Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 2. týden

Kinopremiéry: Fotografův sedmý syn miluje svého souseda

Vydáno: 07.01.2015 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hned kvarteto zajímavých novinek obohatí tuzemská kina a jen těžko doporučovat, kterou vidět dřív. Vybírat můžete mezi zřejmě pohodovou dramedií, problematickým fantasy, íránským upírským westernem a portrétem slavného fotografa.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Miluj souseda svého (St. Vincent) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Miluj souseda svého / St. VincentDramedie s trochu nešťastným českým názvem se těší solidnímu hodnocení, a ačkoli to ze synopse nevypadá na něco originálního, je docela možné, že primární účel splní. Jméno celovečerního scenáristického a režijního debutanta Theodora Melfiho sice nikomu moc neřekne, obsazení ale vypadá dost slušně. Vedle (prý poprvé snesitelné) Melissy McCarthy, Naomi Watts, Chrise O'Dowda nebo Terrence Howarda se totiž objevuje i dosud spolehlivý Bill Murray, u něhož se zatím potichu šušká o možné oscarové nominaci. Pokud tedy dosavadní ohlasy nelžou, mělo by jít o pohodovou premiéru týdne.

Synopse: Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán se vším všudy, což znamená, že je mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Jeho stereotypní život se úplně změní ve chvíli, kdy se do sousedního domu nastěhují noví obyvatelé a on má rázem každý den na krku dvanáctiletého klučinu. Ačkoli je Vincent cynik, který rád sází, miluje whisky a navštěvuje striptýzové kluby, je právě on pro kluka, jenž se vyrovnává s rozvodem rodičů, novou školou a novým životem, naprosto ideálním kamarádem.

Zajímavost: Watts se ruský přízvuk ke své roli učila sledováním videí na YouTube a chozením do ruských lázní, kde si osvojovala gesta a přízvuk.

Český trailer filmu Miluj souseda svého / St. Vincent

Sedmý syn (Seventh Son) (CinemArt)

Český plakát filmu Sedmý syn / Seventh SonProblematické dobrodružné fantasy, které mělo být uvedeno již před dvěma roky, jenže doplatilo na několik nepříznivých okolností, konečně vstupuje do kin a těžko říci, co od něho očekávat. Literární předlohu Josepha Delaneyho zná nejspíš málokdo, režie se chopil hollywoodský debutant Sergej Bodrov a ani propagace není tak velkolepá, jak jsme u podobného žánru zvyklí. V hlavních rolích se objeví Ben Barnes, Julianne Moore a Jeff Bridges, takže alespoň z tohoto hlediska by mohlo jít o jistotu. Pozitivem budiž to, že první ohlasy nejsou tak špatné, jak u problémy stíhaných filmů bývají, tuzemského diváka možná potěší i to, že si na film může zajít také do IMAXu a vybrat si mezi původním zněním a dabingem.

Synopse: Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří svět chránili před silami temna. Když navíc ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore), vypadalo to, že jim zasadí poslední ránu tím, že ji zabije. Jenže on se do ní zamiloval a místo smrti ji tak uvrhl do vězení, z něhož není úniku. Čarodějnice ovšem dokázala utéct a teď se mstí úplně všem. Aby ji znovu porazil, musí Gregory najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Tím by měl být Tom Ward (Ben Barnes), ale tento mladý farmář na někoho podobného rozhodně nevypadá a moc toho neumí. Dokáže ho Gregory něčemu naučit?

Zajímavost: Část natáčení probíhala i v Česku.

Český trailer filmu Sedmý syn / Seventh Son

Sama nocí tmou (A Girl Walks Home Alone at Night) (Aerofilms)

Plakát filmu Sama nocí tmou / A Girl Walks Home Alone at NightAčkoli romantický thriller s hororovým nádechem vznikl v USA, mluví se v něm persky a je prezentován jakožto íránský upírský spaghetti western, což zní hodně zajímavě. Jinak je ale zahalen tajemstvím, protože jde o celovečerní debut režisérky a scenáristky Any Lily Amirpour a v hlavních rolích se neobjeví nikdo známý. Jak už to tak bývá, podobně osobitá záležitost vyvolává protichůdné reakce, sympatické ale je, že ty pozitivní zatím jednoznačně převažují. Tak věřme, že opravdu půjde o příjemné žánrové osvěžení a na své si přijde i trochu náročnější divák.

Synopse: Po Zkaženém městě, domově pasáků, dealerů a prostitutek, se po nocích toulá mladá osamělá Dívka (Sheila Vand), která podle vlastních měřítek nastoluje pořádek. Z její osamělé a smutné rutiny ji vytáhne až setkání s Arashem (Arash Marandi), pravděpodobně posledním obyvatelem města, jenž si je vědom rozdílů mezi dobrem a zlem.

Zajímavost: Jelikož je autorka dlouholetou skateboardistkou, prováděla všechny scény ve filmu, v nichž se jezdí na tomto "prkně", zcela sama.

Český trailer filmu Sama nocí tmou / A Girl Walks Home Alone at Night

Fotograf (Bioscop)

Český plakát filmu  / FotografHned druhá česká premiéra roku 2015 vzbuzuje v některých divácích i odbornících nemalá očekávání, protože se o ní docela mluví. A není divu, když je přiznaně inspirována osudy nejznámějšího českého fotografa současnosti Jana Saudka, který se podílel i na scénáři. Jenže otazníků je hned několik - režisérka a scenáristka Irena Pavlásková od svého debutu nenatočila žádný zapamatovatelný a víc než průměrný film, synopse toho o ději neříká mnoho a stopáž o skoro patnáct minut přesahuje dvě hodiny, což je v našich podmínkách dost neobvyklé. Hlavní roli na druhou stranu ztvárnil Karel Roden, jenž si práci svědomitě vybírá. Doufejme tedy, že nezklame ani v tomto případě.

Synopse: Jan (Karel Roden) je obdařen výjimečným talentem, živelností a vášní. Tyto vlastnosti mu přinesly nejen slávu, lásku, a zástupy obdivovatelů, ale také odmítání, zradu a osamocení. Středem jeho života vždy byly ženy. Ať už ty, které pózovaly před jeho fotoaparátem, nebo ty, které ho obklopovaly v soukromí - dcery, manželky, milenky, sexuální partnerky, intelektuální obdivovatelky. Jedny ho obdivovaly a milovaly, jiné se ho snažily zkrotit a skončily jako zhrzené. Všechny ho ale inspirovaly.

Český teaser filmu Fotograf

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Showdown at the Grand (21.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu