Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 21. 11. 2014 - 27. 11. 2014

TV tipy: Rychlá a neočekávaná cesta kmotra na Madagaskar

Vydáno: 21.11.2014 17:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Universal Studios

Čas od času se stane, že divák v televizi neví, kam dřív přepnout. K podobné situaci došlo v tomto týdnu, kdy se na program dostává několik atraktivních premiér. Je libo páté Rychle a zběsile? Nebo raději první Hobit?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rychle a zběsile 5 (Fast Five) (pátek 21. 11., Prima, 20.15 - 23.05)

Plakát filmu Rychle a zběsile 5 / Fast FivePřekvapivě pátý díl je tím nejlepším ze zajeté závodnické série a znamenal pro ni zcela nový dech. Režírující Justin Lin v něm upozornil na svou zručnost a divákům naservíroval poctivou a adrenalinovou akci s oldschoolovým nádechem, která nezpomalí ani na minutu a naštěstí tvoří drtivou většinu stopáže. Příběh a dialogy jsou totiž dost chatrné, nezajímavé a při detailnějším rozboru mohou působit až směšně. Na něco podobného ale není vůbec čas, protože to celé má náboj, švih a svěží tempo. K ústřední dvojici v podání Vina DieselaPaula Walkera se tentokráte přidal Dwayne Johnson, jenž snímku dodal zcela nový rozměr. Parádní výplach na začátek víkendu, o němž se více dočtete v naší recenzi.  

Synopse: Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker) utekli před spravedlností do brazilského Ria, kam je přivedl plán, na jehož konci by měla být svoboda. Jenže onen plán je naprosto šílený, a i když povolají do akce své staré parťáky, rozhodně nemají vyhráno. Proti nim totiž nestojí jen zkorumpovaný narkobaron, ale také federální agent Hobbs (Dwayne Johnson), který svou práci bere hodně vážně. 

Zajímavost: Jde o druhý nejvýdělečnější díl celé série.

Český trailer filmu Rychle a zběsile 5 / Fast Five

Madagaskar 3 (Madagascar 3: Europe´s Most Wanted) (pátek 21. 11., Nova, 20.20 - 22.05 / sobota 22. 11., Nova Cinema, 14.35 - 16.30)

Český plakát filmu Madagaskar 3 / Madagascar 3: Europe's Most WantedAčkoli jde už o třetí pokračování výdělečné animované značky, výsledek je velmi dobrý a ostatní "trojky" dalece překonává. Režijní trojice Eric Darnell, Tom McGrath a Conrad Vernon totiž rezignovala na jakýkoli příběh, snahu o moralizování a "pouze" navršila dlouhý řetězec vesměs vtipných gagů a vtípků, které jsou sice mnohdy naivní a infantilní, své kouzlo ale mají. Samozřejmě potěší i invence, svěží tempo, dokonalá animace a k prostředí přesně pasující přehnaná barevnost. Ideální film pro celou rodinu.

Synopse: Tučňáci sice opravili letadlo, které havarovalo během přeletu z Madagaskaru do Afriky a vyrazili si užívat do kasin v Monte Carlu, jenže lva Alexe, hrošici Glorii, zebru Martyho a žirafáka Melmana s sebou nevzali. Nebohá čtveřice tak za nimi musí plavat po svých, protože bez nich nemá šanci vrátit se domů. Zjevení těchto tvorů v epicentru evropské zábavy vzbudí rozruch, který musí zkrotit kapitánka Chantel DuBois. Ta se honem za exotickými zvířaty stane brzy posedlá.

Zajímavost: Madagaskar je druhou dreamworksovskou franšízou, která má třetí pokračování.

Český trailer filmu Madagaskar 3 / Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Žoldnéř (Il Mercenario) (sobota 22. 11., Prima, 01.05 - 03.15 / neděle 23. 11., 02.25 - 04.10)

Plakát filmu Žoldnéř / Il mercenarioU nás prakticky neznámý western patří podle nemála ohlasů k těm nejlepším, které spadají do subžánru "spaghetti". Režisér Sergio Corbucci v něm skvěle namíchal mnohdy drsné akční scény, téma revoluce a ironický humor a vsadil na netradiční strukturu a zobrazení v žánru poměrně moderních a neobvyklých zbraní, což se mu vyplatilo. Se skvělou atmosférou mu vypomohl i legendární skladatel Ennio Morricone, který tentokráte ještě spolupracoval s Brunem Nicolaiem. V hlavních rolích uvidíte výborné Franca Nera, Jacka Palanceho a Tonyho Musanta, jejichž protikladné charaktery dodávají snímku náboj. V kontextu napsaného pak rádi odpustíte několik hluchých míst a občas zdlouhavé tempo. Povedená žánrovka.

Synopse: Mexický horník Paco (Tony Musante) se postaví tvrdému majiteli dolů Garciovi (Eduardo Fajardo) a málem přijde o život. Jenže revoluční nálada společnosti donutí Garciu svěřit stříbro polskému žoldákovi Kowalskému (Franco Nero), který ho má převézt do USA. Zálusk na něj ale dostává i bandita Ricciolo (Jack Palance).

Zajímavost: Film se stal velkou inspirací Quentina Tarantina při natáčení Nespoutaného Djanga.

Originální trailer filmu Žoldnéř / Il Mercenario

Doručovací služba čarodějky Kiki (Majo no takkyûbin) (sobota 22. 11., ČT :D, 09.20 - 11.00)

Plakát filmu Doručovací služba čarodějky Kiki / Majo no takkyûbinDalší "majstrštyk" z dílny legendárního Hayaa Miyazakiho je oproti ostatním jeho počinům přímočarý, jenže i on má tak velké kouzlo a charisma, že ho za to nelze kritizovat. Tentokráte nečekejte komplikovaný příběh, ale "jen" dokonalou animaci, skvělou vizuální stránku a magičnost a působivost světa, v němž se vše odehrává. Některé nedostatky lze nejspíš připsat částečně na vrub literární předlohy Eiky Kadono, které je tvůrce dost věrný. Takhle v nejlepším slova smyslu milý a nekonfliktní film se tak často nevidí. Na víkendové probouzení je zkrátka jako dělaný.

Synopse: Třináctiletá dívka Kiki musí splnit plnohodnotný rituál, aby se stala čarodějnicí. V doprovodu černé kočky Jiji přistává v nedalekém přímořském městečku, kde si zakládá doručovací službu. Tato činnost by jí měla pomoci v hledání svého místa na světě a učení se zodpovědnosti.

Zajímavost: Ve filmu bylo použito 462 barev.

Oficiální trailer filmu Doručovací služba čarodějky Kiki / Majo no takkyûbin

Hobit: Neočekávaná cesta (The Hobbit: An Unexpected Journey) (sobota 22. 11., Prima, 20.15 - 23.55)

Český plakát filmu Hobit: Neočekávaná cesta / The Hobbit: An Unexpected JourneyPrvní díl nové trilogie ze Středozemě asi málokoho překvapí. Režisér Peter Jackson se ji pokouší propojit s tou starou, z čehož rezultuje několik scén a setkání postav, které uspokojí jen fanoušky a pro ostatní budou pouhou zdlouhavou vatou. Počítat se musí i s tím, že film nedrží příliš u sebe a někdy se mění v přehlídku velkolepých a prakticky dokonalých digitálních efektů. Na druhou stranu tu nechybí pár silných momentů, zajímavá mytologie a precizní herecké výkony, které obstarali například Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage nebo James Nesbitt. O kvalitách snímku vás přesvědčí i naše recenze.

Synopse: Bilbo Pytlík (Martin Freeman) se ocitá na dobrodružné výpravě, jejímž cílem je znovu si nárokovat ztracené trpasličí království Erebor, o které trpaslíky připravil drak Šmak. Díky čaroději Gandalfu Šedému (Ian McKellen) se tak Bilbo objevuje ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem (Richard Armitage). Cesta je zavádí do divočiny, kde se to hemží zlobry a skřety, smrtelnými obřími pavouky a kouzelníky. Ačkoli cíl jejich cesty – Osamělá Hora - leží na východě, musí se nejprve dostat z jeskynního systému, kde se Bilbo ztratí a narazí na někoho, kdo mu navždy změní život - na Gluma. A zde také získá do své moci prsten, jenž skýtá netušené možnosti.

Zajímavost: Natáčení filmu se kvůli finančním problémům studia MGM protáhlo na čtyři roky.

Český trailer filmu Hobit: Neočekávaná cesta / The Hobbit: An Unexpected Journey

Příběh kmotra (sobota 22. 11., Nova, 20.20 - 22.20 / neděle 23. 11., Nova Cinema, 02.05 - 03.40)

Český plakát filmu  / Příběh kmotraLoňské tuzemské krimidrama je v rámci možností relativně vydařeným počinem. Režírující Petr Nikolaev se pokusil smísit retro atmosféru s moderním klipovitým střihem hollywoodského stylu, což někdy bije do očí a moc nevychází, po většinu času ale naštěstí vůbec nevadí a chvílemi i baví. Pomáhá mu i solidní obsazení, v němž hrají prim spolehliví Ondřej VetchýLukáš Vaculík (který vypadá pořád stejně), jež doplňují třeba Jiří Dvořák, Vica Kerekes nebo Kryštof Hádek. Horší už je to s přílišnou doslovností, chaotickou dramaturgií a příběhovou povrchností a banálností. Na naše poměry ale slušná záležitost. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Policista Cajthaml (Lukáš Vaculík) je celý život na stopě mafiánskému kmotrovi Vedralovi (Ondřej Vetchý). Sleduje jeho péči o rodinu, starost o její zajištění, ale i jeho cestu k moci. Posedlý svou pravdou obětovává strážce zákona svůj osobní život a stává se svědkem idylického žití svého soupeře. Ten je navíc natolik mocný, že ho dokáže připravit o postavení a práci. Cajthaml se přesto nevzdává a věří, že spravedlnost se jednoho dne ukáže.

Zajímavost: Film je inspirován osobou podnikatele Františka Mrázka a románem Jaroslava Kmenty.

Originální trailer filmu Příběh kmotra

TRON: Legacy 3D (Tron: Legacy) (neděle 23. 11., Prima Cool, 20.00 - 22.45 / pondělí 24. 11., 01.15 - 03.25)

Plakát filmu TRON: Legacy 3D / TRON: LegacyRežijní debut původně architekta Josepha Kosinskiho vyvolal rozporuplné reakce, které dodnes úplně neutichly. Jediné, na čem se prakticky všichni shodují, je to, že z hlediska designu, výpravy a triků jde o fantastickou práci. Příběh je pro mnohé prázdný, nezajímavý a neinvenční a snahy o jakousi filozofii a přesah zcela selhávají. Chválí se naopak slušný herecký výkon Jeffa Bridgese v titulní roli a omamná hudba dua Daft Punk. Co je pro jedny famózní záležitostí, je pro druhé v tomto případě nafouknutou bublinou. K těm méně nadšeným patří i naše recenze.

Synopse: Sama Flynna (Garrett Hedlund) pronásleduje záhadné zmizení jeho otce Kevina (Jeff Bridges), který byl kdysi znám jako největší tvůrce videoher. Brzy ale objeví záhadný signál vyslaný ze staré arkády, který může patřit jen jeho otci. Zjišťuje, že se ocitl v digitálním světě, v němž je Kevin uvězněn přes dvacet let.

Zajímavost: Postprodukce filmu trvala osmašedesát týdnů.

Oficiální trailer filmu Tron: Legacy 3D: Tron: Legacy

Ptáci (The Birds) (neděle 23. 11., ČT2, 21.30 - 23.25)

Plakát filmu Ptáci / The BirdsDnes už klasický thriller Alfreda Hitchcocka možná z trikového hlediska zestárl a už není tak děsivý jako před lety, pořád jde ale o vynikající žánrovku, která umně kombinuje romantiku, rodinné drama a horor. Zaujme i promyšlená práce s celky a detaily, hutná atmosféra a skvělá práce se zvukem. V hlavní roli nezklame Tippi Hedren. Jeden z nejslavnějších filmů vůbec sice má své chyby, minimálně jednou by ho měl vidět asi každý.  

Synopse: Krásná blondýna Melanie Daniels (Tippi Hedren) přijíždí za čerstvě vystudovaným přítelem Mitchem Brennerem (Rod Taylor). Hned po příjezdu je ale napadena rackem. Rázem do města vletí tisíce ptáků a místní obyvatelé se stávají terčem jejich útoků.

Zajímavost: Někteří ptáci, kteří se objeví, byli cvičení, jiní byli stroje a zbytek byl animován.

Originální trailer filmu Ptáci / The Birds

Touha (pondělí 24. 11., ČT2, 21.55 - 23.25)

Plakát filmu  / TouhaPovídkový film zůstává ve filmografii Vojtěcha Jasného částečně opomíjen, což je malinko škoda. Režisér tu vzdal poctu venkovskému životu, přírodě a životním cyklům a natočil zajímavé poetické drama, které je značně symbolické. Vše je tu dost civilní, tempo je pomalé a nechybí tu zvláštní a neuchopitelná atmosféra vesnice a přirody. V hlavních rolích uvidíte třeba Vlastimila Brodského, Janu Brejchovou nebo Jiřího Valu. Poetična je nejspíš někdy příliš a úroveň jednotlivých povídek je nevyrovnaná, za vidění ale tenhle zřídka vysílaný kousek určitě stojí.

Synopse: Od jara až do zimy prožívají lidé velmi podobné příběhy (ne)šťastné lásky, velkých očekávání a zklamání. Touží po obyčejných věcech, které jsou pro ně mnohdy velmi těžko dosažitelné.

Zajímavost: Na MFF v Cannes roku 1959 získal snímek ocenění za nejlepší film pro mládež.

Ukázka z filmu Touha

Zamrzlá řeka (Frozen River) (úterý 25. 11., Čt art, 23.05 - 00.40)

Plakát filmu Zamrzlá řeka / Frozen RiverNejvětším problémem u nás méně známého krimidramatu je jeho "lacinější" a televizní vzhled, který chvílemi dost kazí jinak velmi slušnou a hutnou atmosféru. Debutující režisérka a scenáristka Courtney Hunt vsadila na silný příběh, zmiňovanou atmosféru a realističnost, která je opravdu působivá a pro někoho i mrazivá. V hlavní roli upoutá a strhne na Oscara nominovaná Melissa Leo, která zastiňuje všechny ostatní. Pokud patříte mezi fanoušky "malých" filmů, měli byste s tímto být spokojeni.

Synopse: Běloška Ray (Melissa Leo) a indiánka Lila (Misty Upham) se nachází v tíživé životní situaci a jsou vtaženy do světa nelegálního převádění asijských imigrantů přes řeku St. Lawrence. Jenže spravedlnosti, kterou neobměkčí ani blížící se Vánoce, neuniknou.

Zajímavost: Snímek si odbyl nesoutěžní premiéru na festivalu Sundance roku 2008.

Britský trailer filmu Zamrzlá řeka / Frozen River

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Chybná anotace u Hobita (venalce, 21.11.2014 20:29) Reagovat

    Nevím, kde se ta anotace vzala, dneska ji čtu už podruhé (na dvou různých místech), ale je prostě špatně. Bilbo ani hobiti neměli s Osamělou horou naprosto nic společného. Šmaka se chtěl zbavit král trpaslíků Thorin, protože hora dřív trpaslíkům patřila. Bilbo se k trpasličí výpravě pouze přidal na popud Gandalfa. Prosím nějak to spravte, tohle vypaluje oči každému, kdo o tom filmu něco ví. Díky ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu