Top 20 ČR: Hobit je nejúspěšnější premiérou v české historii

Vydáno: 16.12.2014 06:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Rok se s rokem sešel a Hobit je opět premiérou roku. Poslední díl s podtitulem Bitva pěti armád si však připsal titul i nejvýdělečnější premiéry všech dob s tržbami přesahujícími 36 milionů korun. Znamená to, že podlehl i Harry?
Orlando Bloom, Luke Evans ve filmu Hobit: Bitva pěti armád / The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesTřetí díl adaptace stejnojmenné knihy od zakladatele žánru fantasy J. R. R. Tolkiena vtrhl do kin minutu po středeční půlnoci v exkluzivní půlnoční premiéře. Jen za čtvrtek se prodalo tolik lístků, že bylo jasné, kdo bude o víkendu kinům kralovat. Finiš magické série Petera Jacksona si nenechalo ujít skoro dvě stě čtyřicet tisíc diváků. To ovšem na čtvrtmilion Harryho Pottera a Relikvií smrti - část 1 nestačilo. Bitva pěti armád ovšem nalákala diváky do IMAXu a na 3D projekce, a tak si nakonec připsala o šest milionů víc, ačkoliv jí na Pottera scházelo víc než deset tisíc prodaných lístků.

O více než padesát procent se propadly všechny medailové snímky z minula. Vůbec nejhůř dopadlo drama Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, které dosáhlo jen čtvrtiny svých posledních tržeb a ze stříbrné příčky se propadlo až na pětku, tudíž až za bramborový Interstellar. Dvojku obsadili minule zlatí Tučňáci z Madagaskaru a bronz brala komedie Návrat blbýho a blbějšího, která ale už končí pod milionem.

Fotografie z filmu  / PaddingtonNa šestce se umístila předpremiéra britské rodinné komedie Paddington. Snímek, který vstoupí do kin na Boží hod, si připsal bezmála tři sta tisíc korun a předstihl tak Pohádkáře a Železná srdceTři bratři od svého nečekaného propadu do druhé desítky stále stoupají a tentokrát si s čtvrtmilionem na tržbách urvali osmou příčku. Z třináctky se do první půlky vrátila i francouzská komedie Co jsme komu udělali.

Na jedenáctce se umístila česká novinka s názvem Raluca. Erotický thriller Zdeňka Viktory přilákal do kin skoro patnáct set diváků a předstihl tak snímek Zmizelá. Z patnáctky na třináctou příčku si polepšil povídkový snímek Divoké historky, naopak česká komedie Jak jsme hráli čáru se propadla o osmdesát procent. Poslední, kdo se pak ještě vyhrabal nad stotisícovou hranici, byla komedie Sex v Paříži.

Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day ve filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2V třetím týdnu v českých kinech vypadly z první desítky snímky Šéfové na zabití 2 a Ouija a zařadily se na šestnáctou a sedmnáctou příčku. Víceméně na stejných číslech se stále plácají Dům kouzel a 7 trpaslíků a dvacítku si pro sebe urvala novinka Příběh Marie s třemi sty padesáti prodanými vstupenkami.

Do konce roku nás čeká už jen šest filmových premiér, přičemž na oba ze zbývajících čtvrtků připadnou tři. Tento týden se můžeme těšit na třetí pokračování fantasy komedie s názvem Noc v muzeu: Tajemství hrobky, nebo na ruský animák Sněhová královna. Tuzemští tvůrci pak představí romantickou komedii Šťastná.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 11. 12. 2014
  1. Hobit: Bitva pěti armád 36,6 mil. (novinka)
  2. Tučňáci z Madagaskaru 2,6 mil.
  3. Návrat blbýho a blbějšího 886 tis.
  4. Interstellar 657 tis.
  5. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část 550 tis.
  6. Paddington 300 tis. (předpremiéra)
  7. Pohádkář 283 tis.
  8. Tři bratři 250 tis.
  9. Železná srdce 194 tis.
  10. Co jsme komu udělali 165 tis.

  11. Raluca 162 tis. (novinka)
  12. Zmizelá 153 tis.
  13. Divoké historky 115 tis.
  14. Jak jsme hráli čáru 109 tis.
  15. Sex v Paříži 105 tis.
  16. Šéfové na zabití 2 99 tis.
  17. Ouija 89 tis.
  18. Dům kouzel 84 tis.
  19. 7 trpaslíků 48 tis.
  20. Příběh Marie 43 tis. (novinka)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY