Video: Julia Roberts stále ve středu zájmu diváků

Vydáno: 08.01.2015 12:00 - Ivan Hladík | foto: facebook tvůrce

Je neuvěřitelné, jak málo někdy stačí, aby herec, byť sebeslavnější, neztratil zájem diváků. Důkazem je rok 2014 a Julia Roberts, která se objevila v jediném televizním filmu, ale u evropských fanoušků vyhrála zatracovaným žánrem.
Julia Roberts ve filmu Blízko od sebe / August: Osage CountyTím žánrem je – reklama. Zatímco u nás se herci většinou musejí pitvořit a spíše než slávu, jim účinkování v reklamě přináší trable provázené úšklebky diváků, Julia Roberts měla štěstí. Tahle americká herečka, přezdívaná „americká Pretty Woman“, loni v říjnu oslavila sedmačtyřicetiny, což bývá pro hvězdy jejího kalibru složitý a co se rolí týká i zlomový věk. Držitelka tří Zlatých glóbů a ceny Americké filmové akademie Oscar, jedna z nejlépe placených filmových hereček všech dob si loni zahrála pouze jednu roli - Dr. Emmu Brookner, a to ve snímku pro televizní stanici HBO Stejná srdce.

Drama natočené podle stejnojmenné klasické divadelní hry Larryho Kramera z roku 1985 se odehrává na počátku 80. let v období prudkého rozšíření AIDS, považovaného tehdejší společností za nemoc homosexuálů. Film režíroval Ryan Murphy, který má na svém kontě seriály Glee nebo American Horror Story, scénář napsal také autor divadelní předlohy Larry Kramer. V hlavní roli se jako Alexander „Ned“ Weeks představil Mark Ruffalo. V dalších rolích pak například Jim Parsons coby Tommy Boatwright nebo Matt Bomer jako Felix Turner, který za roli získal cenu od Critics' Choice Television Award 2014 jako Nejlepší herec ve vedlejší roli ve filmu nebo minisérii. Stejné ocenění získal snímek i v kategorii Nejlepší film. Dokonce byl snímek třetím nejčastěji nominovaným dílem na televizní ceny Emmy 2014. Ale zpět k Julii.

Plakát filmu Stejná srdce / The Normal HeartNa to, že to byl za celý dlouhý rok jen jediný snímek, ve kterém se ukázala jen omezenému počtu diváků, její sláva a prestiž neutrpěla. Jak už jsem napsal, měla totiž velké štěstí. Do svých reklamních spotů ji obsadily týmy, které točily reklamy pro společnosti Calzedonia (prodává punčochové zboží, plavky a plážové oblečení pro ženy, muže a děti) a Lancôme (parfémy). První ze spotů je na reklamu poměrně výpravný a odehrává se v rytmu sloganu „Život je cesta. Užijte si každý krok.“ Druhý klip má podobný slogan – pod heslem „Život je krásný“ představuje parfém La Vie Est belle.

Spojovacím článkem je právě Julia Roberts, která nejenže svým zjevem dodává optimismus ženám svého věku, ale upřímně řečeno dokazuje, že ještě pořád patří mezi atraktivní ženy Hollywoodu, na které je příjemné pokoukání. A hlavně – díky těmto dvěma reklamám na sebe dokázala strhnout pozornost. V jedné je romantičkou, ve druhé odpůrkyní konvence. Obě polohy u ní známe, obě jsou sympatické. Tisíce fanoušků napříč zeměmi sledovali „svou“ Julii a nadšeně hlídali reklamní čas, aby ji mohli vidět, psali její zastupující agentuře a doslova prosili, aby Julia byla více vidět. To už je úspěch, jaký Béda Trávníček může závidět! Na začátku jsem v perexu napsal, že někdy stačí málo. Opravuji se, protože ono natočit reklamu, za kterou se herec nemusí stydět a diváci ji vyhledávají, zase tak málo není.

P.S.: Pokud by vám učaroval song z reklamy Calzedonia, pak nemusíte hledat - našli jsme za vás. Je to skladba Lovely On My Hand od zpěvačky jménem Dorotea Mele.

Reklamní spot Calzedonia s Julií Roberts

Reklamní spot Lancome - La Vie Est Belle s Julií Roberts


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY