Preview: V muzeu se bude pátrat po Tajemství hrobky

Vydáno: 23.11.2014 20:00 - Jakub Brych | foto: facebook tvůrce

Ben Stiller stráví další noc v muzeu mezi oživlými exponáty a uzavře tím trilogii Shawna Levyho. Tentokrát se bude snažit obnovit vyhasínající kouzlo, které muzejním postavám vdechuje život.
Shawn Levy a Ben Stiller si jdou pro další komediálně dobrodružnou oddechovku. A kdo by jim to vyčítal. První dvě Noci v muzeu zvládaly svým nenáročným způsobem pobavit a těžily především z toho, že muzejní prostředí skýtá opravdu velkou spoustu propriet, na kterých se z capartů v sále valná většina spolehlivě namlsá. A tenhle vzorec se nemění. Staří osvědčení hrdinové se vrací na scénu a v posledním díle trilogie se musí vydat zachránit magickou Achmenrahovu desku, která pomalu ztrácí svou moc.
Fotografie z filmu Noc v muzeu 3 / Night at the Museum: Secret of the TombPřechozí Noci v muzeu slavily v kinech poměrně solidní kasovní úspěch a i přes rozporuplné ohlasy kritiků si dokázaly vydobýt silnou pozici a etablovat partu postav, které si obecenstvo oblíbilo a rádo se k nim bude vracet. Vedle Bena Stillera coby (nyní již bývalého) hlídače se tak na scénu vrací i Robin Williams jako prezident Roosevelt, Owen Wilson jako kovboj Jedediah, Steve Coogan jako Octavius nebo taky Ricky Gervais coby kurátor muzea.

Kromě nich nás ovšem čeká pár nových tváří, jimž vévodí stále častěji vídaný Ben Kingsley, který bude hrát Achmenrahova otce, stvořitele desky, dále uvidíme nezvedenou Rebel Wilson v menší roli sekuriťačky a přidá se i nová postava Lancelota, jehož bude hrát Dan Stevens.

S hereckým obsazením se bohužel pojí dvě smutné zprávy. Jak všichni nejspíš víte, před zhruba třemi měsíci nás tragicky opustil Robin Williams, pro nějž byla třetí Noc v muzeu jednou z úplně posledních filmových rolí. Svou derniéru si zde nicméně kromě něj odbyl i Mickey Rooney, který odešel o čtyři měsíce dřív. Film je tím tak trošku památkou na tyto dvě herecké osobnosti.

Fotografie z filmu Noc v muzeu 3 / Night at the Museum: Secret of the TombKromě nových tváří hereckých se ovšem přidali i zbrusu noví scenáristé David Guion a Michael Handelman. Ti tedy zrovna dvakrát slavné resumé nemají, vévodí mu nepříliš příznivě přijatá komedie Blbec k večeři. Sám režisér Shawn Levy nicméně taky až na sympatickou Ocelovou pěst nemá na kontě žádnou velkou pecku, tudíž z tohohle týmu nikdo nijak nevyčnívá.

Co si budeme povídat, Noc v muzeu: Tajemství hrobky bude těžko atakovat vysoké příčky letošních kinofilních žebříčků, na rodinné odpoledne zasvěcené relaxu ale asi těžko najdete vhodnější film. Stiller, Wilson, Williams, Kingsley a pár oživlých fosílií vás na hodinku a půl zabaví a nebudou nutit přes týden zavařené mozkové obvody, aby se příliš namáhaly. A to je občas taky potřeba...

Noc v muzeu 3 má v českých kinech premiéru 18. prosince 2014.

 

Český trailer filmu Noc v muzeu: Tajemství hrobky


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY