Ridley Scott Blade Runnera 2 nenatočí

Vydáno: 26.11.2014 15:48 - Martin Bubrín | foto: Warner Bros. Ent.

Ridley Scott má do budoucna rozplánovaných spoustu projektů, tak bylo jasné, že nějaký z nich bude muset opustit. Odnesl to tak Blade Runner 2, který sice nenatočí, ale bude jej produkovat. Co dalšího víme?
Noomi Rapace, Ridley Scott při natáčení filmu Prometheus / PrometheusEXODUS: Bohové a králové se blíží do kin, tak Ridley Scott v rámci promování filmu promlouvá do médií více než obvykle. V jednom rozhovoru s Variety zmínil, jak se to má s jedním z jeho plánovaných kousků Blade Runner 2, pokračováním kultovního filozofického sci-fi z roku 1982 - nakonec ho totiž nenatočí. Ale to neznamená, že bychom se filmu neměli dočkat vůbec, Scott ho bude produkovat, zatímco režii přenechá někomu jinému. V aktuálním vývoji je také scénář, který má na starosti scenárista originálu Hampton Fancher, jenž tvrdí, že má rozpracovanou tříaktovou dějovou linii úzce navazující na první díl.

Jak se to má s návratem Harrisona Forda? V plánovaném pokračování ho uvidíme, ale nebude hlavním protagonistou. Objevit na scéně by se totiž měl až v závěrečné třetině filmu. Spousta otázek tedy znovu zůstává nezodpovězena, informace se navíc mohou ještě několikrát proměnit, protože "prostě Scott" (vzpomeňme si na proměnlivost informací ohledně prequelu Vetřelce). 

Další režisérův snímek, sci-fi Marťan, se začne natáčet příští rok v Namibii, poté je možné, že bude následovat pokračování Promethea, o němž se nedávno objevilo několik zajímavých informací.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY