře navíc tvrdí, že autorka se důrazně vyhýbala jakékoli bulvarizaci a vypráví velmi citlivě a bez snahy o senzaci, což je jedině dobře. Filmové kvality půjdou v tomto případě asi trochu stranou, protože ústřední námět je nesmírně důležitý, přesto potěší, že dosavadní hodnocení nejsou vůbec špatná. 

Synopse: Daniel je mladý muž, student a spisovatel. Zároveň je ale pedofil, který je zamilovaný do mladičkého chlapce, před jehož rodiči to neskrývá. Rozhodně ale není sám, protože má spoustu přátel, kteří se svou orientací nijak netají. Jakou podobu můžou takové city mít?

Zajímavost: Na Festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě získal snímek Cenu diváků.

Originální trailer filmu Danielův svět

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu