Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: Síla vzdoru Václava Havla v Hunger Games

Vydáno: 19.11.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

Po náložích z minulých týdnů najdete tentokrát v kinech jen čtyři novinky, z nichž tou rozhodně nejzajímavější je první část posledního dílu ságy Hunger Games. O potenciálu a kvalitě zbývající trojice se dá už jen spekulovat.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) (Forum Film CZ)

Plakát filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1Zakončení populární a výdělečné teenagerovské ságy je, jak se v posledních letech stalo (nepříjemným) zvykem, rozděleno na dvě části, takže největší otázkou je, zda už se v té první stane něco zásadního a velkolepého, nebo půjde jen o nezáživnou a nevýraznou předehru před epickým finále. To se fanoušci dozví až těsně před premiérou, do té doby si musí vystačit s několika trailery a faktem, že tvůrčí tým se nezměnil. To tedy znamená, že režisérem zůstal Francis Lawrence, v hlavní roli se znovu objeví jeho jmenovkyně Jennifer, kterou doplňují kupříkladu Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks nebo Philip Seymour Hoffman. Jasná premiéra týdne a potenciální celosvětový komerční hit.

Synopse: Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) prochází těžkým obdobím. Ačkoli z Her čtvrtstoletí vyvázla s relativně zdravou kůží a matka s dcerou jsou v bezpečí, tak její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal Dvanáctý obvod se zemí, zahnuly tisíce lidí a Peeta Melark (Josh Hutcherson) zůstal v rukou nepřátel. Do čela odboje se tak postavil Třináctý obvod, o němž nikdo ještě donedávna nevěděl. Válka přináší dost obětí, rozdíly mezi dobrem a zlem se stírají, konec je ale stále v nedohlednu. A je to znovu Katniss, která jediná může zabránit dalšímu krveprolití. Jenže se stává pouhým nástrojem v mocenském souboji.

Zajímavost: Jelikož Philip Seymour Hoffman zemřel a měl před sebou ještě sedm natáčecích dní, dokončily jeho práci počítačové technologie.

Český trailer filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Příšerný vlasy (Pelo malo) (Cinema Glok)

Plakát filmu Příšerný vlasy / Pelo maloVenezuelsko-argentinsko-peruánsko-německé drama z loňského roku je unikátní ukázkou u nás exotické kinematografie, kterou ocení zřejmě opravdu jen ti, kteří hledají něco netradičního. Námět totiž není moc atraktivní, v hlavních rolích se logicky objevují neznámé tváře a režisérku a scenáristku Marianu Rondón zná také jen málokdo. Ohlasů je zatím minimum a nemnoho hodnocení se pohybuje někde na úrovni slušného nadprůměru. Tak doufejme, že ti, kteří si v programu kin tento snímek najdou, nebudou litovat.

Synopse: Gigantický ubytovací projekt pro nižší vrstvy v Caracasu sestává z omšelých kostek, kde žijí namačkány tisíce rodin. V jedné z nich bydlí i devítiletý kudrnatý Junior (Samuel Lange Zambrano), který se bude fotit do školní ročenky. Na fotce by ale rád vypadal jako jeho oblíbení popoví zpěváci, jenže nemá rovné vlasy. Jeho matka se moc snaží jeho a jeho malého bratříčka nějak zabezpečit a neustále ho umravňuje. Jeho dětská odvaha být sám sebou tvrdě naráží na nepochopení a konflikt s matkou se vyhrocuje.

Zajímavost: Film obdržel na MFF Mar del Plata cenu za režii a scénář a na MFF v San Sebastianu ocenění Zlatá mušle.

Originální trailer filmu Příšerný vlasy / Pelo Malo
 

My 2 (CinemArt)

Plakát filmu  / My 2České romantické drama je zajímavé tím, že jde o režijní a scenáristický debut jugoslávské absolventky FAMU Slobodanky Radun, takže je tu naděje, že by opravdu mohlo být něčím svěžím a třeba i neotřelým. Synopse tedy nevypadá dvakrát originálně, ale v dobrých rukách by se mohla proměnit v solidní žánrovku. Těžko ovšem odhadovat, protože komentáře zatím nejsou a objeví se nejspíš až velmi těsně před premiérou, nebo hned po ní. V hlavních rolích se každopádně objeví Jana Plodková a Ondřej Nosálek, vedle nichž můžete vidět i Luďka Sobotu, Jiřího Vyorálka nebo Ondřeje Malého.

Synopse: Třicetiletá Ema (Jana Plodková) utíká od manžela (Jiří Vyorálek) a uprostřed noci navštíví svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), jehož ale moc nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tony vede nespoutaný život a je gay. Rodiče ženy ale chtějí, aby se vrátila domů.

Oficiální spot filmu My 2

Život podle Václava Havla (Negativ)

Plakát filmu  / Život podle Václava HavlaVe vybraných kinech a zřejmě jen po omezenou dobu můžete v předstihu vidět televizní dokument, který je speciální v tom, že by měl být skutečnou biografií posledního československého a prvního českého prezidenta. Režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková se pokusila zmapovat celý život respektované osobnosti a ukázat i něco z jejího dětství a dospívání, o kterém se překvapivě zase tolik neví. Jak se to podařilo, je zatím ve hvězdách, doufejme ale, že výsledek bude vyvedený, protože Václav Havel by si něco podobného zasloužil.

Synopse: Ačkoli o Václavu Havlovi byly natočeny stovky hodin materiálu, čistě biografický film o něm zcela chybí. To se pokusila změnit režisérka Andrea Sedláčková, která ho představuje ve všech životních polohách, mimo jiné jako intelektuálního rebela, milovníka žen a života nebo obdivovatele undergroundu a rockerů.

Originální trailer filmu Život podle Václava Havla

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Pět nocí u Freddyho (19.07.2023 18:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vztahové komedii s Janou Plodkovou Život pro samouky sluší sebeironie (14.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nic ve zlým (11.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Dobrodružná romantická komedie Ostrov uspokojivě pracuje s pravidly žánru (06.02.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Muž jménem Otto klepe na dveře a žádá spravedlnost pro Emetta Tilla (01.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Medvěd na koksu (01.12.2022 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu