Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Postradatelní samotáři stráží 22 Jump Street

BD a DVD tipy: Postradatelní samotáři stráží 22 Jump Street

Vydáno: 13.12.2014 18:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: Lionsgate

Listopad byl silný na katalogové tituly. Prosinec díky blížícím se svátkům potěší celou rodinu. Vychází jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů letoška (Strážci Galaxie) a generační snímky (Samotáři, Postradatelní 3).

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
22 Jump Street (Bonton)
BD obal filmu 22 Jump Street / 22 Jump StreetAutorská dvojice Phil LordChris Miller má na svém kontě nejlepší letošní animovaný film (řeč byla samozřejmě o LEGO® příběhu). Nejspíš jim to nestačilo, a tak napsali a režírovali 22 Jump Street, aby byli "zodpovědní" i za nejlepší letošní komedii. 22 Jump Street je stejně jako LEGO příběh značně sebeuvědomělá zábava, která si především dělá legraci sama ze sebe - ze žánrových vzorců, z vývoje vyprávění, z toho, že je pokračováním franšízy. Překvapivě přitom zvládá být i bromancí, ve které vztah mezi oběma parťáky nabízí různé interpretace, jichž si je snímek sám velmi dobře vědom. A aby toho nebylo málo, tohle pokračování filmu, který byl výsměšnou adaptací kultovního televizního seriálu, má jedny z nejlepších závěrečných titulků, jaké kdy byly k vidění a slyšení. 

Bonus (BD): Audiokomentář tvůrců a herců; Vystřižené a prodloužené scény s volitelným audiokomentářem tvůrců; Featuretty: Perfect Couple of Directors (cca 9 min.); Everything Is Better In College (cca 8 min.); Janning And Cohan (cca 8 min.); New Recruits (cca 10 min.); The Perfect Line (cca 7 min.); Don't Cut Yet (cca 8 min.). Joke-A-Palooza (cca 6 min.). Line-O-Ramas: Jenko and The Professor (cca 1,5 min.); Jenko Improv Suggestions (cca 1,5 min.); Schmidt And Tattoo Art (cca 1,5 min.); Mercedes On Schmidt's Age (cca 1,5 min.). The Dramatic Interpretation Of 22 Jump Street (10 min.). Zook & McQuaid Scout Reel (cca 2 min.). Jenko Split (cca 1 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky; Dolby Digital 5.1 maďarsky, rusky, ukrajinsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, chorvatské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké.

Pozn. bonusový materiál neobsahuje české titulky.
Pozn. obal je pouze náhledový, distributor obaly poskytuje pouze vybraným e-shopům.

Doporučená cena: 499 (BD), 599 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 10. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Vystřižené scény z filmu 22 Jump Street (2014)

Expendables: Postradatelní 3 (Bonton)
BD obal filmu Expendables: Postradatelní 3 / The Expendables 3Sylvester Stallone se vyjádřil, že bylo velkou chybou snažit se u zajeté série oslovit co nejširší diváckou základnu, když od samého začátku se cílilo na fanoušky vyrůstající na akčních flácích z 80. a počátku 90. let. A ti, jak je známo, chtějí věci bez cenzury, jelikož si jí užili dost. V tomto ohledu by jim mělo udělat radost, že na blu-rayi Expendables: Postradatelní 3 bude "necenzurovaný" sestřih, který je o několik minut brutálnější a také delší, jelikož by podle slibů měl měnit vyznění jedné vedlejší linie, a tudíž i osud jedné z postav. Na rozdíl od dvojky nedojde k pouhému přidání digitální krve, protože atrakční scény byly natáčeny v několika verzích s tím, že násilnější a sprostší varianta se použije pro alternativní sestřih na nosičích pro domácí kino. Snad fanoušci projeví loajalitu a DVD anebo blu-ray si zakoupí, jinak pokračování s největší pravděpodobností nebude, jelikož tržby z kin byly i kvůli úniku screeneru velmi slabé. Byla by škoda, kdybychom se nedočkali čtvrtého dílu, když se Postradatelní ve trojce konečně našli, protože namísto pomrkávání po starých dobách přišli se snímkem, který je - až na nepovedené triky - jako z těch dob (ačkoliv přejímá postupy válečných snímků, ale ty mu slouží jenom jako základní konstra pro atrakce a ironické špilcování mezi prostagonisty - hvězdami).
 
Bonus (BD): Unrated cut filmu (131 min.); Natáčení Expendables (cca 52 min.); Závěrečný dokument (cca 17 min.); Nová krev (16 min.); Kompletní balíček (cca 17 min.); Sestřih gagů (cca 5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české, české pro neslyšící.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 599 Kč (BD).

V prodeji od 10. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Featurette k filmu Expendables: Postradatelní 3 (2014)

Samotáři (Magic Box)
BD obal filmu Samotáři / SamotářiVe specializovaných prodejnách lze sehnat nejnovější režijní počin Davida Ondříčka za necelých sto korun. Vedle toho titul, který ho nejvíce proslavil, vychází - po vzoru letos dříve vydaných Pelíšků - v remasterované edici, a to jak na DVD, tak i (poprvé) na blu-rayi. S kvalitnějším přepisem ovšem ubylo bonusových materiálů, jimiž se před lety pyšnil technicky zastaralejší nosič, na kterém byl vůbec první audiokomentář (eho odstranění je ale pochopitelné, jelikož nebyl k celému filmu a provázely ho výpadky). Obrazové a textové materiály by stejně na "modrém" disku nevynikly - a navíc je důležitější, že si tuto "generační výpověď" lze poprvé užít ve Full HD. Co na tom, že "generační výpověď" je pouhá reklamní strategie, která byla poté přebírána recenzenty, a že je celé vyprávění poněkud křečovitým kosntruktem s tezovitými figurkami. Samotáři si i po letech zaslouží vyzdvihnutí za to, že jako jeden z mála českých filmů působil svou formou světově (jeden z mála příkladů tzv. síťového naratiu ala Babel), a přitom dokázal vystihnout několik dobově příznačných prvků (Asiaté byli vážně všude).

Bonus (BD): Film o filmu (cca 14,5 min.); Upoutávka (1,5 min.); Videoklipy: Smoke Under Water (cca 2,5 min.), For That Moment (cca 3,5 min.).
Celková minutáž videobonusů: cca 22 min.
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky; DTS-HD Master 2.0 česky.
Titulky (BD): anglické, české, francouzské, německé, polské, ruské, španělské.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 599 Kč (BD).

V prodeji od 3. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Film o filmu Samotáři

Strážci Galaxie (Magic Box)
BD obal filmu Strážci Galaxie / Strážci Galaxie patří k jedněm z nejvýdělečnějších filmů letošního roku a k jedněm z hlediska tržeb nejúspěšnějších marvelovek vůbec. O to víc zklame blu-ray vydání, které sice má stylový obal s návlekem a nápadité i vtipné menu, ale z bonusů za pozornost stojí pouze audiokomentář a opětovně chybí Marvel One-Shot. Pokud si ale někdo nepotrpí na přídavné materiály, případně nechce čekat na souborné vydání Fáze II, Strážci Galaxie jakožto rodinná podívaná nezklamou. Není přitom nutné znát předchozí (a potenciální následující) marvelovské adaptace, ale je dobré být obeznámen s poetikou soap-oper a dobrodružných seriálů z jejich kinopočátků. Pak se lze ještě více opájet netradičně vystavěným a zábavným snímkem, který může někoho zklamat, protože navzdory jménu (a příjmení...) režiséra a jeho minulosti není podvratný.

Bonus (2D BD): Audiokomentář režiséra Jamese Gunna; Featuretty: Guide To The Galaxy With James Gun (cca 21 min.), The Intergalactic Visual Effects For Guardians Of The Galaxy (cca 7 min.), Exclusive Look At Marvel's Avengers: Age Of Ultron (cca 2 min.). Vystřižené, prodloužené a nepodařené scény: The Kyln Will Have To Do, No, I'm The Stupid One (cca 0,5 min.), Sisterly Love (cca 2 min.), Dancing Guard (cca 1 min.), Fake Laugh (cca 0,5 min.), Gag Reel (cca 4 min.).
Celková minutáž videobonusů: cca 38,5 min.
Obraz (2D BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, polsky;Audio 2.0 anglicky (popisná stopa pro zrakově postižené).
Titulky (2D BD): anglické pro neslyšící, české, polské, rumunské, řecké.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Bonus (3D BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (3D BD): 16:9 / 2,40:1 (3D) / FullHD.
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, polsky; Audio 2.0 anglicky (popisná stopa pro zrakově postižené).
Titulky (3D BD): anglické pro neslyšící, české, polské.

Doporučená cena: 599 Kč (BD).

V prodeji od 3. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Gag Reel k filmu Strážci Galaxie (2014)

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Postr4datelní prohráli se Sestrou (25.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Sly (02.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu