Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: chicagský soudce pozná pravidla moštárny

BD a DVD tipy: chicagský soudce pozná pravidla moštárny

Vydáno: 19.02.2015 09:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Bonton na pulty prodejen uvedl sadu nazvanou Mistrovská díla, kdy nové obaly skrývají dříve vydané disky. Druhé únorové BD a DVD tipy ale upozorní na tituly, které vychází poprvé - a je z čeho vybírat.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    

Chicago (Magic Box)
BD obal filmu  / ChicagoČekání na nový muzikál Roba Marshalla Čarovný les, jehož premiéra byla odložena až na duben tohoto roku, si lze zkrátit opakovaným zhlédnutím Chicaga. Příběh o zpěvačce, která jde za vraždu milence do vězení a právník z ní udělá celebritu, vychází na Blu-rayi v druhé půli února. Zatímco v zahraničí se na trh dostává tzv. Diamond Edition, která vedle audiokomentáře a prodloužených anebo vystřižených scén nově obsahuje dvě a půl hodiny dlouhý retrospektivní dokument, my si musíme vystačit s mnohem prostším provedením. U snímku nominovaného na třináct Oscarů (z toho šest proměněných - za film, výpravu, kostýmy, střih, zvuk a herečku ve vedlejší roli pro Catherine Zeta-Jones) ale takový přístup zamrzí. Zvlášť když Chicago spolu s Moulin Rouge na počátku 21. století znamenalo menší revival muzikálů - a první zmíněný byl chválen i kritizován za svou (údajnou) klasičnost. Přitom zpívané výstupy až na výjimky neposouvaly dění nebo nesbližovaly postavy, ale dávaly nahlédnout do mysli antihrdinů a antihrdinek. 

Bonus (BD): Jak Chicago obživlo; Casting.
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (BD): české.

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 18. 02. 2015.

Vystřižená scéna z filmu Chicago (2002)

Koupit na Bontonland.cz


Kniha života (Bonton)
BD obal filmu Kniha života / The Book of LifeV únoru vychází dva animované filmy, které zaujmou především svou stylizovanou animací. Vedle na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film nominovaných Škatuláků to je Kniha života, kterou producentsky zaštítil Guillermo del Toro. Oba tituly navíc vzbudily pochyby, nakolik jsou vhodné pro dětského diváka, když obsahují řadu černohumorných anebo jinak potenciálně znepokojivých pasáží. Kniha života ovšem chce i nejmladším představit mexickou kulturu, ke které patří fenomén la muerte, býčí zápasy ad., a proto je koncipována jako příběh v příběhu, vyprávěný průvodkyní muzea znuděným a nepozorným školákům. Je - a diváky - sice nemusí zaujmout ústřední milostný trojúhelník, ale mohou se opájet velmi detailním "předkamerovým" prostorem, vyvedením postav jako marionet apod.

Bonus (BD): Audiokomentář režiséra Jorge R. Gutierreze; Krátký animovaný film Chuyova dobrodružství (cca 3,5 min.). Featuretty: Kniha života zblízka (cca 10,5 min.), Hudba života (cca 9 min.), Digitální mistři: Pohled na digitální triky Knihy života (cca 11 min.). Hudební nástroj - výběr písní s funkcí "Přehrát vše" (cca 25 min.). Videoklip No Matter Where You Are od Us the Duo (3:28). Galerie: Seznámení s herci (cca 1 min.), Vizuální vývoj (cca 2,5 min.), Vizuální vývoj - vybarvování (cca 3,5 min.), Plakáty v dalších plánech (cca 1,5 min.), Finální verze (cca 2 min.). Upoutávka (cca 2,5 min.)
Obraz (BD): 16:9 / 2.39:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, francouzsky; Dolby Digital 5.1 potugalsky, španělsky.  
Titulky (BD): české, anglické...

Bonus (DVD): Komentář Jorge R. Gutierreze; Krátký animovaný film Chuyova dobrodružství (cca 3,5 min.); Hudební nástroj - výběr písní s funkcí "Přehrát vše" (cca 25 min.); Videoklip No Matter Where You Are od Us the Duo (3:28); Upoutávka; Galerie.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, maďarsky, polsky, turecky.
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, francouzské, řecké, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, španělské.

Pozn.: bonusové materiály - s výjimkou audiokomentáře - obsahují české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 18. 02. 2015.

Videoklip No Matter Where You Are od Us The Duo k filmu Kniha života (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Pravidla moštárny (Magic Box)
BD obal filmu Pravidla moštárny / The Cider House RulesKoncem minulého měsíce pouze na DVD vyšel poslední snímek Lasseho Hallströma Láska na kari. Než ale švédský režisér najel na natáčení těchto europudingů, byl zaručenou značkou pro lidská dramata podle kvalitních knižních předloh. Například jako první ukázal, že Leonardo DiCaprio umí hrát (Co žere Gilberta Grapea?). Jeho nejlepším filmem ale zůstávají Pravidla moštárny, a to nejspíše z toho důvodu, že adaptaci románové předlohy do scénáře převedl sám její autor, John Irving. Někteří čtenáři sice nebyli spokojeni s tím, že rozsáhlá kniha, vyobrazující delší časový úsek, byla osekána do podoby romance, ale filmoví diváci byli díky ukázněným hereckým výkonům a soustředěné režii spokojeni.

Bonus (BD): Film o filmu (cca 22 min.); Upoutávka (cca 2,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky. 
Titulky (BD): české.

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (BD).

V prodeji od 18. 02. 2015.

Upoutávka na film Pravidla moštárny

Koupit na Bontonland.cz

John Wick (Bonton)
BD obal filmu John Wick / John WickJednovětné shrnutí zápletky by nevyznívalo ve prospěch filmu: "Zabili mu psa, dostanou přes držku." Nepomohlo by ani, kdyby se člověk, inspirován tagliney úspěšných akčních thrillerů posledních let, snažil vymyslet vhodný popisek na plakát: "Keanu Reeves je Baba Jaga." Jméno režiséra - Chad Stahelski - taktéž nedává příliš nadějí, když poučení ví, že jde o jeho debut a předtím se živil jako kaskadér. John Wick ovšem patří k nejpříjemnějším loňským překvapením. Kombinuje mírně ironizovanou přímočarost akčních filmů 80. let s moderní akcí (např. užitím gun-fu) a vše halí do (neo)noirového stylu a náznaků komplexnosti fikčního světa (zločinecké odbory, hotel pro vrahy s vlastními pravidly).

Bonus (BD): Audiokomentář režisérů Chada Stahelského a Davida Leitche; Featuretty:
Don't F*#% with John Wick (cca 15,5 min.), Calling in the Cavalry (cca 12 min.), Destiny of a Collective (cca 6,5 min.), The Assassin's Code (cca 5,5 min.), The Red Circle (cca 6,5 min.), NYC Noir (6 min). Upoutávka (cca 2,5 min.). 
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; česky.  
Titulky (BD): české...

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Bonus (DVD): Distributor neposkytl informace o bonusové výbavě disku.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD) 599 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 25. 02. 2015.

Záběy z natáčení filmu John Wick (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Soudce (Magic Box)
BD obal filmu Soudce / The JudgeDavid Dobkin je znám jako režisér komedií (Rytíři ze Šanghaje, Nesvatbovi, Santa má bráchu, V cizí kůži). Soudce v jeho filmografii představuje ambicióznější položku, protože se snaží skloubit rodinné a soudní drama. S režisérovými předchozími, odlehčenějšími podívanými má ale společné jedno: spoléhá se na přesně obsazené herce. Má ale tu výhodu, že i když Robert Downey Jr.Robert Duvall (nominovaný za svou roli na Oscara) ztvárňují svůj obvyklý typ postavy, působivá je jejich vzájemná interakce. Downey hraje právníka, který přijíždí domů za svým otcem - soudcem, jenž byl obviněn ze spáchání vraždy. Navzdory snaze skloubit oba žánry (rodiné a soudní drama) propojením pracovní a osobní roviny vyprávění (syn u soudu otce, s nímž neměl nejlepší vztahy) to vychází jenom částečně.

Bonus (BD): Komentář Davida Dobkina; Pod kůži s Daxem Shepardem - rozhovor Daxe Sheparda, Roberta Downey Jr., Billyho Boba Thorntona a Vincenta D´Onofria (cca 9,5 min.); Pohled do zákulisí Soudce (cca 22,5 min.); Vystřižené scény (cca 18,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, thajsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky. 
Titulky (BD): české, anglické, anglické pro neslyšící, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Bonus (DVD): Pod kůži s Daxem Shepardem - rozhovor Daxe Sheparda, Roberta Downey Jr., Billyho Boba Thorntona a Vincenta D´Onofria (cca 9,5 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Atmos 7.1.4 arabsky; Dolby Digital 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky.  
Titulky (DVD): české, anglické pro nesly., arabské, hebrejské, maďarské, rumunské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 25. 02. 2015.

Diskuze o vystřižených scénách z filmu Soudce (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Zabijáci rozkvetlého měsíce (06.07.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu